AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu; - Son Dakika
Politika

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu;

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu;

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İskilipli Atıf Hoca’nın kendisini vatanına ve milletine adayan ve milleti adına mücadele ettiğini söyledi.

04.02.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İskilipli Atıf Hoca'nın kendisini vatanına ve milletine adayan ve milleti adına mücadele ettiğini söyledi.

İskilipli Atıf Hoca'nın vefatının 90. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çorum'un yetiştirdiği bir alim ve din bilgininin sehpada ödediği bedelle yalnız Çorumluların değil bütün milletin ortak kahramanı olan Atıf Hoca'yı ölüm yıldönümünde rahmet andıklarını belirtti.

Atıf Hoca'nın Osmanlının Cumhuriyete armağan ettiği, yaşadığı zamana sığmayan sıra dışı hayatı, örnek mücadelesi içinde yaşadığı toplumdan sorumlu bir münevver olduğunu dile getiren Bekiroğlu, "O bir düşünce ve ilim adamıydı. Atıf Hoca kendini din vatan ve milletine adayıp, milleti adına mücadele etmiştir. Eserlerine baktığımızda her birinin bir toplumsal yarayı tedaviye, bir hayır hizmetine yönelik hazırlandığını görürüz. Atıf Hoca "Frenk Mukallitliği ve Şapka" ismiyle yazmış olduğu eseriyle geri kalışımızın gerçek sebepleri üzerinde durarak hakikati haykırmıştır. Ne var ki hakikate tahammülü olmayanlar, sesini soluğunu kesmek için onu sudan bahanelerle idam sehpasına kadar götürmüşlerdir. Avukatsız, temyizsiz, itirazsız ve savunma yapmaya gerek görmeyerek, hatta şahitleri daha sonra dinlemek üzere Ankara İstiklal Mahkemesi'nde idam kararı verilerek 4 Şubat 1926 yılında idam edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar alim, bilgin, kahraman Atıf Hocamızı rahmet, şükran ve dualarla anıyoruz" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement