AK Parti Çorum Teşkilatı'ndan Yaş Pastalı Kutlama - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çorum Teşkilatı'ndan Yaş Pastalı Kutlama

AK Parti Çorum Teşkilatı\'ndan Yaş Pastalı Kutlama

AK Parti’nin 13. kuruluş yıldönümü Çorum’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

14.08.2014 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin 13. kuruluş yıldönümü Çorum'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında AK Parti İl Başkanlığında parti teşkilatlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Çorum Merkez ilçe Başkanı Mustafa Köse, AK Parti İl Başkan Vekili Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkan Vekili Şükrü Gayı, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ile partililer katıldı.

AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti'nin bir dava partisi olduğunu belirterek, "Bizim davamız millete hizmet etme, hakikatten yana, haktan yana olması davasıdır" dedi.

Köse, 14 Ağustos 2001'in Türk siyaset tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. O günün milletin talebiyle kurulan AK Parti'nin kuruluş tarihi olduğunu dile getiren Köse, AK Parti'nin kuruluş felsefesini anlamak için 2001 öncesindeki siyasi, ekonomik ve sosyal krizlerin iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

Kartel medyasının ve sözde sivil toplum kuruluşlarının hükümetler yıkıp, hükümetler kurduğuna dikkat çeken köse, kurulan hükümetlerinde milletin değerlerinden uzak bir hizmet anlayışına sahip olduğunu vurguladı. İstikrarsız, güvensiz sırtını millete dayamayan hükümetlerin uyguladığı politikalarla ülke ekonomisinin iflas ettiğini hatırlatan Köse, Türkiye'nin IMF kapılarında 1 milyar dolar için altı ay bekleyen bir ülke haline geldiğine dikkat çekti.

O dönem bozulan ekonominin sosyal hayata yansımalarını toplumun tüm kesimlerinin birlikte yaşadığını anlatan Köse, "Ekonomik sıkıntılardan dolayı ticari faaliyetleri bitiren hatta hayatına kast eden insanlarımız oldu. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle millet artık kendisi gibi düşünen, kendisi gibi yaşayan idareci ve yöneticilerin ülkeyi yönetmesini istiyordu. Bu ihtiyaçtan dolayı 14 Ağustos 2001 yılında önderliğini Recep Tayyip Erdoğan yaptığı AK Parti kuruldu. AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte milletin kendine olan inancı, güveni yeniden tesis edildi. Kuruluşundan kısa bir süre sonra milletin verdiği destekle partimiz iktidara geldi. İktidarımız döneminde yapılan hizmetlerle Türkiye'nin makus talihi değişti. Geriye gitmekten kurtularak artık büyük hedeflere yürüyen büyük ülke haline geldi" diye konuştu.

Bu süreçte bir taraftan ülkenin 2001 yılında bir milyar dolar için kapısında beklenilen IMF'ye olan borcun ödenirken diğer taraftan IMF'ye borç veren bir ülke konumuna ulaşıldığının altını çizen Köse, AK Parti iktidarından önce hastane kuyruklarında tedavi olmak için can veren insarlar varken, artık her vatandaşın istediği hastanede sağlık hizmeti alır hale geldiğine vurgu yaptı.

AK Parti iktidarından önce milletin düşünce ve inancını ifade edemediği bir ülkenin olduğunu anlatan Köse, şunları kaydetti; "Düşüncesinden dolayı hapse atılanlar vardı. Artık hiç kimse inanç ve düşüncesinden dolayı ötelenmiyor. Türk'üyle, Kürdü'yle, Alevi'siyle Sünni'siyle tek yürek olmayı ve bu ülke için çalışmayı kendimize ilke edindik.Artık Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım demenin onur ve gururunu yaşar hale geldik. AK Parti bir dava partisidir. Bir medeniyet hareketinin temsilcisidir. Hükümetimizin yaptığı yasal düzenlemelerle ülke insanının üzerinde olan vesayet rejimleri ortadan kalktı. İktidarımız süresince milletin değerlerine sahip çıktık. Bundan sonrada hiçbir güç aziz milleti bu davadan koparamayacak. Bu kutlu yürüyüş bundan sonrada devam edecek.

Ak Parti bir dava partisidir. Bizim davamız millete hizmet etme, hakikatten yana, haktan yana olması davasıdır. Öksüzün yetimin kimsesizin yanında olma davasıdır. Zalimin karşısında duran mazlumun yanında olma davasıdır. Statükonun vesayetin karşısında olma davasıdır. AK Partili olmak büyük Türkiye sevdasına inanma davasıdır. Yolumuz hakikat yolu hakikat yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağız. Bu hareket liderinin Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu yola çıktık bundan sonrada onunla birlikte millete hizmet için gayret göstereceğiz" dedi.

AK Parti İl Başkan Vekili Rumi Bekiroğlu ise, AK Parti'nin Türk siyasetinin lokomotifi mazlum milletlerin sesi olduğunu söyledi.

AK Partililerin her zaman hesabı değil hasbi olduğunu dile getiren Bekiroğlu, milletin kurduğu, tabelalarını milletin astığı AK Parti'nin girdiği her seçimden zaferle çıktığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan tarafından gösterilen hedeflerin küçümsenecek hedefler olmadığının altını çizen Bekiroğlu, bu hedeflere ulaşmak için gayret göstereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından parti binası önündeki balonlarla süslü alana inen parti yöneticileri ve partililer, burada 12. yıl pastasını kesti. Birlik ve beraberlik mesajları veren parti yöneticileri, hep birlikte 13. yıl pastasını kesti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Çorum Teşkilatı'ndan Yaş Pastalı Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement