AK Parti'de 3 Dönem Kuralına Takılmayan 9 İsim Aday Olmadı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'de 3 Dönem Kuralına Takılmayan 9 İsim Aday Olmadı

Tüzük gereği 3 dönem vekillik yapanın bir dönem ara vermesi gereken AK Parti'de bu kurala takılmayan bazı isimler de aday olmadı. Bu isimler arasında 3 eski bakan da var.

28.02.2015 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de üç dönem üst üste milletvekili olunamayacağı kuralına mevcut 312 milletvekilinden 72'si takılıyor. Bu üç dönem kuralına takılmadığı halde 7 Haziran seçimlerinde adaylık başvurusu yapmayan AK Partili milletvekilleri de bulunuyor.

9 İSİMDEN 3'Ü ESKİ BAKAN

Bu durumdaki 9 milletvekilinden üçü haklarında soruşturma komisyonu kurulan üç eski bakan: Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar.

Bunlar dışında adaylık başvurusu yapmayan diğer 6 milletvekili de şunlar: Nursuna Memecan (Sivas), Gürsoy Erol (İstanbul), Ömer Dinçer (İstanbul), Mehmet Kerim Yıldız (Ağrı), Azize Sibel Gönül (Kocaeli), Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu (Kahramanmaraş).

3 DÖNEM KURALINA TAKILAN İSİMLER

AK Parti'de üç dönem kuralına takılan bazı önemli isimler ise şunlar: Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mehdi Eker, Nurettin Canikli, Taner Yıldız, Faruk Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Binali Yıldırım, Beşir Atalay, Mehmet Ali Şahin, Hayati Yazıcı, Nihat Ergün, Egemen Bağış, Suat Kılıç, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu, Nimet Baş, Recep Akdağ, Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik.

AK Parti\'de 3 Dönem Kuralına Takılmayan 9 İsim Aday Olmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AK Parti'de 3 Dönem Kuralına Takılmayan 9 İsim Aday Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Mehmet : Ama ülkeyi bunlar kurtarır çare bu vekiller gelecek olan vekiller tecrübesiz 2 17 Yanıtla
  • HIRSIZ AVCISI: AKP ADAYLARI BİLİNKİ SİZ HIRSIZ ADAYISINIZ 14 5 Yanıtla
  • dogrucu: hangısını tanıyorsun hangısının yanlıs yaptıgını gordun 8 9 Yanıtla
  • anadolu: Başkalarınında yemesinin önünü açmak için var 3 dönem kuralı. 13 4 Yanıtla
  • HIRSIZ AVCISI: PARTİMİZDE YETİŞTİRİLMEK ÜZERE HIRSIZ ADAYLAR ARANIYOR MÜRACAT, , , , , , A KE PE 11 5 Yanıtla
  • La-Edri: Ülkücü hareket engellenemez 10 6 Yanıtla
  • Şiyar: Bakan Babacan'gibi olur kırk senedir sosyalistim Babacan'ı kutluyorum insan gibi insan 14 1 Yanıtla
  • Selametle: Yazik oldu bu giremiyen millet vekillerine isimlere bakiyorumda hepsi taklada uckagitta 10numara adamlardi bu kolpacilarin yerini doldurmak zor olucak vesselam ,aslinda ali babacani bunlardan ayirmak isterdim ama 3donemdir bu kolpacilarla beraber yatip kalkip goz yumduguna gore oda bunlardan bi farki yok 9 4 Yanıtla
  • Habil Adem: Ah Suat Ah,,,, çıkıp konuşmadin yiğit gibi 9 1 Yanıtla
  • erdem sabri: birde olsalrdı bari ama yerlerine yeni hırsızlr lazım, diğerleride 3 dönem kuralına takılmadıkları halde hesap gününün yaklaştığını akpkk nin artık bittiğini görüp hesaptan kurtulmaya çalışıyor ama akpkk daki yolsuzluk oylamısanda bu karalara ak diyen bütün milletvekilleri günahkar ve suçludur tabii vicdanının sesini dinleyen 48 milletvekili hariç 4 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement