AK Parti'de Önemli İsimler Adaylık Başvurusu Yapmadı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'de Önemli İsimler Adaylık Başvurusu Yapmadı

AK Parti'de 7 Haziran seçimlerinde 6 bin 223 olan başvuru sayısı yaklaşık 3 bine düştü. Arınç ve Babacan gibi önemli isimler de adaylık başvurusunda bulunmadı.

04.09.2015 14:57  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de üç dönem kuralına takıldıkları için 7 Haziran seçimlerine giremeyen partinin önemli isimlerinden bazıları, kural kalktığı halde 1 Kasım seçimleri için de adaylık başvurusunda bulunmadı.

BAŞVURU SAYISI YARIYA DÜŞTÜ

AK Parti'ye 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 1 Kasım seçimlerinde aday olmak için yaklaşık 3 bin başvuru yapıldığı öğrenildi. Ancak sisteme girişler devam ettiği için bu sayı biraz daha artabilir. Üç ay önce yapılan 7 Haziran seçimlerinde adaylık için 5 bin 183'ü erkek, 1040'ı kadın olmak üzere 6 bin 223 başvuru yapılmıştı. Perşembe akşamı saat 19.00'da sona eren başvurularla ilgili de benzer bir tasnif üzerinde çalışılıyor.

AK Parti, 12 Eylül'de yapacağı 5. Olağan Kongre'de tüzüğünde değişiklik yaparak üç dönem üst üste milletvekilliği yaptığı için 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan yaklaşık 70 isim ile, üç dönemlik sıfatı kazanan 26 isme 1 Kasım seçimlerinde adaylık yolunu açacak.

ADAY OLAN 3 'AĞABEY'

Bu nedenle partide "ağabeyler" olarak anılan eski üç dönemliklerden bazıları adaylık başvurusunda bulundu. Bunlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığına geçen eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım ve Burhan Kuzu, eski gümrük ve ticaret bakanı Hayati Yazıcı bulunuyor.

ÖNEMLİ İSİMLER BAŞVURUDA BULUNMADI

Ali Babacan, Bülent Arınç, Nihat Ergün, Cemil Çiçek, Nimet Baş gibi daha önce üç dönem kuralı olmasa da milletvekili olmayı düşünmediklerini açıklamış bazı isimler ise başvuruda bulunmadı.

Facebook'tan da kararını duyuran Baş, siyasetin sadece milletvekili olarak yapıldığına inanmadığını belirterek, sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Geçici hükümette koltuğunu bağımsız bir isme bırakan Ayşenur İslam'ın da adaylık başvurusunda bulunmadığı iddia edildi.

BAŞVURMAMALARI, ADAY GÖSTERİLMEYECEKLERİ ANLAMINA GELMİYOR

Ancak bu isimlerin başvurmaması aday gösterilemeyecekleri anlamına gelmiyor. Parti yetkilileri bu isimlerin öncelikle kongrede tüzük değişikliğini beklemeyi tercih ettiklerini, bazılarının da yaptıkları açıklamalarla kendilerini bağladıklarını düşündükleri için doğrudan Genel Başkan Davutoğlu'nun davetini bekleyeceklerini söyledi. Milletvekili aday listelerinde yer almak için adaylık başvurusunda bulunmak da şart değil. Daha önce de adaylık için başvurulmadığı halde, listelere son şekli veren üst kurul adaylık davetinde bulunabiliyor.

7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen isimlerin büyük çoğunluğunun yeniden adaylık için başvurduğu, ancak sınırlı sayıda ismin başvuruda bulunmadığı belirtildi.

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini 18 Eylül'de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek. (Kaynak: Al Jazeera)

AK Parti\'de Önemli İsimler Adaylık Başvurusu Yapmadı

Son Dakika Güncel AK Parti'de Önemli İsimler Adaylık Başvurusu Yapmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • muhammed mustafa allaha özlem: %47 ile 49 arası olacak inşallah 33 18 Yanıtla
  • Can can: Eeee baktılar yolun sonu görülüyor neden başvuru yapsın akıllı adamlar wesselam 43 6 Yanıtla
  • gazi: ya yolun sonunu gördüler tabiki kara fatmalar 12 34 Yanıtla
  • NİĞDE: Akp bence hezimeti yaşayacak. Ben dahil bu seçimde oy vermeyecek çok tanidigim var. İnsanlarda bi huzursuzluk ve güvensizlik oldu. Akp eski Akp değil diyolar. Ben de öyle düşünüyorum. Chp yi hiç sevmezdim ama artik başka çare yok en yüksek onlar alacak ben de chp ye oy verecem. 22 24 Yanıtla
  • BARIŞA HASRET: ENİNDE SONONDA ÇÖZÜLECEKLER TÜRK VE K RT HALKINA YAPTIKLARI FİTİR FİTİR BURUNLARINDAN GELECEK İNŞALLA 20 21 Yanıtla
  • Eski bir akp li: Yapılan son anketlerde akp nin oyu %32 ile %33 arasında gidip geliyormuş. Eski bir akp li olarak bende vermiyorum tek yol MHP. 21 19 Yanıtla
  • Cabrio: Akp batmış... 17 15 Yanıtla
  • şükür: Allah korkusu olanlar tek tek ortaya cıkmaya başlamış bunada şükür. 22 7 Yanıtla
  • Vatandaş: Allah korkusu ve millete vicdanı olan aday olmamış 18 10 Yanıtla
  • coşkun: babacan zor sıyrıldı aralarından son zamanda istifasını vermek istiyordu kabul görmüyordu adam görevinin biteceği günü iple çekti bir daha aday olurmu 18 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    11:10 Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ üyesi olmaktan hüküm giyen Boydak Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda evinde yapılan aramada para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Bekir Boydak, işlemleri için emniyete götürüldü.

  • Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır
    11:10 Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na katılacak Türkiye şampiyonu down sendromlu sporcu Cansu Öğe ile Türkiye ikincisi Ecrin Ercan, hazırlıklarını tamamladı. Tekirdağ'da yaşayan 14 yaşındaki Öğe ve Ercan, dört yıl önce masa tenisi sporuna başladıktan sonra hızla kendilerini geliştirdi. Aylardır süren yoğun çalışmaların ardından Öğe ve Ercan, down sendromlu sporcuların olimpiyatları olarak kabul edilen Trisome Oyunları için hazırlıklarını tamamladı. Antalya'da 19-26 Mart tarihlerinde düzenlenen oyunlarda özel sporcular, madalya için mücadele edecek. Cansu Öğe ve Ecrin Ercan, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüde yer alarak başarılarını taçlandırmak için heyecanla oyunların başlayacağı günü bekliyor.

  • Uzmanı açıkladı: 'Bir günlük oruç bir saatlik yürüyüşe eş değer'
    11:09 Uzmanı açıkladı: 'Bir günlük oruç bir saatlik yürüyüşe eş değer'

    Oruç tutmanın bir saatlik yürüyüşe eş değer olduğunu belirten Diyetisyen Gülsüm Hazman, orucun kalp sağlığına da olumlu etkilerinin bulunduğunu belirtti. Oruç tutmanın hem bedene hem de ruha iyi geldiğini söyleyen Hazman, orucun vücutta bir onarım sağladığını ve bağışıklık sistemini yenilediğini ifade etti.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi
    11:08 İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi

    İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yaşanan olaylarda, park yeri anlaşmazlığı, kavga ve tartışmalar nedeniyle sinirler gerildi. Sarıyer'de vale ile taksi sürücüsü arasında çıkan tartışmada bıçaklı kavga yaşandı. İstiklal Caddesi'nde iki kadın arasında çıkan kavgada ise dakikalarca birbirlerinin saçını tutarak hareket edemediler. Tarlabaşı'nda ise kaldırımda tartışan iki genç birbirlerini ittirdi. Tüm bu olaylar ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

  • YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu
    11:08 YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojileri hakkında uyarılarda bulundu

    YTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, deprem teknolojilerinde önemli yere sahip sismik izolatörler ve karbon elyafın doğru binada kullanılması konusunda uyarılarda bulundu. Koçak, depreme dayanıklı bir yapının tasarımdan imalat sürecine kadar modern teknolojilerin kullanıldığı, her türlü risklerin ortadan kaldırıldığı, hem depreme ve dış etkilere karşı güçlü hem de yaşam alanlarının çok kaliteli olduğu bina anlamına geldiğini söyledi.

  • AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi
    11:07 AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya geldi

    AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi kapsamında hemşehrileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Aydın, gerçekleştirdiği ziyaretlerde, hayata geçirmek için '14 İlkede 61 Proje' hazırladıklarını belirterek Ortahisar Belediyesi'ni istişare kültürü ile yönetmek için vatandaşların oyuna talip olduklarını belirtti.


Advertisement