AK Partili Vekiller, Arınç'ı Hedef Tahtasına Oturttu - Son Dakika
Güncel

AK Partili Vekiller, Arınç'ı Hedef Tahtasına Oturttu

Konuk olduğu televizyon kanalında yaptığı açıklamalar ile gündem olan Bülent Arınç için bazı AK Partili vekiller, "Bu dava çok Brütüsler gördü" şeklinde yorumlarda bulunuyor.

03.02.2016 07:52  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın, bir televizyon kanalında kurucusu olduğu AK Parti'ye yönelik yaptığı konuşma parti içinde tepki topladı.

Akşam'da yer alan habere göre; Dün Arınç'ın karşısında olanların bugün kullandığı bu ifadelerden dolayı kendisini alkışladığını vurgulayan AK Partili vekiller, Arınç'ı durup düşünmeye ve kendisini sorgulamaya davet etti. "Bu dava çok Brütüsler gördü" diyen vekiller Arınç'ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye zarar vermeye çalışanların ağzıyla konuşmakla suçladı.

"ŞAHISLAR DEĞİL, DAVA BAKİDİR"

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç: "Arınç için talihsiz bir beyanat. Paralel yapıyla mücadele edilmesi gerekir. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. AK Parti iktidarları döneminde Kürt sorunu konusunda çok önemli adımlar atıldı. Devlet üzerine düşeni yaptı ama PKK tekrar silaha sarıldı."

"17-25 ARALIK DARBECİLERİYLE AYNI ÇİZGİDE"

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise "Her zeminde Erdoğan'ı öven ve 13 yıldır sahnenin önünde yer alanlar, ne oldu da 17-25 Aralık darbecileriyle aynı çizgiye geldi?" ifadesini kullandı.

"ARTIK AĞIRLIĞI YOK"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner: " Aydın Doğan'ın televizyonuna çıkıp, kurucularından olduğu siyasi hareketin liderini bu denli pervazsızca eleştirmek kabul edilebilir bir şey değil. Bugüne kadar 'Benim ağırlığım var' diyordu ama eskide kaldı."

"TALİHSİZ BİR BEYANAT"

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu: "Arınç, uzun süre hükümette görev yaptı. Dışarıda kaldıktan sonra kamuoyuyla paylaşması şık değil, siyasi etik açısından da doğru bir şey değil. Şahıslar gelip geçididir, baki olan davadır. Bu dava çok Brütüs'ler gördü. Ama hiçbir zaman davaya inananlar ideallerinden vazgeçmedi."

"YÜZ YÜZE ELEŞTİRSEYDİ"

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu: " Bülent Bey, AK Parti'nin kurucularından biri. 40 yıldır siyasetin içinde. Keşke varsa eleştirileri, bunları yüz yüze görüşmelerde dile getirmiş olsaydı. Onun birlikte mücadele ettiği insanlara yol göstermesi gerekirdi."

TAYYAR: GÜL DE ADAY OLMUYORSA BEN OLAYIM

Beyaz TV'de yayınlanan "Son Söz" programında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Arınç'ın kendisini AK Parti'de 3'lü bir yapının parçası olarak gördüğünü söyledi.Yukarıda bir görev paylaşımı olacaksa Erdoğan, Gül ve Arınç 3'lüsü arasında olması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Tayyar, Arınç'ın "Erdoğan mı Gül mü aday olacak" tartışması sürerken Meclis'te yapılan bir toplantıda "Erdoğan olacaksa olsun. Olmayacaksa mutlaka Gül'ün aday olması gerekiyor. Gül de olmuyorsa ben olmalıyım" dediğini akardı.

Tayyar devamında şunları söyledi:

"GENEL BAŞKAN OLMAK İSTEDİ"

"Aradan geçen sürede ne oldu. Erdoğan başbakan ve cumhurbaşkanı; Gül de başbakan ve cumhurbaşkanı oldu. Arınç ise ne başbakan ne de cumhurbaşkanı oldu. Hatta son cumhurbaşkanlığı seçiminde de Tayyip Bey'in adaylığı konuşulurken kendisi de adaylık duygusunu besleyen birisiydi. Bunu zaman zaman espri yollu dışa vurdu. Olmadı. Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi. Sonrasında AK Parti'de genel başkanlık için yeni bir görev doğdu. O tarihte kendisine bir görev bekledi. Madem sen cumhurbaşkanı oldun başbakanlık artık benim görevim.

"GÖREV ALAMAYINCA İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞTI"

Sayın Erdoğan, Davutoğlu'ndan yana bir tercih yaptı. Erdoğan'la ilk ciddi kırılmanın buradan kaynaklandığını düşünüyorum. Başbakanlık genel başkanlık görevini kendisine vermediği için burada bir duygusal kopuş yaşadığını düşünüyorum. Sonra Arınç görev alamayınca Cumhurbaşkanı'ndan artık intikam alma duygusuyla hareket etmeye başladı."

ERDOĞAN "O ZAT" DEMİŞTİ

Güney Amerika ziyaterinde gazetecilerin "Bülent Arınç'ın bir televizyon kanalındaki son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna CumhurbaşkanıErdoğan, Bülent Arınç'ın ismini telaffuz etmeden "O zat" diye seslenmiş ve Arınç'ı 'dürüst olmamakla' suçlamıştı.

AK Partili Vekiller, Arınç\'ı Hedef Tahtasına Oturttu

Son Dakika Güncel AK Partili Vekiller, Arınç'ı Hedef Tahtasına Oturttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • DÜRÜST BAKAN: yalaka vekiller iş başında kim daha çok erdoğana yalakalik yapıp mevkisi artacak acaba sayın arınç biz hizmet fedaileriyiz böyle yalakalari takmaya lüzum yok ... 0 0 Yanıtla
  • kestas60: bu davaya gönül vermiş insanları bir kalemde silemezsiniz insan yaklaşan tehlikeyi,eğriyi doğruyu söylemesi parti için bir çeşitliliktir.hemen anında bülent arıncı silmek büyük hata olur. 0 0 Yanıtla
  • nankörlük: bu akp ksdar nankör parti yok 0 0 Yanıtla
  • vatan sever: HAVADAKİ TELİN ÜZERİNDE YÜRÜMEK ZOR İŞ.ADAM HAKLI BENCE .YANİ. ARIÇ BEY. 0 0 Yanıtla
  • vanliyiz: O zata dikkat edin Reisi Cumhurumuz. Size Allahın izni ile dışardan zarar veremezler. 0 0 Yanıtla
  • okipan: Bunların ne olduğunu halen anlamıyorsunuz. uyan artık Türkiye. Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Birlik beraberaberlik zamanı. 0 0 Yanıtla
  • serdR: adamsin basbakan olacak kisiydi 0 0 Yanıtla
  • misafir : Davanız Amerikanın projelerine hizmet etmek 0 0 Yanıtla
  • Ramazan karabulut: Biri birinden biride seytanindan bulsun 0 0 Yanıtla
  • insan : akp türkiyeyi kutuplaştırmış onlara yalaka olmayan herkes düşmandır 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement