AK Parti'de Eski ve Yeniler İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

AK Parti'de Eski ve Yeniler İftarda Buluştu

AK Parti\'de Eski ve Yeniler İftarda Buluştu

AK Parti Van İl Başkanlığı, geçmişten bu yanan görev yapmış partililere yönelik vefa iftarı düzenledi.

02.07.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Van İl Başkanlığı, geçmişten bu yanan görev yapmış partililere yönelik vefa iftarı düzenledi.

Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk'ün katılımları ile gerçekleşen iftar programına yaklaşık bin kişi katıldı. Eski-yeni tüm il ve ilçe teşkilatlarının davet edildiği iftar programında bir selamlama konuşması yapan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Ramazan ayı boyunca yapılan çalışmalara değindi. Katılımlarından dolayı milletvekillerine ve tüm teşkilatlara teşekkür eden Soğanda, "Birliğimizin, beraberliğimiz en kuvvetli şekilde olması gerektiği bu günlerde böylesi iftar yemeklerimizin rolü çok büyüktür. Geleneksel hale gelen eski-yeni Ak Parti kadrolarının kaynaşma ve dayanışma yemekleri her zaman için gücümüze güç katmıştır. Bizler mevcut il teşkilat olarak Ramazan ayı süresince birçok programlar düzenleyerek, Ramazanı dolu dolu yaşadık. Tüm teşkilatlarımız ile toplamda 20 bin mağdur aileye ulaştık. Tüm il teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ile sık sık esnaf ziyaretlerimiz ile esnafımızın Ramazanını kutladık. Birçok Sivil Toplum Örgütleri ile bu süre zarfında bir araya geldik. Yine Ramazan ayından önce ilimize gelen Yüksekovalı mağdur ailelerimize yönelik sosyal çalışmalarımız oldu. Belirli aralıklarla ailelerimizi ziyaret ederek yanlarında olduk. Engelliler komisyonumuz ile ilimizdeki engelli kardeşlerimize ulaşarak, sorun ve sıkıntıları konusunda destek olduk ve birkaç kez iftarımızı beraber açtık. Hayırseverlerimiz vasıtasıyla 60 engellimize tekerlikli sandalye ulaştırdık. Ramazan ayı boyunca Tuşba ilçemizde 2 bin ailemizle iftarda buluştuk. Kardeş şehrimiz Konya'nın büyük destekleri ile yine Gevaş, Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerimizde mağdur vatandaşlarımıza ulaşılarak soframız paylaşıldı. Konya teşkilatımızın açtığı çeşitli noktalardaki iftar çadırında vatandaşlarımız ile iftarlarımızı açtık. Kadın Kollarımız da Ramazan ayı boyunca her akşam mahallelerde mağdur ailelerin yanında yer alıp 'sofran soframızdır' diyerek evlerinde yaptıkları yemekler ile ailelerimizle iftarlarını açtı. Emek gösteren tüm teşkilatlarıma teşekkür ediyorum"dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, iftar programını düzenleyen AK Parti Van İl Başkanlığına teşekkür etti. Kayatürk, "Biz büyük bir aileyiz. Ben de bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Başbakanlık görevine başlar başlamaz memleketinin ardından Van'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Tuşba iftar çadırımızda binlerce vatandaşımız ile bir araya gelerek iftarını açtı. Yine hatırlayacağımız üzere 2011 depremin hemen aynı günün de birkaç saat içerisinde dönemin Başbakanımı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kabinenin tamamıyla ilimizde oldu. Van AK Parti iktidarı için her zaman önemini korudu. Bizler de bu güçlü kadronun bir neferleri olarak Van'a, Vanlıya hizmet için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Kapıköyün TIR trafiğine açılaması için çalışmalarımız devam ediyor"

Kayatürk'ün ardından konuşan Eski Başbakan yardımcısı Van Milletvekili Beşir Atalay da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Atalay konuşmasında, birlikteliğin her şeyden önemli olduğunu ifade ederek, bugünde teşkilatlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Atalay, "Şuanda hükümetin önünde bir kalkınma programı var. 4 ilimiz bu anlamda bir pilot il olacaktır. Bunlardan biriside Van'dır. Bu dönem Van'da çok çalışmamız ve projeler olacaktır. Bizler bu çalışmaların yürümesi için gayret edeceğiz. İlin cam damarı olan Kapıköyün TIR trafiğine açılaması için çalışmalarımız devam ediyor. Kapının büyük araçlara açılması ekonomi alanında büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Temmuz ayında kapının açılması için çalışmalar hız kazanacaktır. Van'ın ikinci üniversitesi şuanda hükümetimizin planında ve inşallah o projemiz de yürüyecektir. Tuşba Belediyemizin sahil yolu reaksiyon projesi başladı. Kaynak aktarıldı. Van ilk defa böyle bir ortamla tanışacaktır. Gevaş da yine yen Kaymakamlık, yeni belediye binamız ve İmam Hatip Lisesinin çalışmaları devam ediyor. Ağustos ayında bizler meclisin tatile girmesi ile ilçelerimizde özel programlar düzenleyeceğiz. Köylerimizin bütün sorunlarını ele alacağız. Bu yaz Van'da çok farklı ve büyük çalışmalara imza atacağız. Bizler birbirimize yakın olalım. Birbirimize sahip çıkalım. Biz birlikteliğimizi sürdürürsek gücümüz daha çok olacaktır"dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'de Eski ve Yeniler İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement