AK Parti'de Halk Günü Oylaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti'de Halk Günü Oylaması

AK Parti\'de Halk Günü Oylaması

AK Parti'nin haftalık 'Halk Günü'nde bu kez Eskişehir Milletvekili Ülker Can katıldı.

07.10.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin haftalık 'Halk Günü'nde bu kez Eskişehir Milletvekili Ülker Can katıldı. Afet riski alan mahalleler, trafik ve adaylık süreci ile görüşlerini dile getiren Can, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce 8 mahalleyi afet riskli alan olarak ilan ettiğini anımsatan AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, "Gündoğdu mahallesi Eskişehir'in en güzel mahallerinden birisi olacak. Şehrimize hizmet getirmek isteyenleri engelleyen, şehirde karalayan bir muhalefet var. Büyükşehir Belediyesi bu alanda çalışmayı 8 bölgede ilan etti. Bu 8 mahalle, Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacı Ali Bey, Yeni, Işıklar, Mamure mahalleleri, Odunpazarı bölgesinde de Deliklitaş ve Kurtuluş mahalleleridir. Çevrecilik ve Şehircilik Bakanlığı buraları afet risk alanı olarak ilan etti. Gündoğdu mahallesi ile çalışmaları tamamlayıp şehrimizin iyi bir yüzü haline getireceğiz" dedi.

GÜNDOĞDU'DA GERİ VİTES YOK

Gündoğdu mahallesi için çalışma başlatılacağını kaydeden Can, "Bakanlık bürolar açark vatandaşımıza en iyi şartları sağlayacak bir çalışma koşulları sağlayacak. Belediye başkanımız da bu yönde açıklama yaptı. Burada geri vites yok. Vatandaşla anlaşıp hiçbir şey şekilde mağdur olmayacak şekilde yapılacak. Gündoğdu mahallesinde söz verdik, bu çalışmayı yapacağız. Depreme dayanıklı güzel evlerde otursun istiyoruz. Buraya bir bütçe ayrılacak. Buranın değeri artacak. 20 yıllık binanın yerine sıfır bir binaya sahip olacak. Ayrıca yeşil alanları, sosyal tesisleri olan güzel bir alan olacak. Orası hem şehrimizin gerçek yüzünü, hem de depreme dayanıklı sağlam binalarda otursun" diye konuştu.

TRAFİK VE OTOPARK SORUNU BÜYÜKŞEHİR'DEN KAYNAKLANIYOR

Eskişehir'deki trafik sorununun karşılıklı suçlamaları anımsatan milletvekili Can trafik ve otopark ile görüşlerini şöyle dile getirdi,

"Trafik problemi bizim emniyet müdürlüğümüzün problemi değil. Tramvay hatları ve karayolu Eskişehir'de kesiştiğinden dolayı ve Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır yapmadığı imar sorunu yüzünden trafik sorunu yaşanıyor. İmar Büyükşehir tarafından yapılıp yeni ulaşım yolları ile yapılıp çözülmesi gerekiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, emniyet müdürü ile görüşmesinden sonra UKEMA kararlarının uyulmadığı açıklaması var. Emniyet Müdürlüğü eylül ayında usulsüz araç parkı için 765 aracı çekmiş. Trafik cezasının yazılması çözüm değil. Özellikle Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi çift taraflı park nedeniyle trafik daha da sıkıştı. Sakarya Caddesi'nde de bu sorun var. Olması gereken Büyükşehirin yapması gereken otoparklar Eskişehir'de yapılmadı. 35 tane otopark var Eskişehir'de. 221 bin aracımız var. Bir otoparka düşen araç sayısı 6 bin 200 adet. Çözüm sadece ceza değil, vatandaşa ceza kesmek değil. Büyükşehir belediyesinin otopark sorunun çözmesi gerekir. İmar planını seneler önce yapması gerekiyordu. Bunlar çözülmediği sürece bunlar bitmez. Bir köprünün yıkılmasıyla Eskişehir trafiği kitleniyorsa o zaman Bursa nasıl çözdü Kayseri, Konya nasıl çözdü bunlara bakması gerekiyor. Otopark yapılması gerekiyor. İmar planının yapılması gerekiyordu. Farklı ulaşım alternatiflerinin olması gerekiyordu bunlar yok. Savaş caddesinde hem geliş gidip hem tramvay ve yaya geçişleri var. Plansız yapılmış. Çevre yolunu dediğimiz yolu Kemal Unakıtan zamanında yapılmamış olsaydı Eskişehir trafiği nasıl olurdu?" - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'de Halk Günü Oylaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement