AK Parti'de Halk Günü Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'de Halk Günü Toplantısı

AK Parti\'de Halk Günü Toplantısı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, kentte yaşanan trafik probleminin, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi üstüne düşenleri yeterince yerine getirememesi nedeniyle yaşandığını iddia etti.

03.02.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, kentte yaşanan trafik probleminin, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi üstüne düşenleri yeterince yerine getirememesi nedeniyle yaşandığını iddia etti.

Partisi tarafından düzenlenen Halk Günü'nden konuşan Milletvekili Koca, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi'ni alacaklarını ifade eden Koca, Büyükşehir adayları Harun Karacan'ın 'trafiği 1 yılda çözeriz' açıklamalarını desteklediğini kaydetti. Koca, "Bu seçimlerde de inşallah başarıyla çıkarız. Bu dönemde büyükşehir belediyesi ile birlikte iktidarın imkanlarını Eskişehir'e daha çok getireceğiz. Hizmet kalemlerini büyükşehir ile birlikte çok daha yüksek rakamlara ulaştıracağımıza inanıyorum. Muhalefet parti adayları çalışmalarına bakıldığında kendilerinin yapacağı işler kalmamış ki Devlet Demiryolları'nın yaptığı, yapacağı çalışmaları açıklamaya başlamışlar. Dolayısıyla adaylarımız kararlı. Bu şehrinde en büyük sorun olan trafik sorunuyla ilgili gerekli açıklamalar yapıldı. Bu sorunu çözme adına ciddi adımlar atılıyor. AK Partili belediyecilik anlayışında şehrin tüm unsurları ile uyum içinde şehri yöneten bir yönetim anlayışının hakim olacağına inanıyoruz" dedi.

TRAMVAY BU KADAR DURMAMALI

SSK tramvay hattında 40 gün süreyle tramvay seferlerinin durmasını da değerlendiren Milletvekili Koca şöyle konuştu:

"Devlet Demiryollarının çalışma süreci 15-20 gün. Biz bu sürede burayı kapattığımızda diğer çalışmalar Büyükşehir Belediyesi'nin öteleme çalışması ile ilgili. Teknik olarak orada alt geçit ile ilgili bu çalışmalar 15-20 günde tamamlandığında bundan sonra tramvaylar mevcut hattan devam edeceği için sadece 20 metrelik mesafedeki hatları birleştirebilirler. Bu da 2-3 gün zamanlarını alır. Buradaki vatandaşları çok da yormadan bu çalışma tamamlanabilir. Burada 40 gün bekletiyorlarsa bu büyükşehir ile ilgili bir sorun. Bu Devlet Demiryollarından ya da bizden kaynaklanan bir sorun değil. Bu şekilde yazılmasının da doğru olmadığını düşünüyoruz. Defalarca söyledik, şehrin trafik problemi sadece İstasyon köprüsünün olduğu alanda yok. Şehrin dört bir noktasında var. Bu sorun maalesef bununla ilgili gerekli önlemlerin alınmaması, gerekli bulvarların açılmaması, yani Büyükşehir Belediyesi'nin kendi üstüne düşenleri yeterince yerine getirememesi nedeniyle yaşanıyor. Harun Karacan'ın 'Kentin trafik sorunlarını 1 yılda çözeriz' açıklamasına katılıyoruz, bu alanda ciddi adımlar atılacağına bu sorunu çözebileceğimize inanıyoruz."

İLÇELERE 15 MİLYONLUK YATIRIM

Sivrihisar ve Kaymaz'a yapılacak silolar ile ilgili de bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Koca, "3 ile 120 bin tonluk silo yapımı gerçekleştiriliyor. Toplamda yaklaşık yarısı da yani 50 bin tonu da Sivrihisar'da yapılıyor. Yaklaşık 15 milyon liralık çok modern bir alım sistemi olan kapasitesi yüksek bir yatırım. Bununla ilgili ihale yapıldı, yer tespiti yapıldı, inşaat başladı. Aynı firma hem Kaymaz'dakini hem Sivrihisar'dakini yapacak. Silolarla ilgili herhangi bir aksaklık yok" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'de Halk Günü Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement