AK Parti'de MHP ile Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

AK Parti'de MHP ile Bayramlaşma

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, hükümet kurma çalışmalarına yönelik, "Biz kapıyı kapatmadık, araladık.

18.07.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, hükümet kurma çalışmalarına yönelik, "Biz kapıyı kapatmadık, araladık. O kapıyı açmanın yolu; PKK teslim olmalı, HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı, Cumhurbaşkanı anayasal çizgide kalmalı" dedi.

Siyasi parti temsilcileri bayramın ikinci günü birbirlerine karşılıklı ziyaretler gerçekleştiriyor. Bayramlaşma ziyareti kapsamında MHP heyeti, AK Parti'yi ziyaret etti.

AK Parti'de partiler arası bayramlaşma CHP'nin ardından MHP heyetini kabul ile devam etti. MHP'nin AK Parti ziyaretinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel ve Ankara Milletvekili Mustafa MİT yer aldı. MHP heyeti, AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Ankara Milletvekili ve Kadın Kolları MYK Üyesi Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Gençlik Kolları MYK üyesi Zeynep Yıldız tarafından karşılandı. Siyasilerin tek tek tokalaşarak bayramlaştığı AK Parti Genel Merkezi'ndeki ziyarette MHP heyetine Çalık'ın Malatya'dan getirdiği kayısı ikram edildi.

7 Haziran'da milletin tüm partilere bir mesaj verdiğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Kısa süre içerisinde koalisyon çalışmaları milletin beklentisi sonucuna gider inşallah" dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Karakaya ise, "Türkiye koalisyon bekliyor. Koalisyon çalışmaları devam ediyor. Başbakan 'CHP ile daha ileri ilişkilerimiz' dedi. İkinci işaret Yalçın Akdoğan'dan geldi. 'Çözüm sürecine sadık kalınmalıdır' dedi. Bu açıklamalar koalisyonun CHP ile yapılacağını gösteriyor" diye konuştu.

Erken seçimin son seçenek olduğunun altını çizen Karakaya, "Biz kapıyı kapatmadık, araladık. O kapıyı açmanın yolu; PKK teslim olmalı, HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı, Cumhurbaşkanı anayasal çizgide kalmalı" ifadelerini kullandı.

Karakaya'nın açıklamalarının üzerine Çalık, "Biz bayram molası verdik dedik ama Mevlüt Bey kanaatlerini paylaştı. Biz kimseye yön çizmedik, tüm siyasi partiler özveri ile hareket etmeli" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'de MHP ile Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:29 Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu 2 araçta Afganistan uyruklu 16 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda araçların yanı sıra el hava pompası, şambrel, 3 yağmurluk, çocuk can yeleği ve 19 bin 100 lira ele geçirildi. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İnsan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan araç sürücüleri M.T. ve A.B'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.

  • Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor
    11:11 Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor

    İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenleyeceği Büyük Savunma Yürüyüşü'ne katılmak için 27 Nisan'da Ankara'ya gidecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların sorunlarını dile getirmek ve meslek onurunu savunmak amacıyla yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.


Advertisement