AK Parti'de Yeni Dönem - Son Dakika
Güncel

AK Parti'de Yeni Dönem

AK Parti\'de Yeni Dönem

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in de "9 sefer sandıktan şampiyon olmuş bir siyasi hareketten söz ediyoruz.

27.08.2014 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in de "9 sefer sandıktan şampiyon olmuş bir siyasi hareketten söz ediyoruz. Böyle bir siyasi hareket bugün bir dönüm noktasındadır. Her son aynı zamanda yeni bir başlangıçtır" şeklinde vurguladığı gibi AK Partide bir devir sona eriyor.

Ana teması "Hep birlikte yeni Türkiye" olan AK Parti olağanüstü kongresi toplanıyor. Toplantıda Recep Tayyip Erdoğan genel başkanlığı bırakacak ve Ahmet Davutoğlu delegelerin oylarıyla AK Partinin ikinci genel başkanı olacak.

-AK PARTİYE ÖNEMLİ MESAJLAR VERECEK-

Kongrede Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak son kez bir konuşma yaparak, partiye veda edecek. Erdoğan, AK Partinin geleceğine ilişkin de önemli mesajlar verecek. Erdoğan, kendisinden sonra da AK Partinin bütünlüğünün korunması noktasında partililere uyarılarda bulunacak, yeni Türkiye'ye yönelik de dikkat çekici ifadelerin kullanacak.

Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulacak yeni kabinede yer almayacak isimlere "parti için çalışın" diye seslenmesi beklenen Erdoğan'ın, başta yeni bakan olacaklar ile değişikliklerin yapılmasının tahmin edildiği parti yönetiminden "çözüm sürecine" sahip çıkmalarını ve "paralel yapıya" karşı mücadeleyi aralıksız sürdürmelerini istemesi öngörülüyor. Erdoğan'ın ayrıca Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin bir veda olmayacağını da vurgulaması tahmin ediliyor.

-TARİHİ KONGRE-

Kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'nda hazırlıklar tamamlandı. Organizasyonunda 2 bin 500 kişi görevlendirildiği kongreye davetiye ile 3 bin kişi çağrılırken, 81 ildeki teşkilatlardan bin 20 otobüsle 40 bin kişinin Ankara'ya geldi.

Siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, işçi ve memur sendikalarına ve işveren sendikalarına davetiye gönderildi. Yurtdışından siyasi partiler bazında davet edilenler de bulunuyor. Kongreyi, 100'ü dışarıdan olmak üzere teknik ekiple birlikte yaklaşık 900 gazeteci takip edecek.

Gelen davetlilerimiz bu salonun çatısı altına sığmayacağı için dışarda da gerekli tedbirli alındı, 2 bin 500 metrekarelik çadırlar kuruldu, teknik altyapı hazırlandı. Engelli katılımcıların rahat etmesi için de her türlü tedbir de alındı.

-FİLMLER GÖSTERİLECEK-

Misafirler sabah 7 buçuktan itibaren salona alınmaya başlandı ve saat 10.00'a kadar kongrenin başlaması için gerekli hazırlıklar yapılacak.

Davutoğlu, saat 09.40 itibariyle eşiyle birlikte salona gelecek. Saat 09.45 itibariyle de Başbakan Erdoğan'ın salona gelmesi planlanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın dışarda bekleyen kalabalığa bir selamlama konuşması yapması ardından da eşi Emine Erdoğan'la birlikte salonda bir selamlama turu yapması bekleniyor. Saat 10.00 itibariyle de kongren resmi olarak başlayacak.

Hizmetlerin anlatıldığı, Başbakan'ın siyasi geçmişini, AK Parti'nin hikayesini ele alan filmler ve Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir tanıtım filmi gösterilecek. Kongreye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tek aday olarak girecek ve kongre tek gündemle gerçekleştirilecek.

-SEÇİMLE TAMAMLANACAK-

Yoklama, açılış ve divanın seçiminin ardından kongrede, saygı duruşunda bulunacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Erdoğan'ın Genel Başkan olarak yapacağı son konuşmanın ardından, Genel Başkan adayı Davutoğlu, Divan Başkanlığı'na müracaat edecek. Kongre daha sonra ise Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasıyla sürecek.

Kongre Genel Başkan seçiminin ve akabinde yapılacak teşekkür konuşmasıyla tamamlanacak.

Çoğunluğun sağlanamaması halinde ise kongre aynı gündemle 28 Ağustos günü aynı saatte ve salonda tekrar toplanacak ancak AK Parti içerisinde böyle bir gelişmeye ihtimal verilmiyor.

-YEMİN TÖRENİ-

Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan yarın ise TBMM'de yemin edecek, ardından ise 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen mazbatayı teslim alacak.

Cumhurbaşkanı olarak Anıtkabir'e de ilk ziyaretini gerçekleştirecek Erdoğan, devir teslim töreni için Çankaya Köşküne çıkacak.

Devir teslim töreninde A tipi en üst düzey devlet protokolü uygulanacak. Erdoğan çifti Köşkte atlı birlikler tarafından karşılanacak.

Erdoğan, Köşkteki tören Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den resmen teslim alacak. Gül çiftini Köşk'ten Erdoğan ve eşi uğurlayacak.

-HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİ VERECEK-

Erdoğan daha sonra hükümeti kurma görevini vermek için Ahmet Davutoğlu'nu Köşk'e çağıracak. Davutoğlu Türkiye Cumhuriyetinin 62. Hükümetini kuracak. Mecliste hükümet programı okunacak ve güvenoylaması yapılacak.

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi devralacağı yemin törenine katılacak konuklar da belli oldu.

Törene çok sayıda ülkeden temsilci katılacak. Bunlardan bazı ülkeler Cumhurbaşkanlığı düzeyinde katılım sağlayacak. ABD'den de bir heyet gelecek. Ayrıca uluslararası kuruluşların temsilciler de törende hazır bulunacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti'de Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.


Advertisement