AK Parti'de Yeni Dönem: Kongrede Erdoğan Ağırlığı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'de Yeni Dönem: Kongrede Erdoğan Ağırlığı

AK Parti\'de Yeni Dönem: Kongrede Erdoğan Ağırlığı

AK Parti'nin yeni döneminin başlangıcı olan 1. Olağanüstü Kongre Ankara Arena Spor salonunda devam ediyor.

27.08.2014 14:57  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin yeni döneminin başlangıcı olan 1. Olağanüstü Kongre Ankara Arena Spor salonunda devam ediyor. Katılım yüksek olduğu kongrede sıcak havanın da etkisiyle zaman zaman rahatsızlanan ve bayılanlar olurken, kongre salonunda sağlık ekibi de hazır bekletiliyor.

Salonda Erdoğan"ın konuşmasından önce Erdoğan'ın siyasi hayatını anlatan film gösterildi. Film gösterimde özellikle Erdoğan'ın hapis dönemi anlatıldığı sırada çok sayıda partilinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

-ERDOĞAN'IN OKUDUĞU ŞİİR-

Kongrede Erdoğan ağırlığı gözlerden kaçmadı. Atılan sloganlarda, asılan pankartlarda, sinevizyon gösterimlerinde, kongrenin her anında Erdoğan'ın ağırlığı gözlendi.

Kongreye katılanların "Kongreden daha çok Erdoğan için düzenlenen bir uğurlama programı gibi" yorumları yaptığı gözlendi.

Kongre salonunda sık sık Başbakan Erdoğan'ın seslendirdiği "Aynı Dağın Yeliyiz" adlı şiiri yayınlandı.

-UĞURLAMA MESAJLARI-

Kongrenin açılışını yapan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti'nin ve partinin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın millet yolunda çok çile çektiğini, mazide yaşananları asla unutmadıklarını ifade ederek, "3 Kasım 2002'de asırların boynu büküklüğüne isyan eden bu aziz millet, zulüm çarklarını tek tek kırarak ayağa kalktı, kendi adamını, milletin adamını Recep Tayyip Erdoğan'ı bir tarih yapıcı olarak ortaya çıkardı. Bugün bu gerçeğin en nadide, en somut anını hep birlikte yaşıyoruz. Genel Başkanımızı, Başbakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı, liderimizi, Cumhurbaşkanlığı görevine bugün burada sadece bu salonda değil, bu salonda gönlü olan milyonlarca insanla şan ve şerefle uğurluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım, Sayın Genel Başkanım bilmelisiniz ki ve bütün dünya bilmelidir ki bundan sonra nerede olursanız olunuz, hangi görevi deruhde ederseniz ediniz, derinliklerin dibine kadar sizinle birlikte olacağız. Allah bizleri bu kutlu yürüyüşün büyük mücadele insanlarını ayırmasın" dedi.

Kongre Divan Başkanı seçilen Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de, Türkiye'nin, Erdoğan'ın liderliğinde, elde ettiği kazanımlar ve gelişimin yanı sıra sayısız reform ve devrime şahit olduğuna işaret ederek, "Türkiye, Erdoğan'ın şahsında ve liderliğinde yeniden büyük devlet oldu. Mazlumların hamisi, zalimlerin korkulu rüyası oldu. Türkiye özgüven kazandı, özgüvenini artırdı. Millet, Erdoğan'ın adını silinmemek üzere gönlünün en müstesna yerine kaydetti" ifadelerini kullandı.

-DAVUT0ĞLU BİN 245 DELEGENİN OYUYLA ADAY GÖSTERİLDİ-

Olağanüstü Kongre'de, Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bin 245 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi. Bin 245 delegenin tamamını imzasıyla aday gösterilen Davutoğlu'nun oylamada delegelerin tamamının oyunu alması bekleniyor. Kongre Genel Başkan Adayı Ahmet Davutoğlu'nun konuşması ile devam ediyor.

(EKİP)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti'de Yeni Dönem: Kongrede Erdoğan Ağırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement