AK Parti'nin Köşk Anketinden "Erdoğan" Çıktı - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Köşk Anketinden "Erdoğan" Çıktı

AK Parti\'nin Köşk Anketinden "Erdoğan" Çıktı

AK Parti'nin köşk adaylığı konusunda milletvekilleriyle yapmış olduğu ankette en çok desteği alan isim Başbakan Erdoğan oldu.

16.04.2014 13:33  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti milletvekilleri, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından da milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve yetkili organlarının başkanları Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında istişare toplantısına katıldı. Basına kapalı düzenlenen toplantı 3 saat sürdü.

MİLLETVEKİLLERİ KARARINI VERDİ

Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle bugün yaptığı toplantıda dağıtılan formda vekillerden "Cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi" forma yazmaları istendi. AK Partili vekiller kendilerine dağıtılan anketi yanıtladı. Köşk adaylığı için Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı.

3 DÖNEM KURALI

Ayrıca milletvekillerine 3 dönem seçim kuralıyla ilgili bir soru yöneltildi. "Tüzüğümüzde yer alan seçilmeye ilişkin sınırlamayla ilgili görüşünüz nedir?" diye sorularak "Sınırlamalar kaldırılmalı" veya "Mevcut düzenleme devam etmeli" seçeneklerinden birinin tercih edilmesi istendi. Bu kuralın kalkmamasına dair çoğunluk kararının çıktığı gelen son bilgiler arasında.

AK PARTİ'Yİ BEKLEYEN TOPLANTI TRAFİĞİ

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Milletvekilleri İstişare Toplantısı devam derken yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda, 30 Mart seçimlerinin geniş bir değerlendirmesinin yapıldığını, milletvekillerinin seçim sonuçları ile ilgili görüş ve kanaatlerini söz alarak paylaştıklarını kaydetti. Toplantıda, 10 Ağustos'ta ilk tur oylaması yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak gurubun eğilimi, dağıtılan anket formları ile sorulduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Toplantıda ele alınan bir diğer husus, tüzüğümüzde yer alan 3 dönem kuralı olmuştur. Bu konu ile ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmaması gerektiği yine dağıtılan anket formlarıyla milletvekillerimize sorulmuştur. Her iki konu ile ilgili olarak doldurulan anket formları Genel Merkezimiz tarafından değerlendirilecektir. Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi, gerekse 3 dönem kuralı ile ilgili hususlar, 18 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ardından Büyük Kongre delegeleri ile yapılacak bir toplantı ve mayıs başında, daha sonra yeri belirlenecek olan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ele alınacak ve böylelikle nihai bir karara varılacaktır. 2002'deki 3 Kasım seçimlerinden sonra, Sayın Başbakanımızın milletvekili olmamasından dolayı, kimin başbakan olması gerektiğinden, 2007'de Cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğine kadar birçok önemli husus, hep geniş çaplı istişare ve değerlendirmeler sonucu ortak akılla karara bağlanmıştır." -

"HALKIMIZ NE İSTERSE O OLACAK"

"Halkımız neyi isterse o olacak" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok önemli konuda istişare, nabız tutma ve eğilimlerin belirlenmesi hususunu, AK Parti camiası ile sınırlı tutmadığını belirten çelik, STK'ların, kanaat önderlerinin, nihayet sokaktaki vatandaşın ne istediğinin tespit edilmeye çalışıldığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak aynı tavrın ve tutumun ortaya konacağından kimsenin şüphesi olmamasına vurgu yapan Çelik, "AK Parti, Türkiye'nin partisi olmayı başarmış tek siyasi harekettir. Türkiye'nin isteği ve arzusu bizim de istek ve arzumuzdur. Halkımız neyi isterse o olacak, halkın istemediği ise olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika AK Parti'nin Köşk Anketinden 'Erdoğan' Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • HIRSIZ BAŞTA OLURSA BU OLUR: Erdoğan olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz gül gibi noter var iken partinin başından gitmez ha gül noterliği iyi yapamasa idi o zaman belki olurda ama noterler bile o kadar hızlı ve inceleme yapmadan onaylamıyor iken niye kendi gitsin partiden ayrı kalsın 10 20 Yanıtla
  • korkma: buradaki yorumlara bakıpta gülüyorum (: halk istedi kaç senedir başbakanımızı getirdik..hırsızmış yolsuzlukmuş prim yapmıyor beyler..gidin başka kapıya..şirazesini laybetmek üzere olan bir kılıçdaroğlu var..sürekli yenilgi hırs yapar..zaten chp seçimle ne zaman geldi başa..bunların durmayacağını hepimiz biliyoruz..allah başbakanımıza başbakan yolunda deve etmesi nasip etsin.. 18 12 Yanıtla
  • /////////: AMAN ALLAHIM SÜPRİZE BAK 13 11 Yanıtla
  • karslı: çokta tın sonunda oda ölecek isterse kendini yırtsın kaldı burda onbeş yılı fln :) 11 12 Yanıtla
  • slh: çokkk şaşırdıkkkkk vayy bee 15 5 Yanıtla
  • Anketmi :ddd: NE YANİ DEMOKRASİ İŞLEDİ ANKET YAPIP HERKESİN FİKRİNİ ALDIKMI DİYORSUNUZ :)) SIKIYSA FARKLI BİRİNİ İSTEYEN OLSUN MİLLETİ KANDIRMAYIN NE ANKETİNDEN BAHS EDİYORSUNUZ ERDOĞANI DESTEKLEMEYEN ADAM KENDİNİ BELLİ EDEBİLİRMİ ADAM KRAL OLMUŞ KRAL YANINDA HALT ETMİŞ 11 7 Yanıtla
  • tmr: ısterse başka desın..aaaa kastimö çıkmış alın seyrdın.. 17 1 Yanıtla
  • ZEYBEK: saygı değer büyüklerimiz medya kurumlarıımız dünya çapında medya kuruluşları cumhur başkanları başbakanları kurumları kuruluşları mısırı öyle bir sallayın ki insanlığın hala var olduğunu bilsinler DİLE KOLAY 529 KİŞİ ASILACAKMIŞ EĞER 529 KİŞİYİ ASARLARSA BANA GÖRE KİMSE KOLTUKLARIN DA OTURMASIN MEDYASINDAN TÜM DÜNYA DEVLETLERİDE DAHİL HERBİRİMLER HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ DAHİ BU GÜN ARALIKSIZ İNSANLIĞA SAVUNSUN 529 SOKAK KÖPEĞİNİ İPTE SALLANDIRSALAR NE KADAR HOŞUNUZA GİDER Kİ BUNLAR ADEM OĞLU İNSAN 15 2 Yanıtla
  • öndr: hehhh inan çok şaşırdıkk ..şimdi istedıgı atı oynatır ben at diyorum siz anlayın yalakalarıda tamam demışş ohhh ahaa buraya yazıyorum bu iş yaşşşş 6 10 Yanıtla
  • Z.M: TECAVÜZ EDENLERİ LÜTFEN HALKIN ÖNÜNDE ASILSIN 12 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement