Başbakan Davutoğlu'dan Silahları Gömelim Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'dan Silahları Gömelim Çağrısı

AK Parti İstanbul'da "Biz Birlikte Türkiyeyiz" isimli Bahar Şöleni düzenledi. Başbakan Davutoğlu, "Gençlerimizi gömmektense silahları toprağa gömelim" çağrısı yaptı.

21.03.2015 16:16  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul'da "Biz Birlikte Türkiyeyiz" isimli Bahar Şöleni düzenledi. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun da katıldığı etkinlikte binlerce partili ünlü sanatçıların şarkıları eşliğinde baharın gelişini kutladı.

'ŞÖLEN'E BAŞBAKAN VE BİRÇOK SİYASETÇİ KATILDI

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen programa Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda partili katıldı. Salona büyük bir coşkuyla giren Başbakan Davutoğlu, partilileri selamladı.

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALDI

Davutoğlu daha sonra protokoldeki yerine geçti ve programı seyretti. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, burada yanına gelen çocukları severek hediyeler verdi. Davutoğlu'nun da bir konuşma yaptığı şenlikte Erhan Güleryüz, Rojin, Yavuz Bingöl ve Rafet El Roman gibi ünlü isimler de sahne aldı.

"ÇINAR GİBİ DİMDİK DURMAYA HAZIR MIYIZ?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu şölende Nevruz başta olmak üzere birçok konuyu yaptığı konuşmayla değerlendirdi. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Nevruz yeni bir başlangıç demektir. Bu başlangıcı birlik, dirlik ve kardeşlik olarak taçlandırmalıyız. Biz birlik dediğimizde 78 milyonu kastediyoruz. Ben değil biz demeyi kastediyoruz. Birlik için gerektiğinde canımızı da ortaya koymaya hazır mıyız? Birisi dirliğimize birliğimize karşı koyarsa çınar gibi dimdik karşı durmaya hazır mıyız?"

"BİRİNİN ANKARA'DA BİRİNİN DİYARBAKIR'DA YAPTIĞI GİBİ DEĞİL"

"Cumhurbaşkanımız yeni bir dönemi başlattı. Bugün bir partinin Ankara'da diğerinin Diyarbakır'da yaptığı gibi değil, biz bütün kadim halkların nevruzunu kutluyoruz. Çözüm sürecinin ana gayesi vatandaşlarımızın birliği ve kardeşliğidir. Nevruz Türklerin, Kürtlerin, Acemlerin bütün kadim halkların bayramıdır. Kimse çözüm sürecini gündelik siyasete alet etmesin."

"SİLAHLARI TARİHE GÖMELİM"

"Herkese çağrıda bulunuyorum. Artık kardeşlik türküleri söyleyelim sadece muhabbet diliyle şiddet ve silahı ebediyen toprağa gömelim gençlerimizi toprağa gömmektense silahları toprağa gömelim. Şehit annelerinin acısını, cumartesi annelerinin acısını toprağa gömelim. Son 12 yılda her Ramazan, her Nevruz'da aynı duayı ettik rabbim bu millet ve devlete zeval verme kardeşliğimize ket vurmak isteyenlere fırsat verme dedik. Şimdi de aynı duayı ediyoruz. Bir kez daha vurguluyorum çözüm süreci mutlaka başarıya ulaşacaktır."

"DÜŞMANLIKLAR KÖRÜKLENMESİN"

"Çözüm sürecine iki yaklaşım var birincisi büyük resmi gören yaklaşım bu diyor ki bütün halklar kardeşti gelecekte de kardeş olacak. İşte nasıl Nevruz ile birlikte kainat yeniden canlanıyorsa son 12 yılda Türkiye yeniden canlanıyor ve yeni bir geleceğe hazırlanıyor. Diğer yaklaşım ise günlük taktiksel yaklaşımlarla hareket etmektedir. Büyük resme kilitlensin bir takım düşmanlıklar körüklenmesin bu bahar bayramında tekrar diyoruz yeni şeyler söylemek lazım."

Başbakan Davutoğlu\'dan Silahları Gömelim Çağrısı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'dan Silahları Gömelim Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • foça: sizde silah kadar insan canı alan dilinizi gömecek misiniz. 14 1 Yanıtla
  • Karagöz: Küçük enişte kimse seni dikkate almıyor üzgünüm bir aksiyon yapıp rte atarlanman gerek.. 12 1 Yanıtla
  • Yazıklar olsun: Yakında sana gömecekler o Silahları 11 1 Yanıtla
  • GERCEKLER: Amaç Türklüğü yerinde yok etmektir. Haçlı operasyonları sürekli bunun için plan yapmıştır. Türk'e etnik milletten yaklaşan içimizdeki gafillerin amacı ne yazık ki aynıdır. Türklüğün varlığını hazmedemeyenlerin amacı hiç bitmemiştir. Türkleri Anadolu'dan atma hayali devam ediyor. Bölücüler Türksüz Anadolu yaratmak istiyor. Türklerin giderek yaşama ve var olma alanını yaratan, sürecin en vahim aşaması Çanakkale'dir. Savaşlarla toprak ve nüfus kaybı ile trajik şeyler yaşadık. Verilecek vatan köşe kalmadı. Ya bu topraklar tutulacaktır. Ya da bu millet Anadolu'dan atılıp tarihten silinecektir. 7 1 Yanıtla
  • BERİWAN: KÜRT KARDEŞLERİM DOĞURUN DOĞURUN DOĞURUN. ÇOK DOĞURUN. TÜM TÜRKİYEYİ ELE GEÇİRESİYE KADAR DOĞURUN. TİRKOLARI BURALARDAN SÜRÜP ÇIKARASIYA KADAR DOĞURUN. EN AZ 20 ÇOCUK DOĞURUN. 2 6 Yanıtla
  • Asi : Senet karşılığı verilirse yırtılır PKK itleride ne aldıda silah bırakacak 5 1 Yanıtla
  • BATMANLI: SENİNLEYİZ REİS ARTIK APOYUDA CIKARTACAĞIZ SENİN SAYENDE HELAL OLSUN 1 4 Yanıtla
  • mucıt: gomecek yer nerde gosterse 4 0 Yanıtla
  • AKKOYUN AVCISI: ÖL HEMİ 4 0 Yanıtla
  • AKKOYUN AVCISI: AKKOYUNLARA DUYURU SON 1 GÜN . . . OTLANMAK İSTEYEN AKKOYUN AKP LİLER YARIN SAAT 12 DE TAKSİMDEN ORMAN VE YAYLALARA OTOBÜS KALKACAKTIR OTLANMAK İSTEYEN AKKOYUN AKP LİLER ÇOBANLARINA MÜRACAT ETSİN. . MENÜNÜZ TAZE OT . . TAZE SAMAN. . KEPEK EKMEĞİ. . DERE SUYU. . ÜCRETSİZDİR. . . 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement