AK Parti'den Can Dündar'a Homeros Ödülüne Tepki - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den Can Dündar'a Homeros Ödülüne Tepki

AK Parti\'den Can Dündar\'a Homeros Ödülüne Tepki

Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, 52'nci Troia Festivali'nde Homeros Bilim, Sanat ve Kültür ödülünün MİT TIR'ları haberini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verilmesi kararına tepki gösterdi.

22.07.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, 52'nci Troia Festivali'nde Homeros Bilim, Sanat ve Kültür ödülünün MİT TIR'ları haberini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verilmesi kararına tepki gösterdi. Erdener Can, "Alınan bu karar, ne Homeros'a, ne Troyalı kahramanlara, ne de Çanakkale Savaşı şehit ve gazilerine yakışmadı" dedi.

Çanakale Belediyesi tarafından 9-13 Ağustos tarihleri arasında, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına özel olarak düzenlenecek 52'nci Troia Festivali, başlamadan tartışmalara neden oldu. Festivalin tanıtım toplantısı kapsamında dün (salı) basın mensuplarının karşısına geçen CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu yıl Homeros Bilim, Sanat ve Kültür ödülünün MİT TIR'ları haberini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verileceğini açıkladı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın açıklamasının ardından AK Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından eleştirisini dile getirdi.

Avukat Erdener Can, kararın derhal geri alınması gerektiğini savunarak, "Tarihin tanıdığı ve bu topraklara ait Anadolulu Troya'ya saldıran Akhalarla yapılan ve çok uzun yıllar sürdüğü anlatılan ve bütün Anadolu halklarının ve kültürlerinin topraklarını savunan Troya'ya yardıma koştuğu destansı belki de ilk dünya savaşını şiirsel bir dille İlyada Destanı'nda anlattığı Homeros'a ve Çanakkale'ye asla yakıştıramayacağımız bu kararı bir talihsizlik ve cehalet eseri, kültürel değil, siyasi amaçlı bir karar olarak yorumluyorum. Çünkü adı geçen gazeteci devletin sırlarını gerçek olup olmadığı tartışmalı ve hukuk süreci hala sürmekte olan bir habere konu etmenin dışında Anadolu toprakları, Troya ve Çanakkale adlarını taşıyan değerlerimiz için ne yapmıştır sorusunun Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a sorulması gerekmektedir. Çünkü bu topraklar casusları ve casuslukları, devletlerine ait sırları açıklayanlarla değil, Troyalı, Çanakkale Savaşı'nın kahraman şehitleri, gazileri ve onların yarattıkları değerlerle anılmaktadır, ilelebet de öyle anılacaktır. Sadece bu nedenler dahi alınan bu kararın ne Homeros'a, ne Troyalı kahramanlara, ne de Çanakkale Savaşı şehit ve gazilerine yakışmadığının kanıtıdır. Sayın Belediye Başkanı ve onu bu isme ödül verilmesi konusunda yönlendirenlerin bu kararlarını derhal geri almaları daha doğru olacaktır" ifadelerine yer verdi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'den Can Dündar'a Homeros Ödülüne Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement