AK Parti'den Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan İçin İlk Tepkiler - Son Dakika
Politika

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan İçin İlk Tepkiler

AK Parti, Cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı açıkladı.

01.07.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, Cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı açıkladı. Partililer, Başbakan Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Köşke çıkacağını tahmin ettiklerini belirtiyorlar.

AK Parti, Cumhurbaşkanı adayını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak açıkladı. ATO Congresium'da gerçekleştirilen toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan AK Partililer, Cumhurbaşkanlığı koltuğu için ismi açıklanan Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundan galip çıkacağını belirtiyor.

"GAYET HEYECANLIYIZ"

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Gayet heyecanlıyız. Bugün çok önemli bir gün. Yeni dönemde Cumhurbaşkanını halkın seçecek olmasını çok önemsiyorum. Mevcut anayasa zaten adı konulmamış bir yarı başkanlık sistemini ifade ediyordu. Şimdi eğer bir anayasal destek bulunursa, 2019'da Türkiye zaten yerel seçimler, milletvekilliği seçimlere, Cumhurbaşkanlığı seçimi de aynı tarihe denk gelecek. O halde başkanlık sistemine gidişin önünü açacak dönem olmalıdır bu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2014 yılının Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye siyasi tarihi için bir dönüm noktası oluşturacağını belirterek, "Sayın başbakanımızın liderliğinde Türkiye aktif bir siyasi atmosferin içerisine girecek. Erdoğan'sız bir AK Parti olmaz. Sayın Başbakanımız 30 Mart seçimlerinde AK Parti'yi yeni bir seviyeye çıkarmıştır. AK Parti Türkiye için kalıcı bir hale gelmiştir. Konumu ne olursa olsun, Başbakanımızın siyasi liderlik konumunun değişmeyeceğini başından beri söylüyoruz. Yeni bir safhaya geçiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Birinci turda, ikinci tura kalmadan Sayın Başbakanımızı Cumhurbaşkanlığı makamına çıkartacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"MİLLETİN HİZMETİNDE OLAN BİR ADAY"

Adalet Bakanı Bozdağ, "Milletin hizmetinde olan bir aday. Bütün hayatıyla milletin önünde olan bir kişilik. Yaptıkları ortada. Türk milleti yaptıkları ve bundan sonra yapacaklarını hesaba katarak Sayın Başbakanımızı halkın ilk seçeceği Cumhurbaşkanı makamına layık görür diye düşünüyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın halkın içinden gelen, Anadolu'yu ve değerlerinde kişiliğinde taşıyan bir aday olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "77 milyonu kucaklayacak, Türkiye Cumhuriyeti'nde son derece güzel bir Cumhurbaşkanlığı yapacak, yeni Türkiye'nin oluşumuna halkımızın bütün enerjisini harekete geçirecek bu kutlu yürüyüşe liderlik yapmaya devam edecek. Hüzünle karışık sevincimiz var. Bir taraftan Başbakanımızın bu adaylığını sevinçle karşılıyoruz ama bir taraftan da hüzün var. Demokrasimize hayırlı olsun. AK Parti bir dava partisidir. Köklü bir harekettir, arkasında derin bir tarihi, kültürel birikimi olan bir parti. Nesiller boyu fedakarlıkla bugünle gelmiş bir parti. Bu parti sahipsiz kalmaz. Sorumlulukları omuzlayacak insanlar çıkacaktır, endişemiz yok" ifadelerini kullandı.

"BU BİR VEDA DEĞİL, AÇILIŞTI"

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzarekeci Egemen Bağış, "Bugün sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı değil aynı zamanda bütün mazlumların umudu, bu milletin gözü kulağı sesi olan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı olarak bu ülkeye kanat gereceğine hep beraber şahitlik ettik. Bu bir veda değil, açılıştı. Recep Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti aynen yoluna devam edecektir. Milletimize hizmet etmeye devam edecektir" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Tarihi günlerden biri. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday oldu. Beklenen bir isimdi, hemen hemen netlik kazanmıştı. Biraz içimizde burukluk oldu. Ben 1980'den itibaren Sayın Başbakanımızla siyaset yapmış ekipten arkadaşım. Hak ettiği bir makam. Daha iyi hizmet sunacağı inancındayım. Milletin kararı ilk kez gerçekleşecek. Türkiye, Sayın başbakanının Cumhurbaşkanlığıyla çok daha büyük bir ivme kazanacağı, siyaseti bilen, toplum psikolojini bilen Cumhurbaşkanı olarak 77 milyonun birlikte yürüyüşüne katkı sağlayacağına inanıyorum. Biz, Sayın Başbakanımızla siyaset yaparken şunu gördük, takım adamı olmak önemli. Mühim olan o takımın içinde olmak. Kim olursa olsun, hepsi değerlidir" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZİN BEKLENTİSİNİN DE BÖYLE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Hayırlı uğurlu olsun. Çok hayırlı bir gelişme. Milletimizin beklentisinin de böyle olduğunu düşünüyoruz. Her birimizin gönlünün aslında görmek istediği gelişme. İnşallah milletimizin de takdiriyle milletimize hizmet yolunda yeni bir süreç başlar. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'den Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan İçin İlk Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement