Adnan Menderes'in İdam Edilişinin 53. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Adnan Menderes'in İdam Edilişinin 53. Yıl Dönümü

Adnan Menderes\'in İdam Edilişinin 53. Yıl Dönümü

Türk siyasi hayatının darbe ile yönetimden indirilerek idam edilen tek başbakanı merhum Adnan Menderes, idam edilişinin 53. yıl dönümünde Manisa'nın Kul ilçesinde anıldı.

17.09.2014 22:07  Güncelleme: 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk siyasi hayatının darbe ile yönetimden indirilerek idam edilen tek başbakanı merhum Adnan Menderes, idam edilişinin 53. yıl dönümünde Kul ilçesinde anıldı.

AK Parti Kula İlçe Başkanlığı merhum Başbakan Adnan Menderes için Çarşı Camii'nde mevlid okuttu. Programa AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kamil Aytan ve yöneticiler katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, 17 Eylül'ün Türk demokrasi tarihinin en kara günü olduğunu savunarak, "Halkın oylarıyla iktidara gelen bir Başbakan, eli kanlı cellatlar tarafından darağacında can verdi. Ancak, darağacında can veren O"nun fani bedeniydi. O, hala çok sevdiği milletinin gönlünde yaşıyor. Aslında darağacında sallanan sadece Başbakan değildi; cellatlar o gün, demokrasiyi katlettiler, halkı sindirdiler, devletten uzaklaştırdılar, kabuğuna hapsettiler. Milletin gelişme isteğine, çalışma azmine gem vurdular. İstediler ki, Bir daha Adnan Menderesler çıkıp ülkeyi yönetmeye kalkmasınlar. Fakat başaramadılar, Başbakanlarının idamı sebebiyle hissetlikleri acılarını içlerine akıtan halk, ilk seçimlerde, darbe yandaşlarını değil, Menderesin devamı olduklarını iddia edenleri iktidara taşıdı. İdam üzerine büyük bir vakarla susan, yutkunup, acılarını içine döken halk, sandıkta konuştu. Darbe yanlılarını bir daha çıkmamak üzere sandığa gömdü" dedi.

Adnan Menderes'in demokrasi şehidi olduğunu vurgulayan Palabıyık, daha demokratik bir ülke için çalışacaklarını kaydederek, "Biz demokrasi şehidi olarak gördüğümüz Adnan Menderes"i siyasi rant olarak görmedik. Adnan Menderes"i siyaset üstü olarak gördük ve görmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adnan Menderes'in İdam Edilişinin 53. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement