AK Parti'den "Mansur Yavaş" Açıklaması: Amaç Kaos Çıkarmak - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den "Mansur Yavaş" Açıklaması: Amaç Kaos Çıkarmak

AK Parti\'den "Mansur Yavaş" Açıklaması: Amaç Kaos Çıkarmak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş'ın Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına sert tepki göstererek, "Başvuruyu yapmalarının iki amacı var; birincisi kaos çıkarmak, ikincisi "seçimde şaibe var' algısı oluşturmak.

22.04.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş'ın Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına sert tepki göstererek, "Başvuruyu yapmalarının iki amacı var; birincisi kaos çıkarmak, ikincisi "seçimde şaibe var' algısı oluşturmak. Anayasa Mahkemesi'nin bu başvuruyu değerlendirme yetkisi yoktur" dedi.

Kapusuz, Twitter hesabından Mansur Yavaş'a sert tepki gösterdi. Mansur Yavaş'ın Ankara seçiminin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu anımsatan Kapusuz, "Kanunlar açık "YSK kararları kesindir. YSK kararı için hiçbir merciye başvurulamaz" dedi.

Kapusuz, şunları kaydetti:

"AYM'nin kuruluş-yargılama usulleri kanunun 45.maddesi; "Kesin olan kararlar aleyhine Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yoluna gidilemez. Kanunlar bu kadar açıkken böyle bir başvuru yapmalarının iki amacı var; birincisi kaos çıkarmak, ikincisi "seçimde şaibe var' algısı oluşturmak. Anayasa Mahkemesi Mansur Yavaş'ın başvurusunu kabul etmemelidir. Anayasa mahkemesi başkanının "Değerlendireceğiz' ifadesi manidardır. Anayasa Mahkemesi'nin bu başvuruyu değerlendirme yetkisi yoktur. Anayasa'nın vermediği bir yetkiyi Anayasa Mahkemesi kullanamaz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti'den 'Mansur Yavaş' Açıklaması: Amaç Kaos Çıkarmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement