AK Parti'den MHP ile Sıcak Temas - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den MHP ile Sıcak Temas

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP ile koalisyon konusunda temaslarının sürdüğünü açıkladı.

31.07.2015 07:46  Güncelleme: 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile "istikşafi" görüşmelerin sürdüğünü ancak bunun "Bir koalisyon müzakeresi aşaması" olmadığını ifade ederken, MHP ile temasların sürdüğünü de açıkladı.

Davutoğlu, 13 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Temmuz'da MHP lideri Devlet Bahçeli ve 15 Temmuz'da da HDP Eş Başkanları ile görüştüklerini anımsattı. Davutoğlu, CHP ile istikşafi anlamda fikirlerin test edildiği görüşmeleri başlattıklarını da anımsatırken "Bu, bir koalisyon müzakeresi aşaması değildir. Her iki tarafın heyetleri bir araya gelerek, bir şekilde Ak Parti'nin ve CHP'nin kanaatlerini karşılıklı olarak not edecekler. Daha sonra, genel başkanlara bunlar aktarılacak ve genel başkanlar, alabilecek yolun olup olmadığı konusunda nihai bir istişarede bulunacaklar" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR

MHP'nin hükümet ortaklığı görüşmesi yapmak istemediğini de hatırlatan Davutoğlu, "Ama temas halinde olmaya karar verdik. MHP ile de Sayın Faruk Çelik'in koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda şu anda temaslarımız sürüyor" dedi.

OKTAY VURAL İDDİASI

Cumartesi günü Çelik'in MHP'den üst düzey bir isimle Bahçeli'nin bilgisi dahilinde bir görüşme gerçekleştiği kaydedildi. MHP cephesindeki ismin Grup Başkanvekili Oktay Vural olduğu iddia edildi. Davutoğlu HDP ile koalisyon konusunda ise "Terör konusundaki tutumları nedeniyle herhangi bir mesafe almamız mümkün değil" dedi. (Kaynak: Milliyet)

AK Parti\'den MHP ile Sıcak Temas

Son Dakika Güncel AK Parti'den MHP ile Sıcak Temas - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement