AK Parti'den MHP'ye Bayram Ziyareti - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den MHP'ye Bayram Ziyareti

AK Parti\'den MHP\'ye Bayram Ziyareti

Ak Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla MHP'yi ziyaret etti.

18.07.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla MHP'yi ziyaret etti. Ziyarette AK Parti heyetinde Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Taciser İçyer yer aldı. MHP karşılama heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP MYK Üyeleri Mustafa Erdem ve Osman Ertuğrul hazır bulundu.

Bayramlaşmanın ardından yapılan sohbette konuşan AK Partili Gündoğdu; "Millet şu anda hiçbir partiye tek başına kurma yetkisi vermediğine göre bir hükümet bekliyor. Birinci tur ziyaretler gerçekleşti. MHP'yi ziyarette de karşılıklı nezaketi gördük. Birinci turda 'Bizim dışımızdaki seçenekleri değerlendirin' teklifinizi aldık. Ama bu kapınında açık olduğunu biliyoruz. Önemli olan Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması. Anamuhalefet ile dördüncü partiyle ilgili kamuoyu yaklaşımlarımızı biliyor. İkinci tur ziyaretlerin birinci turdan daha yapıcı olmasını bu mübarek gün Cenab-ı Hak'tan diliyorum" diye konuştu.

"NETİCEDE BİR PARTİ OLARAK KAPILARI KAPATMIYORUZ"

MHP'li Semih Yalçın'da ziyarette koalisyon görüşmelerini değerlendirerek; "Neticede bir parti olarak kapıları kapatmıyoruz. MHP'nin aldığı oy ortadadır. Orada verilen oy, seçmenin verdiği görev de muhalefet görevidir. Bizde yapıcı bir muhalefetle sistemi tamamlayacağız" diye kaydetti.

"HEPİMİZİN BAŞVURACAĞI KAYNAK YENİDEN MİLLETTİR, YENİDEN MİLLETE DÖNMEKTİR"

AK Partili Gündoğdu, Yalçın'ın 'Kapıları kapatmıyoruz' sözünün ardından yaptığı konuşmada; "Biz açık olan her kapıyı ziyaret ederek Türkiye'yi hükümetle buluşturmaya çalışıyoruz. Açık kapılar 'biz açığız ama muhalefette kalacağız' derse hükümet olma sorumluluğuna eşlik etmezse de hepimizin başvuracağı kaynak yeniden millettir, yeniden millete dönmektir. Olurları, olabilirleri, olması gerekenleri, siyasetçilerin değerlendirmesi lazım. Başbakanımız da 7 Haziran'dan beri 7 Haziran öncesi söylemleri hiçbirisini siyasi partilerle ilgili hiçbirine prim vermedi. Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmama sorumluluğuyla hareket ediyor, parti olarak da öyleyiz. Ama bu ilanihaye açık devam edecek bir unsur değil. Yasal bir sınır var 45 günlük süre. Bu süre içerisinde milletin istikrarını koruyacak gelecek yürüyüşünü ortaya koyacak bir oluşum gerçekleşmezse hep beraber millete gideriz. Milleten kaçılmaz" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI, İÇTEN İÇE SİSTEMİ VE GİDİŞATI ERKEN SEÇİME GÖRE AYARLIYOR"

Bunun üzerine söz alan MHP'li Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim istediğini savunarak şunları kaydetti; "Bizim gördüğümüz ve anladığımız, sayın Cumhurbaşkanı, içten içe sistemi ve gidişatı erken seçime göre ayarlıyor. Eğer Ak Parti'de buna uyarsa bu koalisyon turlarının pek fazla anlamı kalmayacak gibi görülüyor. Anamuhalefet partisiyle 390 vekile ulaşan etkli bir hükümet kurabiliyorsunuz. Bu güzel bir seçenek netice itibariyle." Bu sözlere yanıt veren Gündoğdu, "Cumhurbaşkanımızın hiçbir açıklamasında bunu görmüyorum" deyince Yalçın, "Abanın altından değneği gösteriyor ara sıra" karşılığını verdi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'den MHP'ye Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement