AK Parti'den Nevruz Reklamı - Son Dakika
Politika

AK Parti'den Nevruz Reklamı

AK Parti'nin Nevruz için hazırlattığı "Biz birlikte Türkiye'yiz" reklam filmi televizyonlarda yayınlanmaya başladı.

20.03.2015 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Nevruz için hazırlattığı "Biz birlikte Türkiye'yiz" reklam filmi televizyonlarda yayınlanmaya başladı.

AK Parti'den alınan bilgiye göre, Türkiye'de ilk defa Nevruz, bir reklam filmiyle kutlandı.

Türkiye'nin bütün değerlerini, renklerini, sevinçlerini, heyecanını aynı ekranda buluşturan reklam filmi, güçlü bir şekilde birlik ve beraberlik vurgusu yapıyor.

Türkiye'nin her bölgesinden ve farklı coğrafyalardan insan ve doğa manzaraları sunan reklam filmi, kalabalık oyuncu kadrosu, görüntüleri, müziği ve ilettiği mesajla izleyenleri baharın sevinci ve coşkusuyla buluşturuyor.

Reklam filminin çekimi dört ayrı ekip tarafından yapılırken, toplam 8 kamera, 4 flycam, 240 kişilik ekip kullanıldı. Çekimleri bir hafta süren filmde, bin 213 kişi yer aldı. Filmin çekimleri, Kayseri, Nevşehir, Mardin, İstanbul, Ankara, Bursa, Artvin, Rize, Konya, Antalya, Adana, Edirne, Diyarbakır, Düzce, İzmir, Yozgat, Van, Ağrı, Cunda Adası, Ayvalık, Erbil, Azerbaycan, Makedonya'da gerçekleştirildi.

Reklam filminde, şu ifadeler kullanıldı:

"Selam olsun Ağrı'ya, Nemrut'a, Toroslar'a, Uludağ'a,Selam olsun Erciyes'e, Selam Sana Ey Koca Kaçkar. Özündeki cevheri tanıyan, ayrı-gayrı gözetmeyen, bu toprakların bütün değerlerini, renklerini samimiyetle kucaklayanlara selam olsun.

Meriç, Fırat, Sakarya gibi coşan, dostluğa, kardeşliğe akanlara, hoşgörüyü, sevgiyi, aşkı yayanlara; Hacıbektaş'a, Mevlana'ya, Yunus'a, Pir Sultan'a, Ahmed-i Hani'ye selam olsun.

Selam olsun Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmed'e, Gazi Mustafa Kemal'e. Adil olan, herkes için adalet arayan, gönül ve insanlık erlerine. Selam olsun, istiklal ve istikbalimiz için canını feda eden şehitlere. Mekke'ye, Medine'ye, Kudüs'e selam olsun.

Biz Birlikte Türkiye'yiz. Birliğimizi, dirliğimizi kimse bozamaz. Biz değil miyiz, mazlumlar için evini, sofrasını, gönlünü açan? Biz değil miyiz, insanlığa hizmet için yarışan?

Selam olsun Akdeniz'e, Karadeniz'e, Ege'ye, Harran'a, Bafra'ya, Çukurova'ya, Botan'a. Rızkını alın teriyle kazananlara, her sabah kepenk açan esnafa, fabrikada ter döken işçiye, fedakar analara – babalara selam olsun. Büyük hayaller kuranlara, 2023 hedefine durmadan koşanlara, horonuyla, zeybeğiyle, zılgıtıyla, halayıyla bir araya gelip kucaklaşanlara. Barış ve özgürlük şarkıları söyleyecek, yeni Türkiye'yi birlikte büyüteceğiz. Ortak geleceğimize hep birlikte el ele yürüyeceğiz.

Selam olsun yeni bahara. Selam olsun, yeni Türkiye'ye. Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza selam olsun. Birliğimize, dirliğimize, beraberliğimize selam olsun. Selam olsun Nevruz'a, bahara, yeniden dirilişe, yeniden yükselişe."

Baharın ve yenilenmenin başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz şenliği, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından "Dünya Nevruz Bayramı" olarak ilan edilmişti. Birleşmiş Milletler Manevi Kültür Mirası Koruma Kurulu ayrıca Nevruz'u, Dünya Manevi Kültür Mirası Listesi'ne dahil etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'den Nevruz Reklamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hamdi: 21 mart 2015 cumartesi günü. Atılmış barış temellerinin tamamlandığı gün olarak tarihe geçecek bence. 0 0 Yanıtla
  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement