AK Parti'den Terör Olayları Nedeniyle Hdp'ye Ağır Eleştiri - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den Terör Olayları Nedeniyle Hdp'ye Ağır Eleştiri

AK Parti Adıyaman Teşkilatının Temmuz Ayı Danışma Meclisi toplantısında, konuşmacılar son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle HDP’ye ağır eleştiriler getirdi.

01.08.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adıyaman Teşkilatının Temmuz Ayı Danışma Meclisi toplantısında, konuşmacılar son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle HDP'ye ağır eleştiriler getirdi.

Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, İl Başkanı Seyfettin Bilen, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Seyfettin, 7 Haziran seçimi sonrasında ilk danışma meclisi toplantısı yaptıklarını belirterek, "Seçimde emeği geçen çaba sarf eden tüm partililere teşekkür ediyorum. Seçim sonucu arzuladığımız noktada olmadı. Bunun bir çok nedeni var. Biz şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz. Bu seçim sonucu ve sonrasında yaşadığımız süreç AK Partisiz bir kaderinin olamayacağını gördük. Kaos için ve ülkeye ihanet etmek için fırsat kollayan kişileri görüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, Adıyaman üzerine oynanan oyunlara dikkat çekerek, Adıyaman'ın 'Huzurun Başkenti' olmaya devam edeceğini kaydetti.

Kutlu, "Bizim yıllarca dile getirdiğimiz 'Huzur Kenti Adıyaman'. Bu huzur kenti dememizden huzursuz olanlar var. Huzurumuzu kaçırmak isteyenler var. Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın burada şehit edilmesi bizi derinden yaraladı. On yıllardır böyle bir olay yaşanmamıştı. Bunlara karşı inadına kardeşliğimizi, huzurumuzu, birliğimizi sağlayalım. Adıyaman'da bunun temel taşı AK Partidir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz" sözlerine sert tepki gösterdi.

Seçimden önce HDP'lilerin bu şekilde konuşmuş olmaları halinde bu oy oranını yakalayamayacaklarına dikkat çeken Aydın, " Biz birliğimizi, dirliğimizi, gücümüzü halktan alıyoruz. Bir başkası gibi sırtımızı YPG'ye, PYD'ye, YPJ'ye terör organlarına sırtımızı yaslamıyoruz. Bu gün onların siyasetinin önünde en ufak engel var mı? Eğer parlamentoda 80 milletvekili ile temsil ediliyorsa, 100'ün üzerinde belediye başkanı var ise, bu gün yüzde 13 alıyorsa daha ne olabilir? Eğer seçim öncesi onlar sırtlarını dayadıkları yeri söyleselerdi; onlara oy veren yüzde 13'ün büyük bir oranı, onlara değil onlara karşı bayrak açan AK Partiye yönelirlerdi. Bu söyledikleri kendilerine oy veren yüzde 13'ün iradesine saygısızlıktır" dedi.

Paralel Medya kuruluşlarına da sert tepki gösteren Aydın, "Aynı anda eş zamanlı olarak 3 terör örgütü bir araya gelerek bu süreçte bir araya geldi. Paralel çeteler onlara yol göstermeye çalışıyor. Basın medya kuruluşlarında 'iki polisin şehit olmasıyla Kandil bombalanır mı?' diyor. Yuh olsun sana, yazıklar olsun. Bu ülkenin öz evlatları kime neye hizmet ediyor?" ifadelerin kullandı.

Parti kapatmalara karşı olduklarını dile getiren Aydın, HDP'nin yürekli olmasını ve terör örgütüne lanet okuması gerektiğini vurgulayarak, "Eli kelepçeli o eski DEP'li milletvekilleri meclisten alınıp götürüldüler. Biz bunu arzu etmeyiz. Biz partilerin kapanmasına karşıyız. Suç işleyen var ise herkes bunun cezasını görmelidir.

Şehidin olduğu bir yerde askerin önünde canlı kalkan olacağınıza; gidin PKK'nın önünde canlı kalkan olun. Sizde yürük varsa PKK terör örgütünün yaptıkları terörü lanetliyorum deyin. Yapmanız gereken budur" şeklinde konuştu.

Çözüm süreci'nde aktif olarak yer alan AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise konuşmasında, hukuk dışına çıkanların kulağından devletin tutarak gerekeni yapacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tür terör odaklarına pabuç bırakacak bir devlet değil. Devlet şuan her şeye hakim. Kimin ne yaptığını biliyor. Gerekli işyerleri yerine getiriyor. Hukuk dışına kim çıkıyorsa devlet onun kulağından tutar götürmesi gereken yere götürür. Bu ülkede meşru güç kullanma yetkisi devlete aittir. Bunun dışında güç kullanan ya hukuk dışına çıkmıştır yada teröristtir. Sayın Cumhurbaşkanımıza dönüp laf söyleyeceğine Kandil'e, sırtını dayadığı terör örgütlerine dönsün biz size rağmen bu ülkeye rağmen bu ülkeye barış getireceğiz desin. Bunu demeyenle bizim konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Öncelikle terör örgütlerine silahlarına bırakın desinler sonra biz oturur konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise konuşmasında parti teşkilatlarına seçimdeki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "AK Parti 3 dönem üst üste iktidar oldu. Dördüncü kez ise en yüksek oyu aldı ama tek başına iktidar olamadı. Halkımızın iradesine saygı duyuyoruz. Yeni hükümet kurulması için elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Kurulmaz ise yeniden halkımıza döneceğiz. Kendisini teröre dayayan bu zihniyetin Türkiye'ye neler getirdiğini hepimiz görüyoruz. Seçimden önce onlara sempati ile bakanlar bu gün fikirleri değişti. Özgürlük adına insanları öldüreceksin, böyle bir özgürlük yok. Devlet bu terör olaylarının karşılığını verecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Gölbaşı ilçesinde yapılan hizmetler ile ilgili bilgilendirme yapıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den Terör Olayları Nedeniyle Hdp'ye Ağır Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement