"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Hala En Büyük Parti AK Partidir" - Son Dakika
Politika

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Hala En Büyük Parti AK Partidir"

Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecinde bazı çevreleri muhatap almamız onların Kürt halkının, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yegane temsilcisi olduğu anlamına gelmez." dedi.

14.10.2014 20:22  Güncelleme: 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm sürecinde bazı çevreleri muhatap almamız onların Kürt halkının, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yegane temsilcisi olduğu anlamına gelmez. Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da hala en büyük parti AK Parti'dir" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Davutoğlu, toplantının, katılımcıları, muhtevası ve zamanlaması açısından önemi olduğunu belirterek,  "Muhtevası açısından önemli, çünkü 30 Mart seçimlerinden sonra önümüzde takvimlendirilmiş bir istişare sürecimiz var. Önümüzdeki hafta Amasya'da belediye başkanlarımızla Türkiye genelinde bir araya geleceğiz, büyükşehir belediye başkanlarımızla bir araya gelip büyükşehir yasasının uygulamasıyla ilgili konuları ele alacağız" dedi.

Davutoğlu, bu yöndeki çalışmaları sürerken son dönemde Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde yaşanan gelişmeler sebebiyle toplantıyı erkene alma, istişare etme ihtiyacı içine girdiklerini ve konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül'e talimat verdiğini söyledi.

Zor bir bayram ve zor bir hafta geçirdiklerini ve bazen bizzat görüşerek bazen de valiler üzerinden belediye başkanlarıyla temas kurarak gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Davutoğlu, "Bakanlarımız alana geldiler sizlerle temas halinde oldular, milletvekillerimiz bize gelişmeleri rapor ettiler ama bunlarla yetinmeyip, sizleri bizzat yüzyüze konuşarak, dinleyerek alandaki durumu anlamak istedik. Bu toplantının zamanlaması bu açıdan önemlidir. Her şeyden önce benim de katıldığım bölümde dinlediklerim daha açık ve berrak bir resmi ortaya koymak bakımından ciddi ipuçları verdi" dedi.

Belediye başkanlarının hem gözlemleri hem de gözlemleri dışında alınması gereken tedbirler konusundaki kanaatlerini dinlemekten memnuniyet duyduklarını söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün grup toplantısında ifade ettiğim gibi, bu vandallar, bu şiddet ve terör yanlıları aslında bayramda başlattıkları bu saldırılarla üç temel hususu hedef aldılar, birincisi kamu binaları ve kamu otoritesini temsil eden kurumlar. Birçok binamız, bin 211 bina, 214'ü okul olmak üzere tahrip edildi, yıkıldı. Bu barbarlıktır. Yine işyerleri tahrip edildi, sivil araçlar, 531 sivil araç yakıldı, acaba o sivil araçların sahibi olan vatandaşlarımız o araçları elde edebilmek için ne kadar büyük bir çaba sarfettiler. 631 resmi araç. Burada da çözüm sürecinin bölgeye getirdiği barış ortamının yatırımları teşvik etmesiyle elde edilen ekonomik canlanma ve bölge halkının ümitleri tahrip edilmek istendi ve nihayet AK Parti teşkilatları üçüncü olarak hedef alındı, AK Parti belediye başkanları yani sizler, belediye meclis üyeleri ve AK Parti yerel yöneticileri hedef alındı. Bununla da kendi siyasi ideolojileri ve partileri dışında alanda hiçbir varlığa tahammüllerinin olmadığını göstermiş oldular. Şimdi biz de bugün de vurguladığım gibi hem kamu düzenini tesis edeceğiz, hem bütün bu ekonomik kaybı telafi edici tedbirler alacağız ama en önemlisi de bunları destekleyecek mahiyette halkımızın özgüvenini ve psikolojisini üstün tutacak şekilde sizlerin yanınızda olacağız, her türlü her şartta bundan emin olunuz."

Başbakan Davutoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin zor şartlar aldığında yapıldığına şahit olduğunu belirterek, kendisinin de Van, Şanlıurfa, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş'ta seçim çalışmalarında bulunduğunu, partisinin adaylarına karşı nasıl bir baskı ortamı kurulmak istendiğini bildiğini anlattı.

AK Partili belediye başkanlarının baskı ortamına direnerek, bölgelerinde ve Türkiye'de demokrasiyi savunduklarını ifade eden Davutoğlu, "Vandalizm, şiddet, baskı eylemleri karşısında dimdik durarak demokrasi kahramanı oldunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Bu vandalizim karşısında hiçbir siyasi kadro sizler gibi duramazdı, çünkü biz bu yola çıkarken Allah'tan başka hiçbir güçten korkmamak ahdiyle, andıyla yola çıktık, sizler de bunun gereğini yaptınız. Demokrasi kahramanı olarak başınız dik olmalı, halkın karşısına çıktığınızda 77 milyonun ve demokrasi aşığı çok geniş bir AK Parti kadrosunun fertleri olduğunuzu hiç unutmayınız" dedi.

Davutoğlu, belediye başkanlarının bölge halkının gerçek temsilcileri olduğuna işaret ederek, kimsenin bölge halkını temsil etme konusunda tekele sahip olmadığını vurguladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Çözüm sürecinde bazı çevreleri muhatap almamız onların Kürt halkının, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yegane temsilcisi olduğu anlamına gelmez. Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da hala en büyük parti AK Parti'dir ve oradaki kardeşlerimizin temsilcileri yerel yöneticileri olarak sizlersiniz. Orada, bölgede analarının ak sütü gibi helal oylarıyla halkımız sizi temsilci kıldı, size bir emanet verdi. Bu emaneti taşırken hiçbir güçten çekinmeyizin, korkmayınız. Şimdi nasıl burada, bu masa etrafında bir aile bilinciyle konuştuk, döndüğünüzde de sivil toplum kuruluşlarıyla, kaanat önderleriyle, sizin iliniz veya ilçenizde kimler varsa onlarla oturarak bir muhasebe yapınız. Yerel yöneticilik aynı zamanda yerel liderlik demektir. Lider ne kadar kararlıysa halk da onunla birlikte o kararlılığı gösterir. Sizlere güveniyoruz, sizler kendi ilinizin, ilçenizin öncüleri olarak bu kararlılığı gösterme dirayetine sahipsiniz, o anlamda size güvenimiz tamdır. Bizler bütün o bölgede, illerimizde, ilçelerimizde bulunan kardeşlerimize, vatandaşlarımıza selamlarımızı götürünüz."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Hala En Büyük Parti AK Partidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement