AK Parti Eskişehir İl Başkanı Koca: - Son Dakika
Yerel

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Koca:

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Su Sporları Merkezi'nin Kesinleşen Yıkım Kararına Rağmen Yıkılmadığını Söyledi

28.11.2010 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Borabey göleti çevresinde yapılan Anadolu Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Su Sporları Merkezi'nin kesinleşen yıkım kararına rağmen yıkılmadığını söyledi.

Koca, Avrasya Alışveriş Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Borabey göleti etrafında bulunan ve mülkiyeti Hazine'ye ait olan 17 milyon 849 bin 258 metrekarelik alanın 1998 yılında ağaçlandırma yapılması amacıyla AÜ'ye tahsis edildiğini anımsattı.

Dönemin AÜ yönetiminin arazi üzerinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Su Sporları Merkezi yapılması kararı aldığını belirten Koca, söz konusu merkezin yapımının 2005 yılında Tepebaşı Belediyesi tarafından durdurulup mühürlendiğini kaydetti.

Koca, Tepebaşı Belediyesinin inşaata yıkım kararı verdiğini belirterek şöyle konuştu:

'Eskişehir'in sümen altı yapılmaya çalışılan en önemli gündemlerinden olan Borabey göleti çevresinde inşaat halindeki AÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Su Sporları Merkezi, aylar önce kesinleşen yıkım kararına rağmen yıkılmamıştır. Belediye inşaatın yıkılmasına, yıkım süresi içinde yıkılmadığı takdirde, belediye tarafından yıkılarak yıkım masraflarının yüzde 20 cezalı olarak tahsiline karar verdi. Ayrıca AÜ'ye 25 bin lira para cezası kesildi. En küçük bir ilave inşaatına ya da kümesine bile kısa zamanda zabıt tutulup işlem yapılan Eskişehir halkı adına soruyoruz.

Tepebaşı Belediyesi AÜ'den 25 bin lira para cezasını tahsil etti mi? Yıkım kararı yerel mahkeme ve Danıştay tarafından da onaylandığına göre, yıkım neden gerçekleştirilmemektedir? Yıkım kararı üniversite tarafından yerine getirilmiyorsa, belediye yıkımı neden kendisi yapmıyor? Tepebaşı Belediyesinin kendi kararını uygulamamasında şimdiki Başkan Ahmet Ataç'ın, ruhsatsız inşaatta imzası bulunan dönemin rektörü Engin Ataç'ın kardeşi olmasının bir etkisi var mı? AÜ yönetimi kamu zararı olan parayı tahsil etmek adına herhangi bir girişimde bulundu mu, bulunmadıysa neyi beklemektedir?'

(SİN-CY-MHD) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Eskişehir İl Başkanı Koca: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement