AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'den 8 Şubat Mesajı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'den 8 Şubat Mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, geçmişte şanlı bir destana öncülük eden Gaziantep’in bugün aynı başarıyı Türkiye ekonomisine sağladığı katma değerle de gösterdiğini bildirdi.

07.02.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, geçmişte şanlı bir destana öncülük eden Gaziantep'in bugün aynı başarıyı Türkiye ekonomisine sağladığı katma değerle de gösterdiğini bildirdi.

Uzer, Gaziantep'e "Gazilik" unvanının verilişinin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarihe beşiklik etmiş Gaziantep'in Osmanlı İmparatorluğu döneminde Halep'e bağlı bir sancak iken 1. Dünya Savaşı sonunda Fransız güçleri tarafından işgal edildiğini belirtti.

Gazianteplilerin, "Bayrak şehidi" Şahinbeylerin öncülüğünde 6 bin 317 şehit verme pahasına tarihe mal olacak örnek bir savunma yaparak 11 ay boyunca işgal kuvvetlerine karşı yokluk içerisinde kahramanca mücadele verdiklerini ifade eden Uzer, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsaneleşen Antep ve Anteplilerin direnişi yurdumuzun her yerindeki mücadele ve direnişlere de örnek olmuştur. TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarih ve 93 sayılı kanunla Antep, 'Gazi'lik unvanı verilerek taçlandırılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Gazianteplilerin bu kahramanlıklarını, 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık timsali olarak alabilirler' sözüyle ifade etmiştir. "

Gaziantep'in geçmişte olduğu gibi bugün de kültürel, ekonomik ve sosyal alanda gösterdiği başarıyla gelişmişliğin ve modern hayatın beşiği olmaya devam ettiğini vurgulayan Uzer, şunları belirtti:

"Geçmişte şanlı bir destana öncülük eden Gaziantep bugün aynı başarıyı Türkiye ekonomisine sağladığı katma değerle de göstermektedir. Gaziantep bugün bölgesinde ve dünyada yapmış olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyetleriyle de adından söz ettirmektedir. Bizler de bu ülkenin bağımsızlığı için milli beraberliğimize, milli tarihimize, milli kültürümüze ve milli servetimize sahip çıkarak gelecek nesillerimize daha büyük Bir devlet bırakmalıyız. Gaziantep ilimize 'Gazi'lik ünvanının verilişinin 93. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu mücadelede canlarını vatan için veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'den 8 Şubat Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement