AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Açıklaması

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, dokunulmazlık ile ilgili anayasa değişikliğinin kabul edilmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Meclis tarihi kararını vermiştir.

20.05.2016 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, dokunulmazlık ile ilgili anayasa değişikliğinin kabul edilmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Meclis tarihi kararını vermiştir. Şimdi sıra yargıdadır" dedi.

Milletvekili Nejat Koçer, Meclis'te bulunan ve Adalet Bakanlığı'nda bekleyenlerle birlikte toplam 787 fezleke ile için 138 milletvekiline yargı yolunu açan anaya değişikliğinin referanduma gerek kalmadan kabul edilmesini değerlendirdi. Dokunulmazlık konusunun uzun süredir kamu vicdanını rahatsız eden bir durum olduğunu belirten Milletvekili Koçer, "Vatandaşlarımızdan tepki aldığımız dokunulmazlıklar konusu Meclisin iradesi ile bugün Anayasa değişikliği için gerekli olan 367'yi de aşarak, 376 kabul oyu ile karara bağlanmış durumdadır. Türkiye terörle mücadele ederken, bir taraftan asker, polis ve vatandaşlarımız şehit olurken, teröre yardım ve yataklık eden bir çok milletvekilinin kamu vicdanında derin yaralar açtığı bir dönemi yaşıyoruz. Teröre silah desteği veren, teröriste taziye ziyaretine giden yada söylemleriyle teröre arka çıkan ve terörü kutsayan bir çok milletvekilinin bu davranışları taşıdıkları bir siyasi kimlikle daha fazla sürdürülemezdi. TBMM 1994 den bu yana ilk defa böyle bir karar vermiştir. Milli irade referanduma gidilmeden Meclis'te tecelli etmiştir. Bu önemlidir. Söz konusu anayasa değişikliği ile şu ana kadar hakkında fezleke olan tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırılmaktadır. Özellikle terör suçları ile teröre destek veren suçlar bizim bu değişikliğe destek vermemizdeki ana nedendir. Halkımızın talebi de bu yöndeydi. Meclis tarihi kararını vermiştir. Şimdi sıra yargıdadır. Kamu vicdanını rahatlatacak adımların atılması ve adaletin tecelli etmesini diliyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik her türlü saldırıya yardım ve yataklık edecek, herkesin bu karardan bir ders çıkarması gerekmektedir"dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement