AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Taner Yıldız, "Başkanlık tartışmalarının 14 yıllık AK Parti iktidarına has olmadığını, bunun zaman zaman CHP ya da farklı partilerin gündeminde olduğunu söylememiz lazım." dedi.

26.03.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Taner Yıldız, "Başkanlık tartışmalarının 14 yıllık AK Parti iktidarına has olmadığını, bunun zaman zaman CHP ya da farklı partilerin gündeminde olduğunu söylememiz lazım." dedi.

AK Parti İl Başkanlığındaki nöbetçi vekil uygulaması kapsamında basın toplantısı düzenleyen Yıldız, Türkiye ve Belçika'da yaşanan terör saldırılarını değerlendirdi.

Terörün milletinin, dininin, dilinin farklı olmadığını her vesileyle dile getirdiklerini belirten Taner Yıldız, bunun yaşanan terör olaylarıyla bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

Avrupa'nın terör konusundaki tavrını eleştiren Yıldız, "Bu konuda empati yapmakta zorlananlar, bu konuda bizi anlamamakta ısrar edenler üzücü hadiselerle karşı karşıya geldiler. Doğru yaptığımız kadar güçlendiğimiz, yanlış yaptığımız kadar zayıfladığımız bir dünyada yaşıyoruz. Biz doğrunun tek olduğunu, terör karşısında iş birliği yapmamız gerektiğini söylüyoruz. Belçika'daki saldırının ardından, Eyfel Kulesi'ni Belçika bayrağının renginde ışıklandıranlar, İngiltere Krallığı'na Belçika bayrağı asanlar, ABD'de bazı eyaletlerde bayrakları yarıya indirenler ne yazık ki Türkiye'deki terör olayları karşısında sessiz kalmışlardır. Sizin terörünüz daha kötü, bizimki daha iyidir anlayışının globalleşen bu terör yapısına bir çare olmayacağını bilmeleri lazım." diye konuştu.

Başkanlık sistemi

Yıldız, parlamenter sistemin sıkça tartışıldığına dikkati çekerek, bu sistemin daha önceki yıllarda farklı partiler tarafından da dillendirildiğini anımsattı.

"Türkiye'nin AK Parti'den başka şansı yoktur" diyen Yıldız, şunları söyledi:

"Başkanlık tartışmalarının 14 yıllık AK Parti iktidarına has olmadığını, bunun zaman zaman CHP ya da farklı partilerin gündeminde olduğunu söylememiz lazım. 1970'li yıllarda yarı başkanlık sisteminin CHP tarafından tartışıldığını, bunun 80-90 yıllık bir tarihi olduğunu biliyoruz. Her alanda ilerlemek durumundayız. Bunu zaman zaman sevinerek zaman zaman üzülerek ifade etmek zorunda kalıyoruz. Muhalefetin Türkiye demokrasisine yakışır vaziyette bir dinamizm göstermesi, kendi iç çekişmelerinden kurtularak mutlaka Türkiye'nin ilerlemesine bir katkı koyması gerekiyor."

Terörle mücadele konusunda devletin kararlı olduğunu vurgulayan Taner Yıldız, ister akademik çevreler ister iş dünyası olsun tüm ülkenin tek vücut şeklinde terörün karşısında olması gerektiğini, 'amalı, fakatlı' cümlelerden vazgeçilmesi gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin ilerleme, büyüme ve gelişme zorunluluğunu taşıdığını ifade eden Yıldız, "Vatandaşımıza verdiğimiz seçim taahhütlerinin yüzde 85'i meclisten geçti, artık uygulamalarını göreceğiz. Türkiye her ne kadar PKK kamburuyla, terör belasıyla bir yandan uğraşırken bir yandan da gelişmesine devam etmek zorunda. Yükleriyle, prangalarıyla yürümeyeceğini düşünenler er geç yanılacaklar. Biz AK Parti hükümeti olarak bu kararlılığımıza devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement