AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ataş ve Çalık, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ataş ve Çalık, Diyarbakır'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti heyeti Suffe Erkek Yatılı Kur'an Kursu'na gelişleri ve kurs öğrencileriyle sohbet etmesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş'ın konuşması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın konuşması K Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Diyarbakır'da Çalık, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından mağdur olan kadınların eğitim gördüğü kursu ziyaret etti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından mağdur olan kadınların eğitim gördüğü kursu ziyaret etti.

01.07.2016 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AK Parti heyeti Suffe Erkek Yatılı Kur'an Kursu'na gelişleri ve kurs öğrencileriyle sohbet etmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş'ın konuşması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın konuşması K Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Diyarbakır'da

Çalık, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından mağdur olan kadınların eğitim gördüğü kursu ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından mağdur olan kadınların eğitim gördüğü kursu ziyaret etti.

Diyarbakır merkez Yenişehir Kaymakamlığı Aile Destek Merkezini ziyaret eden Çalık, burada Sur ilçesindeki terör olaylarından mağdur olan kadınlarla bir araya geldi.

Diyarbakır'ın adını terörle özdeşleştirmek isteyenlerin bulunduğuna dikkati çeken Çalık, "Sizler de buradan onlara en güzel cevabı veriyorsunuz. Terör yüzünden mağdur olmuş kadınlarımız burada meslek sahibi oluyorlar. Sonrasında da inşallah ürettiklerinizi satacaksınız." diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarını bölgeye gelip çalışmalar yapmaya çağıran Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü adı ne olursa olsun ister PKK ister IŞİD olsun. Ne olursa olsun. Biz kadınlar olarak öncelikle mücadele edeceğiz. Anaların yürekleri, gözleri gözyaşı dökmesin. Ağlamasın. Siz evlerinizin yıkılmasıyla, yaşadıklarınızla, çocuklarınızın perişan olması hatta şehit olmaları yüreklerinizin acısı. Sadece askerimizin, polisimizin, korucumuzun, sivil vatandaşlarımızın şehitlikleri değil, ayrıca çocukları dağa giden analar var. Anaları istemeden çocukları dağa gidiyor. Bizim bu çocuklarımıza mutlaka sahip çıkmamız lazım. 10,11,13 ve 15 yaşındaki çocukları daha neyin ne olduğu bilmeden o çocukları alıp dağlara götürüyorlar."

Geçen yıl çocukları dağlara kaçırılan anneler ve babalar ile bir araya geldiklerini aktaran Çalık, anne ve babaların hüngür hüngür ağladığını, çocuklarının dağa gitmelerini istemediklerini anlattı.

Buna rağmen terör örgütünün çocukları götürdüğünü, kaçırılan çocukların okumasını istediklerin dile getiren Çalık, "Eli kalem tutsun istiyoruz. ABD'de, Avrupa'da olmayan eğitimleri burada ülkesinde görsün ve Türkiye için faydalı insanlar haline gelsinler istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadınların bu kurslarda eğitim almasının çok sevindirici olduğunu belirten Çalık, kadınların istihdama kazandırılması projesinin alkışlanacak bir proje olduğunu vurguladı.

Kadınların yanında olduklarını, Diyarbakırlı kadınların seslerinin yüksek çıkması gerektiğine işaret eden Öznur Çalık, "Sizler kardeşlik ve barış için ses vermelisiniz. O terör örgütüne en güçlü sesi de Diyarbakır'dan siz analar vermelisiniz." diye konuştu.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Nezihe Kent de Çalık'a, kurslara devam eden kadınlar hakkında bilgi verdi.

Terör mağduru 500 kadına ulaştıklarını ifade eden Kent, geçen hafta iftarda 350 kadınla bir araya geldiklerini anlattı.

Kent, hedeflerinin bin kadına ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ataş ve Çalık, Diyarbakır\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ataş ve Çalık, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Arnavutköy'de bulunan Kent Lokantası'nın hizmete girdiğini duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış programında yaptığı konuşmada, kent lokantalarının 3 milyon kişiye hizmet verdiğini ve özellikle öğrenciler, işçiler, memurlar ve emekliler için önemli bir yer olduğunu belirtti. İmamoğlu, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açmayı hedeflediklerini ve çiftçilere de desteklerini artıracaklarını söyledi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve diğer partilerin listelerine müsaade etmediklerini belirtti. Kavuncu, ayrıca kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç konularına da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Advertisement