AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağbal'dan Müsiad'a Ziyaret - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağbal'dan Müsiad'a Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağbal\'dan Müsiad\'a Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Ağbal, “Şu anda partiler içerisinde bir hükümet programı hazırlayabilecek, seçim beyannamesi hazırlayabilecek tek parti AK Parti.

24.10.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Ağbal, "Şu anda partiler içerisinde bir hükümet programı hazırlayabilecek, seçim beyannamesi hazırlayabilecek tek parti AK Parti. Diğer partilerin seçim beyannamelerine bakarak buradan bir hükümet programını çıkarmak mümkün değil" dedi.

1 Kasım seçimleri öncesi bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Çorum'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi'ni ziyaret etti. MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Engin Bıyıkoğlu ve diğer üyelerle bir araya gelen Ağbal, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada AK Parti'nin seçim beyannamesine yönelik muhalefet partilerinin eleştirilerini değerlendiren AK Parti Genel Ağbal, AK Parti'nin seçim beyannamesinin temelinde kalkınma olduğunu belirterek, Türkiye'yi kalkındırmak ve ülkedeki refah seviyesini artırmak istediklerini söyledi.

AK Parti'nin seçim beyannamesinin üç ayaktan oluştuğunu açıklayan Ağbal, bunun ilk ayağının reformların oluşturduğuna dikkat çekti. Ağbal, Türkiye'nin orta gelir, orta teknolojiden kurtulması için reform yapılmasının yanı sıra yapılan reformların devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Seçim beyannamesinde eğitim reformunu en öncelikli reform olarak belirlediklerinin altını çizen Ağbal, "Çünkü biz eğitim reformu üzerinden beşeri sermayemizi, insan kaynağımızı gerçekten orta ve yüksek teknoloji üretecek bir noktaya dönüştüreceğiz. Çok iddialı reform alanlarını da belirledik. Yine biz hukuk ve adalet reformunun çok önemli bir reform alanı olarak seçim beyannamemizin içerisine yerleştirdik. Bizim daha önce adalet strateji belgesi üzerinden açıkladığımız bir adalet reformu vardı. Bu seçim beyannamemizde onu daha da geliştirerek koyduk. Bir ülkede hukuk devleti yerleştiği takdirde hem yatırımcı gelir hem de içerideki yatırımcı da bu yatırımlarını artırır. Onun için biz önümüzdeki dönemde AK Parti'nin son 13 yılda inşa ettiği hukuk devletini daha da geliştireceğiz, daha da sağlamlaştıracağız, temellerini kuvvetlendireceğiz. Kamu yönetimi reformunu da öncelikli alan olarak belirledik. Hep bürokrasiden kamu yönetimindeki verimsizlikten şikayet edilir. Biz istiyoruz ki yeni dönemde bu konularla ilgili önemli düzenlemeler yapalım yetkiyi kamudan özel sektöre yayalım özel sektörün üzerindeki yükleri kaldıralım kamu daha küçük kamu, daha verimli kamuyu hakim kılalım. Diğer partilerin seçim beyannamelerine bakıldığında böyle bir reform konseptini kapsayıcı, birbirini tamamlayan bir reform konseptini diğer partilerin seçim beyannamesinde göremezsiniz" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZİ VAATLERİN MERKEZİNE OTURTTURDUK"

Seçim beyannamesinin en önemli ayaklarından birisinin de taahhütleriyle, vaatlerinin oluşturduğunu anlatan Ağbal, "Vatandaşlarımıza, gençlerimize, emeklilere, çalışanlara, çiftçilere olan taahhütlerimiz yani toplumun tüm kesimlerine dönük önümüzdeki dört yıllık süre zarfında ne taahhüt ediyorsak seçim beyannamemize açık, net, somut bir şekilde koyduk. Hayatın her alanında, doğumdan ölüme kadar her alanında vatandaşının memnuniyetini merkeze alan, insanını onurunu merkeze alan taahhütler silsilemiz var. Gençlerimizi de vaatlerin merkezine oturtturduk. Çünkü bizim gençlerimiz, geleceğimiz, ümidimiz, yarınlarımız. Onların eğitimi daha kaliteli alması, eğitime erişmesi, eğitimi tamamladıktan sonra da iş sahibi olması, istediği işte çalışması yada kendi işini kurması. Bütün bu alanları destekleyen kendini ifade etmesi noktasında alacağı tüm inisiyatiflere destek veren programlar geliştirdik. Gençler akıllarına gelen her alanda kendi medeni ve ruhu gelişmelerine katkı sağlayacak kendilerini daha iyi ifade edebilecek her alanda ne kadar proje getirirlerse getirsinler biz devlet olarak, hükümet olarak onlara destek vereceğiz. Çünkü gençlere vereceğiniz destek ileride ülkenin geleceğine, kalkınmasına katkı sağlayacak. Emeklilerimize, asgari ücretle çalışan çalışanlarımıza da önemli anlamda yeni taahhütlerde bulunduk. Bu taahhütlerde bulunurken bir taraftan ekonominin gereklerini dikkate aldık, bir taraftan da vatandaşımızın yaşam standardını artırmanın gayreti içerisinde hareket ettik" diye konuştu.

"DÜNYA TÜRKİYE'NİN BU PROJELERİNE BAKIYOR"

Muhalefet partileri ile AK Parti arasındaki temel farklığı da açıklayan Ağbal, "AK Parti'nin seçim beyannamesindeki taahhütleri vatandaş hayatın önümüzdeki evresinde gerçekleşecek somut, inandırıcı taahhütler olarak görüyor. Bu dönemde seçim beyannamemizin yeni muhtevası gerçekten vatandaşlarımız arasında büyük bir hüsnü kabul ve büyük bir teveccüh gördü. Herkes 1 Kasım seçimlerini heyecanla bekliyor. Seçim beyannamemiz üzerinden oluşan son derece olumlu bir atmosfer var. Dolaysıyla bu da bizi sevindiriyor. Seçim beyannamemizin üçüncü ayağı projelerimiz. Biz Türkiye'ye sınıf atlatacak, çağ atlatacak, Türkiye'nin dünyada ki yerini önemli ölçüde değiştirecek devasa projeleri seçim beyannamemizin önemli bir ayağı olarak belirledik. Ben bunlara mega projeler diyorum. Körfez Geçiş projesinden İstanbul'daki üçüncü havalimanı inşasından, köprü geçişlerinden, boğazda üçlü dediğimiz tüp geçitten alında büyük devasa baraj, otoyol, hızlı tren projeleri. Gerçekten Türkiye'nin ufkunu değiştiren Türkiye'yi her bakımdan dünyada iftahar edeceğimiz noktalara taşıyan dünya ölçeğinde projeler. Şu anda dünya Türkiye'nin bu projelerine bakıyor. Bugün iftiharla söylüyoruz ki İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını inşa edeceğiz. Türkiye önümüzdeki dönemde dünya havacılığında birkaç önemli HAB'tan bir tanesi olacak. HAB ne demek, herkesin bir noktadan başka bir noktaya varmak istediğinde mutlaka uğradığı nokta demektir. Türkiye Son 13 yılda yakalamış olduğu bu ekonomide, siyasette yakalamış olduğu ivmeyi bu projelerle taçlandırmış olacak. Projeler hayata geçtiği taktir de Türkiye'nin önümüzdeki dönemde her bakımdan kalkınma olsun, yatırım olsun önü açılacak. O yüzden bizim seçim beyannamemiz seçim çalışmalarımızın merkezini oluşturan en önem verdiğimiz doküman. Bizim hükümet programımızın da temeli. Şu anda partiler içerisinde bir hükümet programı hazırlayabilecek içerikte bir seçim beyannamesi hazırlayabilecek tek parti AK Parti. Diğer partilerin seçim beyannamelerine bakarak buradan bir hükümet programını çıkarmak mümkün değil. Ama bizi en fazla sevindiren husus 13 yıldır vatandaşımızın bize gösterdiği teveccühün seçim beyannamemize de gösterilmiş olmasıdır. AK Parti söylerse yapar. AK Parti'ye karşı bir inanç var. Söylediklerini yapacağına dair bir inanç var. Vatandaş şuna da inanıyor; AK Parti eğer bir şey söylerse her şeyi gözetir. Bir popülizm içerisine girmez. Vatandaşın ihtiyacını en öne koyar ama her şeyin istikrar içerisinde, huzur içerisinde sadece bugünü kurtarma adına değil, Türkiye'nin gelecek yarınlarını da kuran bir anlayışı temsil eder AK Parti. Onun için bu seçim beyannamesi üzerinden muhalefet partilerinin geliştirmeye çalıştıkları söylemlerinin vatandaş nezdinde inandırıcılığı yok. 1 Kasım seçimlerinde de hem seçim beyannamemiz üzerinden vatandaşlarımıza söylediklerimiz var. Hem parti olarak masanın üzerinde duran sorunlara karşı çok açık, net, somut fikir ve projelerimiz var" diye konuştu.

13 yıldır gövdesi taşın altında bir parti olduklarını dile getiren Ağbal, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu memleketin en zor sorunlarını almış o sorunlardan her anlamda demokrasinin güçlendirilmesi, inanç hürriyetinin güçlendirilmesi, temellendirilmesi ve geliştirilmesi, terör sorunun çözümü, teşebbüs hürriyetinin geliştirilmesi, fikir hürriyetinin geliştirilmesi. 13 yılda her alanda sağlanan gelişme o kadar net ki. Bugün dışarıda Türkiye ile ilgili değerlendirme yapıldığında Türkiye hep son 13 yıldır yapılanlarla örnek gösteriliyor. Türkiye ekonomide, siyasette, demokratikleşmede, devletin inşasında gerçekten son 13 yılda hep örnek gösterilen bir ülke olmuştur. Onun için biz zaten bir çok uluslar arası mesele de kendine rol alabilen aldığı rolün üstesinden gelen bir ülke haline geldik. 1 Kasım seçimlerinde vatandaşımızın gösterdiği bu teveccühü bir defa daha alacağız. Vatandaş bize bir emanet veriyor. 13 yıldır vatandaş AK Parti'ye bu milletin geleceğini emanet etti. Bizde bu emanete riayet ederek, o emanetin sorumluluğunu üzerimiz de taşıyarak bugünlere geldik. Meseleyi iktidar olma meselesi olmak olarak görmüyoruz. Bir sorumluluğu emaneti alma olarak görüyoruz. Vatandaş ta bizi bu yüzden seviyor."

Ziyarette AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da hazır bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağbal'dan Müsiad'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement