AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Partisinin Dicle Ilçe Başkanı Aktert'in Ailesine Taziye... - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Partisinin Dicle Ilçe Başkanı Aktert'in Ailesine Taziye...

Başbakan Binali Yıldırım, katledilen AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ailesiyle telefonla görüştü.

16.10.2016 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, katledilen AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ailesiyle telefonla görüştü.

Diyarbakır'a bir dizi temaslarda bulunmak üzere gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, katledilen AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Aktay, ziyaretinde Aktert'in kızı Nazlı ile oğlu Bahtiyar'ı telefonla Başbakan Yıldırım ile görüştürdü.

Aktert'in kızı Nazlı, Başbakan Yıldırım'a telefonda '"Sizden tek isteğim babamın katillerini bulmanız", dedi.

Aktert'in eşi Zuhal, taziye ziyareti esnasında kocasının AK Partili olduğu için öldürüldüğünü belirterek, "Onu arkadan vurdular. Zalimce katlettiler. Allah hakkımı bırakmasın beş çocuğum babasız kaldı, kendime gelemiyorum. Hiçbir zamanda kendime gelemeyeceğim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyona çıktığı zaman babasının "Allahım benim ömrümü al ona ver." dedğini anlatan kızı Nazlı, babasıyla ilgili şunları anlattı:

"Burada patlama olduğunda 25 yaşında bir polis öldüğünde ve geldi hüngür hüngür ağladı. 'Allhım niye ben değil.' dedim ki baba biz ne yaparız. Dedi ki 'kızım o daha çok küçük.' yani böyle bir insanı özgürlük isteyen insanlar öldürdü. Şu kendileriyle çelişmeyi bıraksınlar artık gidip arkasından vurdular. Saat 11'de ışıkları kapatmasını beklediler. Bu nasıl bir vicdandır. Bunun açıklamasını yapsınlar."

Aktay ise ailenin kendilerine emanet olduğunu belirterek, terör örgütü PKK'nın bildiği en iyi şeyin kalleşlik ve pusu kurmak olduğunu söyledi.

Taziye ziyaretinin ardında Aktay, beraberindeki heyetle birlikte Aktert'in mezarını ziyaret etti

Aktay, Aktert'in durşunun onurlu bir duruş olduğunu, özgürlüğün bedelini canı ile ödediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Geriye kalan bütün herkese ışık tutacak herkesin cesaretini daha da artıracak, onurlu yaşamanın nasıl bir şey olduğunu dersini verecek onurlu bir ölümdü. Bu ölüm şehadet olarak mübarek olsun. Tabi ki öldürenler ve canına kast edenlerin caniliğini ortadan kaldırmıyor. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın aldıkları bu canın bedelini en ağır bir şekilde ödeyecekler. Şehidimizin elbette ki kanı yerde kalmayacaktır, bu şehide hepimizin bir borcu bu topraklarla suladığı kanı ile bu toprağı bize vatan kılıyor bu toprakların bizim vatanımız olma keyfiyetini biraz daha pekiştiriyor. Biz onun kanını yerde bırakmamak onun emanetine sahip çıkmak kendisine borcumuzu en kısa bir şekilde ödemeye çalışacağız."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Partisinin Dicle Ilçe Başkanı Aktert\'in Ailesine Taziye...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Partisinin Dicle Ilçe Başkanı Aktert'in Ailesine Taziye... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement