AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Siirt'te - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Siirt'te

Aktay: "İsrail bu çocuklardan korkmakla haklıdırlar.

19.07.2014 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı temaslarda bulunmak üzere Siirt'te gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "İsrail bu çocuklardan korkmakla haklıdırlar. Çünkü o çocuklar bir gün gelecek Musa gibi Davut gibi en zayıf noktalarından vurarak İsrail'i tahtından edecek" dedi.

AK Parti'nin parti binasında düzenlediği il danışma meclisi toplantısına katılmak üzere Siirt'te gelen Aktay, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin konuştu.

Aktay, İsrail'in Gazze'de çoğu çocuk yüzlerce masum insanları katletmesini asla kabul etmediklerini belirterek, batı medyasının saldırılarla ilgili haber yapmamalarını eleştirdi.

İsrail söz konusu olduğunda İsrail'in savunma hakkı dediklerini hatırlatan Aktay, şöyle konuştu:

"Allah belanızı versin. Kime karşı savunuyorsun? O bebekler mi gelip sizleri öldürecek? Yiğitlik bu mu? Utanmadan İsrail askerleri İsrail toplumu içinde kahramanlaştırılmış gibi de karşılanıyor. Silahlarla çocuklara, bebeklere saldırıyorlar. İsrail askerleri o bebeklerden korkuyor, korkmakta da haklılar. Çünkü firavun o bebeklerden korktuğu için tüm bebekleri öldürdü. Öldüremediği bir bebek Musa, karşısına dikildi ve onu tahtından etti. Hazreti Davut'un karşısında Calut bulunuyordu. Bir savaş makinesi olan Calut'un ordusunun karşısına geçen Davut, o Calut'u sapanıyla gözünden vurarak devirdi. Evet, İsrail bu çocuklardan korkmakla haklıdırlar. Çünkü o çocuk bir gün gelecek Musa gibi Davut gibi sizi en zayıf noktanızdan vurarak tahtından edecektir."

"Yeni Türkiye kuruyoruz"

"Yeni bir Türkiye kuruyoruz" diyen Aktay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni bir Türkiye, yeni bir dünyanın inşası demektir. Çünkü eski dünya çifte yapıyla kurulan dünyadır. Eski dünya düzeninde bir Filistinli sapanıyla vurduğu zaman terörist oluyor ancak İsrail yüzlerce çocuğu öldürdüğünde bu kez İsrail'in güvenliği söz konusu oluyormuş. Biz bu dünya ile hesaplaşabilmemiz için yeni Türkiye'nin inşasını sürdürmemiz gerekir. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı süreci de yeni Türkiye'nin inşasıdır."

Konuşmaların ardından salonda Filistin bayrağı açılarak, İsrail aleyhine sloganlar atıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Siirt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement