AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'de herkes korkmadan girişimci olsun. Üretsin, istihdam yaratsın" dedi.

08.10.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, " Türkiye'de herkes korkmadan girişimci olsun. Üretsin, istihdam yaratsın" dedi.

Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapasında Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan çeşitli fabrikaları ziyaret etti. Daha sonra bir fabrikada işçilerle sohbet eden Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, görevlerinin çalışan, üreten insanların, işletmelerin yanında olmak olduğunu söyledi.

OSB'lere önem ve destek verdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, yeni sanayi bölgelerinin açılmasına da vesile olduklarını belirtti. OSB'ler içinde artık meslek liselerinin açılmak zorunda olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Hem çocuklarımızın eğitimi hem de önce staj daha sonra da iş bulma imkanını sağlamak için her OSB'nin içerisinde meslek lisesi açmak zorunlu. Bundan sonra da Antalya ve tüm Türkiye'ye meslek liseleri açmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Çavuşoğlu, 13 yılda teknoloji geliştirme merkezlerinin sayısını 22'den 60'a çıkardıklarını anlatarak, aynı şekilde kredi desteğini de artırdıklarını ifade etti.

OSB'lere 70 yılda sağlanan kredilerin toplamını 13 yılda verdiklerini anlatan Çavuşoğlu, daha fazla kredi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, Serik, Manavgat, Alanya ve Kumluca'ya tarım organize sanayi, Korkuteli ilçesine de mermer organize sanayi kuracaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz ama çalışanın da yanında olmaya devam etmeliyiz. Çalışan, kendi işyerini kurmak isteyen veya ilk defa işyeri kuran gençlerimize, kadınlarımıza ve de esnafımıza yardım etmemiz gerekiyor. Şimdi bir arkadaşımız, esnafımız kredi almak isterse, hemen 30 bin lira destek veriyoruz. Bir gencimiz ilk defa bir iş kurmak istiyorsa devlet 50 bin lira hibe veriyor. 50 bin liralık hibe yetmezse, devlet 100 bin lira da faizsiz kredi veriyor. Aynı şekilde kadınlarımıza da bu desteği veriyoruz. Türkiye'de herkes korkmadan girişimci olsun. Üretsin, istihdam yaratsın. Asgari ücreti de biraz daha iyileştirmemiz lazım. Önümüzdeki yıl da asgari ücreti bin 300 liraya çıkarıyoruz. Bin 300 lira mantıklı bir rakam. Bol keseden atmaya gerek yok."

"İnşallah çok güçlü olacağız"

Türkiye ekonomisinin gerçeklerini gözününde tutarak, mali disiplini bozmadan, büyümeyi sürdürerek işverene de ayrıca destek vereceklerini anlatan Çavuşoğlu, ilk defa işe giren kişilerin bir yıllık maaşlarını devletin ödeyeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye ekonomisinin Suriye'deki savaş ve diğer ülkelerdeki ekonomik krizlere rağmen büyüdüğünün altını çizerek, şöyle konuştu:

"Böyle bir ortamda bile sanayi üretimimiz artmış. İhracatımız da artıyor. Ürettiklerimizin bir çoğunu satıyoruz. Türkiye, 14 yılda eğer bu istikrarını koruduysa her şeyin dengeli bir şekilde sürdürülmesinden kaynaklanıyor. Mali disiplinimiz çerçevesinde bu destekleri veriyoruz. Gerçekçi hedefler ortaya koyuyoruz ve insanlarımızın yanında oluyoruz. Devlet, bir vatandaşın doğumundan ölümüne kadar yanında olmalıdır. Onun için güçlü ve istikrarlı olmamız lazım. İnşallah çok güçlü olacağız. Çok daha büyüyeceğiz ve dünya mazlumlarının da her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yurtdışındaki vatandaşlarımızı da yalnız bırakmayacağız. Soydaşlarımızı da yalnız bırakmayacağız, akraba topluluklarımızı da hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Atalarımızın miraslarına her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Antalya'ya 3. havalimanı

Antalya'yı hızlı trenlerle Anadolu'nun her yeriyle buluşturacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Burdur-Antalya-Alanya otobanını Gazipaşa'ya bağlıyoruz. Aynı şekilde Korkuteli üzerinden Kaş'a kadar duble yollarımızı yapıyoruz. Antalya'nın her yerinde ulaşımla ilgili çalışmalarımız var. Yeni projelerimiz var. Turizmle ilgili yeni çalışmalarımız var. Sanayiyle ilgili çalışmalarımız var. Gazipaşa ve Antalya merkezde havalimanlarımız var. Şimdi ise Kaş-Demre bölgesine havalimanı yapmak için üç yerde etüt çalışmalarını, hava ve yer analizlerini yapıyoruz. Antalya'ya 3. havalimanını hep birlikte kazandıracağız. Bütün bunlar görevimiz. Ama bu ülke esas sizin gibi çalışan, üreten, emeği geçen insanların omuzlarında yükseliyor. Sizler ne kadar iyi çalışırsanız, Türkiye o kadar büyük ve kalkınır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement