AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ?çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ?çavuşoğlu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ?Çavuşoğlu, "Ülkenin içinde bulunduğu böylesi durumlarda siyaseti ve ideolojiyi bir kenara bırakıp ülkenin birliği ve beraberliği için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

13.10.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ?Çavuşoğlu, "Ülkenin içinde bulunduğu böylesi durumlarda siyaseti ve ideolojiyi bir kenara bırakıp ülkenin birliği ve beraberliği için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

Antalya'da bazı temaslarda bulunan Çavuşoğlu, Konyaaltı Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Faruk Kıldıran'dan bilgi alan Çavuşoğlu, muhtarlarla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, ardından bir petrol ofisinde Konyaaltı müteahhitleri ve petrol istasyon sahipleriyle buluştu. Daha sonra Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde düzenlenen toplantıya katılan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, son 14 yılda istikrar, güven ile esnaf ve işadamlarına verilen desteklerle Türkiye'deki KOBİ'lerin büyük bir ivme kazandığını söyledi.

Çavuşoğlu, ivmenin daha da güçlenerek devam etmesi gerektiğini ifade ederek, "Bir ülke ekonomisinin zor şartlarda bile ayakta kalabilmesi için KOBİ'ler çok dinamik ve güçlü olmalı" dedi.

KOBİ'leri çok sağlam olmayan ülkelerin en ufak krizden bile çabuk etkilendiğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Son 7-8 sene içerisinde dünyada bu kadar ekonomik kriz ve bunun getirdiği siyasi krizler varken, birçok şirket ve ülkeler batarken, Türkiye ayakta kaldıysa, kriz Türkiye'yi teğet geçtiyse bunda ülke ekonomisinin güçlü ve mali disiplinin de sağlam olmasının yanında dinamik işadamlarımızın güçlü bir şekilde, inanarak yolunuza devam etmesi, istihdam sağlaması ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamasından dolayı olmuştur."

"Terör örgütünü masum göstermeye çalışanlar var"

Çavuşoğlu, bugün gelinen noktada ufak tefek ekonomik sorunlar ve dalgalanmalar olduğunu, bunun da 7 Haziran seçimlerinden sonraki belirsizlik ortamında hükümet kurulamamasından kaynaklandığını ifade etti.

Koalisyon için bir partiyle uzun uzun görüşmelerine rağmen ciddi konularda görüş ayrılığının net bir şekilde ortaya çıktığını anlatan Çavuşoğlu, diğer bir siyasi partinin ise her şeye "Hayır" dediğini söyledi.

Çavuşoğlu, bu partinin iki gün önceki terör olaylarından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrısına da "Hayır" dediğini belirterek, "Son derece sığ bir yaklaşım sergilediler. Esasen ülkenin içinde bulunduğu böylesi durumlarda siyaseti ve ideolojiyi bir kenara bırakıp ülkenin birliği ve beraberliği için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" diye konuştu.

7 Haziran'dan bu yana ülkede boşluk olmaması için AK Parti iktidarı olarak her türlü gayreti sarf ettiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, belirsizlikten faydalanmaya çalışanlara karşı en büyük cevabı vatandaşların 1 Kasım'da vereceğini vurguladı.

Çavuşoğlu, bugünkü terör saldırılarına sevinen, terörü masum göstermeye çalışan, DHKP-C terör örgütü eleştirildiği zaman tepki gösteren siyasi partiler ve basın kuruluşları olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız DHKP-C'yi terör örgütü listesine dahil edince CHP sıralarından ciddi bir tepki geldi. DHKP-C Amerika'nın da Avrupa'nın da Türkiye'nin de terör listesinde. Terör örgütünü bu ülkenin Cumhurbaşkanı eleştiriyorsa, terör örgütleri listesine dahil ediyorsa, CHP gibi bir partinin içerisinden gürültülerin gelmesi gerçekten endişe vericidir. Yani terör örgütünü masum göstermeye çalışanlar var ama terörün her türlüsüyle DAEŞ, DHKP-C ve PKK ile de sonuna kadar mücadeleyi sürdürmemiz lazım. Ülkenin bekası, güvenliği ve istikrarı için bu çok önemli. Bunu kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Sürdürmeye de devam edeceğiz. Ta ki bitinceye ya da mezara gömülünceye kadar."

-  "AK Parti olarak hep değişerek, güçlendik"

14 yıllık iktidarları döneminde toplumun her kesimine her desteği vermeye çalıştıklarını ancak bu desteklerden esnaf kesiminin daha fazla faydalandığını savunan Çavuşoğlu, esnaf kefalet kooperatifleri vasıtasıyla verilen kredilerin faiz oranın yüzde 60'dan yüzde 6'ya düştüğünü hatırlattı.

Çavuşoğlu, AK Parti'nin 14 yılda kendisini çok geliştirdiğini ve politikalarını da değiştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Değişimi yakalayamazsanız, sarmalın içine bir girerseniz gidersiniz. Uluslararası örgütlerin bugün başarısızlığının sebebi bu. Avrupa Birliği'nin birçok politikasının son derece başarısız olması ve çaresiz kalmasının sebebi de bu. Kendisini yenilemeden sürekli aynı. Dış politika başarılı mı? Hayır. Ekonomik politikalar başarılı mı? Hayır. Göçmen politikası başarılı mı? Hayır. Demokratik ve genişleme politikaları, hayır başarısız. Ama kendi başına baktığında çok önemli bir proje Avrupa Birliği. Her şeye rağmen en istikrarlı, en güvenli kıta. Tamam ama yenilemediği için başarısızlar. Birleşmiş Milletler niçin kuruldu? Barışı korumak için. Savaşı engelleyebiliyor mu? Çatışmaları engelleyip, çözüm üretebiliyor mu? Çünkü, halen İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki anlayışıyla yoluna devam ediyor. Dünyanın değişimini yakalayamıyor, sorunları göremiyor. Kendisini reforme edemiyor ama biz AK Parti olarak hep değişerek, güçlendik. Aynı değişimi inşallah istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. "

Çavuşoğlu, daha sonra Su Otel'de düzenlenen Deniz Ticaret Odası'nın meclis toplantısına katıldı. Toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ?çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement