AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin, "Amerika'dan Türkiye aleyhine karar çıkarılması için Ermenilerden daha çok çaba sarf ediyorlar.

29.10.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin, "Amerika'dan Türkiye aleyhine karar çıkarılması için Ermenilerden daha çok çaba sarf ediyorlar. Şimdi de PKK'yı masum göstermek için herkesten çok çaba sarf ediyorlar" dedi.

Antalya'da incelemelerini sürdüren Çavuşoğlu, Kepez ilçesindeki Gümüşhane Şiranlılar Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ayhan Kaya ve dernek üyeleriyle görüşen Çavuşoğlu, vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ederek, Cumhuriyetin 92'nci yıl dönümünü kutladı.

DAEŞ, PKK ve DHKP-C üçlü terör örgütünün askerler ve polislere saldırdığını, Kürtlere de zulüm yaptığını belirten Çavuşoğlu, PKK terör örgütünün Kürt vatandaşların çocuklarını dağa kaldırdığını, PKK'nın mayın döşeyerek, tuzaklar kurarak kalleşçe saldırılar düzenlediğini kaydetti.

Çavuşoğlu, "Korkaklar böyle yapar. Bunlar bizi yıldıramaz, korkutmaz. Her şeyin üstesinden geliriz. Onların amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni yıpratmak, hatta diz çöktürtmek" diye konuştu.

Milletin gerçeği gördüğüne dikkati çeken Mevlüt Çavuşoğlu, bu tuzaklara düşmeyeceklerini, terörle de sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

"Paralel Devlet Yapılanması"na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Amerika'dan Türkiye aleyhine karar çıkarılması için Ermenilerden daha çok çaba sarf ediyorlar. Şimdi de PKK'yı masum göstermek için herkesten çok çaba sarf ediyorlar. Bunlar 17, 25 Aralık darbe girişimini yaparken de aynı amaçtaydı. PKK da ülkeyi yakmak, yıkmak istiyor, bunlar da Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak istiyor, ele geçirmek istiyorlar."

"PKK'ya girdiler, birlikte hareket ediyorlar"

"Paralel Devlet Yapılanması" başarılı olamayınca PKK ile güçlerini birleştirdiğini anlatan Mevlüt Çavuşoğlu, "Paralel yapının savcıları, hakimleri ne dedi? 'O gün PKK da aramıza giriverseydi, AK Parti'yi yıktık' dedi, Gezi Olaylarında. Bundan üzüntü duyuyor PKK'nın girmemesinden. Ama şimdi onlar PKK'ya girdiler, birlikte hareket ediyorlar. Doğru. Görüyorsunuz Doğu'da, Güneydoğu'da nasıl işbirlikleri yaptıklarını. Paralel yapıya bağlı gazetecisinden o ağabeylere, ablalara kadar. Bunlar nasıl milliyetçi, bunlarda nasıl Türk kanı var anlamıyoruz, bunlar nasıl vatansever anlamıyoruz" diye konuştu.

Terörün insan ve silah kaçakçılığını, maşalığı bırakmak istemediğini vurgulayan Çavuşoğlu, mücadele ile terörü bitireceklerini belirtti.

Dünyada gelire göre insani yardımda Türkiye'nin birinci sırada olduğunu aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, Osmanlı'nın da oralara giderek, mazlum insanlara yardım eli götürdüğünü ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Osmanlı'nın tüm dünyaya götürdüğü yardımlarda, oralarda vefat eden ecdadımızın şehitliklerine de biz gidiyoruz, buluyoruz ve yapıyoruz. Nasıl Türk'ün adının ilk geçtiği yere Moğolistan'a, Göktürk Abidelerine, Tonyukuk Abidelerine, oralarda yazıtları çıkarıp, müze yapıyorsak, onların yolunu yapıyorsak, dünyanın neresinde olursa olsun şehitliğimizi de buluyoruz, camileri, külliyeleri de restore edip, yaşatıyoruz. Biz başkaları gibi öyle suni, yapay, genetiğiyle oynanmış milliyetçiler değiliz. Alparslan Türkeş'in milliyetçiliği olsa bugün eyvallah deriz, devlet adamıydı. İşte oğlu Tuğrul Türkeş de bizimle siyaset yapıyor şimdi. Bu zor günlerde 'ben varım' dedi, 'babamdan aldım bu özelliği, babamdan miras' dedi. İşte bizim milletçilik anlayışımız bu."

AK Parti'ye katılım

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Şiranlılar ile her zaman omuz omuza, gönül gönüle olduklarını belirterek, cumhuriyet tarihinde 1 Kasım'ın en önemli seçim olarak tarihe geçeceğini vurguladı.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise Şiranlıların doğdukları kültürü Antalya'ya taşıdıklarını ve hükümete her zaman destek verdiklerini bildirdi.

Sümer, 7 Haziran seçimlerinde halkın samimi ders verdiğini ifade ederek, ülkenin istikrara, huzura ihtiyacı olduğunu ve bunun sürmesi için desteklere ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Ziyarette dernek üyeleriyle öz çekim yapan Çavuşoğlu, MHP'den AK Parti'ye geçen üyelere rozet takıp, fotoğraf çektirdi.

Çavuşoğlu, daha sonra, Habibler Mahallesi'nde vatandaşa aşure dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement