AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin, "Ortadoğu'da Müslüman çocuklar, kimyasal silahlarla zehirleniyor.

10.04.2017 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin, "Ortadoğu'da Müslüman çocuklar, kimyasal silahlarla zehirleniyor. O çocuklar, bizim çocuklarımız. Tıpkı 100 sene önce Balkanlar'da, 150 sene önce Kafkaslar'da bizim kardeşlerimize yapılan zulmün bir benzeri, bugün Ortadoğu'da, Suriye'de, Irak'ta yapılıyor." dedi.

Partisinin Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelen Eker, referandum çalışması için kente geldiğini düşündüğünü fakat Sakaryalı hanımefendilerin kutlama şöleni yaptığını, işi bitirdiğini söyledi.

"Allah çabanızı, gayretinizi kutlu kılsın. Allah sizden razı olsun." diyen Eker, "Sakarya, benim için Türkiye gibi önemli çünkü ben Sakaryalı bir hanımefendinin damadıyım, bununla iftihar ediyorum. Böyle hanımefendilerin olduğu bir şehir, Türkiye'nin kalbi, bütün Osmanlı coğrafyasının Balkanlar'dan Kafkaslar'a Anadolu'nun her bir köşesinden insanlara yurt olmuş güzel Türkiye şehri, sizin gücünüzle ve Allah'ın izniyle Türkiye'yi daha iyi bir noktaya taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Mehdi Eker, 16 Nisan'ın bu dönüşümün başlangıç noktası olacağını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında hep birlikte büyük ve güçlü bir Türkiye inşa edeceklerini kaydetti.

"Başkasının silahıyla güçlü olmayız"

Düşmanlara korku salacaklarını, mazlumların umudu olacaklarını ifade eden Eker, şunları söyledi:

"Her zamandan daha fazla güçlü olmaya ihtiyacımız var. Neden? Ortadoğu'da Müslüman çocuklar, kimyasal silahlarla zehirleniyor. O çocuklar, bizim çocuklarımız. Tıpkı 100 sene önce Balkanlar'da, 150 sene önce Kafkaslar'da bizim kardeşlerimize yapılan zulmün bir benzeri bugün Ortadoğu'da, Suriye'de, Irak'ta yapılıyor. Bütün bu mazlumlara yardımcı olabilmemiz için güçlü olmamız lazım. Güçlü olabilmemizin yolu, anayasayı değiştirmekten, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini inşa etmekten geçer. Kendine faydası olmayanın, dostuna da mazlumlara da faydalı olması mümkün değil. Güçlü Türkiye için silahımızı kendimiz yapmamız lazım. Başkasının silahıyla güçlü olamayız."

Eker, Türkiye'nin 16 Nisan referandumuyla güçleneceğine, ekonomisini güçlendireceğine, işsizlikle mücadele edeceğine, milli gelirini arttıracağına işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Silahını, tankını, topunu, uçağını, tüfeğini kendi yapacak. Elin silahına muhtaç olmayacak. Bu ufka, bu vizyona sahip lider, Recep Tayyip Erdoğan. Onun için onu hedefe koymuşlar, sadece içimizdeki bazı aklı kıt siyasetçiler değil, Kemal Bey'den önce Almanlar 'hayır' kampanyası başlatıyor. Bunun sebebi ne ola ki? Neden Almanya Kemal Bey'den önce 'hayır' kampanyası başlatıyor, neden Hollanda atını, itini bizim üstümüze sürüyor, neden İsviçre Tayyip Erdoğan'ın posterinin yanına tabanca koyuyor, neden Avusturya 'hayır' kampanyasına destek veriyor, neden PKK terör örgütü, onların elebaşları Kandil'den 'hayır' mesajları veriyorlar? Bunu düşünmek lazım ve buna göre de bizim 'evet' oylarını artırmamız lazım. Sakarya'nın sorunu yok, Sakarya şimdi 'evet'te Türkiye şampiyonluğu için yarışıyor. Allah'ın izniyle Sakarya'nın hanımları 'evet'te Türkiye şampiyonu olacak."

Toplantının ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Eker, daha sonra Karaköy Mahallesi'ndeki bir taziye yerini ziyaret ederek, vefat eden kişinin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.


Advertisement