AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden, Türkiye’de iktidar değil, muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

24.07.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden, Türkiye'de iktidar değil, muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden, parti çalışmaları kapsamında Çorum'a geldi. İlk olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi'ni ziyaret eden Erden, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamada bulunan Erden, muhalefet partilerini de eleştirdi.

Hayatı başarılarla dolu bir genel başkanları, başbakan ve cumhurbaşkanı adaylarının bulunduğunu açıklayan Erden, Başbakan Erdoğan'ın halkın desteğiyle cumhurbaşkanı olacağını belirtti.

Hayatının tamamı başarı öyküsü ile dolu olduğunu dile getiren Erden, "Engellere rağmen, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İstanbul bitmişti. Biz oy isterken 'biz nicelerini gördük' diyorlardı. Ne dev isimlerle geldi İstanbul'da tükendi dediler. Destansı işler yapıldı. O destan 2002 yılına gelince Türkiye'de sorunlu işleri çözecek olan Recep Tayyip Erdoğan denildi. Yasaklı olmasına rağmen halk ona güvendi iktidara getirdi" diye konuştu.

Muhalefeti aciz olmakla suçlayan Erden, "Partilerinden aday bile gösteremiyorlar. Bizim mahallede dolaşan birisini aday yaptılar. Aslı varken mahallede dolaşana niye bu millet oy versin. İslam Konferansı Örgütü'nün başına Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu getirilmeseydi CV'sinde söyleyecek fazla bir şey de yok. Hasbel kader göreve getirmişiz orada ne kadar başarılı olduğu soru işareti. Bu millet şahit. Mısır meselesinde gördük. Darbeye darbe diyemedi. Suriye meselesinde gördük. Şimdi Filistin meselesinde de gördük. Nereleri dolaşıyor CHP'nin kumpaslarıyla idam edilen Menderes'i dolaşıyor. Özal'ı kabrinde ziyaret ediyor. 28 Şubat'ta büyük işkencelere maruz kaldık. Erbakan hocamızla birlikteydik. Senin partilerin hala öyle. Acayip, karayip bir durum" dedi.

Milletin tüm bunları gördüğünü dile getiren Erden, "Bu millet büyük millet. Ne yapacağını bilir. 2002'de iktidar sorunu vardı. AK Parti ile Recep Tayyip Erdoğan'la bunu çözdü. Bugün Türkiye'nin iktidar sorunu yok. Lider sorunu yok. Cumhurbaşkanlığı sorunu da yok. Sorun olanlar sorun üretenler ciddi bir ders daha alacaklar. 3 Kasım 2002 Türkiye'yi farklı yere taşıdı. 2007 seçimleri Türkiye'yi farklı bir yere taşıdı. 10 Ağustos farklı bir gün olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki güzellikleri, sıkıntıları iş adamlarının yaşadığını anlatan Erden, "Ülke ekonomik sıkıntıya girdiğinde vatandaş esnafın borcunu ödemiyor. 12 yıl önce cadde ve dükkanlar boştu. Şehirler arası yollar boştu. Şimdi Türkiye cıvıl cıvıl. Krize rağmen büyüyüp gelişiyor. Bugün dünyanın en büyük projelerinizi biz üretiyoruz. Yakın zamanda 3. havaalanının ihalesini yaptık. Dünyanın en büyüğü olacak. İş dünyamız bundan istifa edecek. Bundan birilerinin rahatsız olması kadar doğal bir şey yok. Bakın Kanalistanbul dünyanın en büyük projelerinden birisi. Proje hayata geçtiğinde ekonomimize yıllık katkısı 5 milyar dolar. Geçmişte bir milyar dolar borç bulamıyorduk. 3 yılda kendi kendi karşılıyor. Eski Türkiye'nin bütçesi kadar bir günde ihale yaptık. Birisi havaalanı 22 milyar avro, birisi de Sinop'taki nükleer enerji santrali. Orada 22 milyar dolar. AK Parti öncesindeki ülkenin yıllık bütçesi. Gezi'de AK Partiye karşı olan bir takım işadamları bugün gururla dolaşıyorlar. Varlığımız ikiye üçe katladılar. O başarıyı Türkiye'deki istikrarla sağladılar" şeklinde açıklamada bulundu.

Erdem, MÜSİAD ziyaretinin ardından Türk Dili ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi'ni ziyaret etti. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Erden, "Yeni Türkiye" konulu bir konferans verdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement