AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

"Sarıgül'ün Şişli'sinde Sarıgül ile özdeş bir tane hizmet söylesinler.

27.03.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Sarıgül'ün Şişli'sinde Sarıgül ile özdeş bir tane hizmet söylesinler. Desinler ki, 'Şu da Sarıgül'ün hizmetidir. Şu çiviyi çaktı, ceketimizi asıyoruz' desinler. Yok böyle bir şey ama birileri allıyor, pulluyor, pazarlıyor " dedi.

Erdem, AK Parti Güngören İlçe Teşkilatı'nın, Zeytinburnu'ndaki, henüz resmi açılışı yapılmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği etkinliğe katıldı.

Burada konuşan Erdem, Çırpıcı Şehir Parkı'nın, AK Partili belediyelerin ülkeye kazandırdığı yeşil alanlara güzel bir örnek oluşturduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdem, AK Partili belediyelerin vatandaşlara çok sayıda yatırımı hizmete sunduğunu kaydederek, bunları takip etmekte kendilerinin dahi zorlandığını söyledi.

Şehirleri şehir yapan önemli unsurlardan birisinin parklar olduğuna işaret eden Erdem, "Maalesef park mantığı yoktu, mantığı. Çevreciler, o Geziciler... Gelseler de burayı görseler. Bunların meselesi park falan değil, olmuş olsa bu güzelliği de görür, bunları da alkışlamaları gerekirdi ama böyle bir dertleri yok" diye konuştu.

AK Parti'nin iktidara geldiği yıl olan 2002'de, Türkiye'de memurunun maaşını ödeyemeyen bir hükümetin olduğunu kaydeden Erdem, "Dün borç bulamayan ülke olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında IMF'nin borcunu ödedik ve hatta IMF'ye borç taahhütünde bulunduk. Yani onlar bizden 5 milyar dolar talep ettiler, biz de '5 milyar doları veririz' dedik. Bu Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en güzel göstergelerinden birisi" ifadelerini kullandı.

Erdem, AK Parti'nin eğitimden sağlığa, yaşlı ve engellilerden ulaşım sorununa değin yaptığı pek çok hizmeti aktaran Erdem, dünyanın en büyük parklarının yanı sıra ülkeye en büyük havaalanını ve en büyük hastaneleri de kazandıracaklarını söyledi.

"Yemedik, yedirmedik"

AK Parti'nin çözülemez zannedilen pek çok sorunu çözerek bugüne geldiğini kaydeden Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaynakları doğru kullanarak geldik. Bir kere herşeyden önce yemedik, yedirmedik, çalmadık, çaldırmadık. Çalınsa, yenilse bu hizmetler olur mu? 94'ü hatırlayın. 94'te büyükşehir belediyesi olduğumuzda İstanbullular'ın 1 numaralı problemi neydi? Su, hava kirliliği... CHP yeni bir tabir hediye etmişti: Hava raporu gibi hava kirliliği raporu. Hava kirliliği raporu eşittir CHP. Daha önce var mıydı? Hava kirlilik raporu vardı. Özellikle çukur yerlerde, hamile kadınlar, yaşlılar, kadınlar sokağa çıkmasın. Şimdi hava kirlilik raporu var mı? Yok. Peki, yolsuz, susuz bırakmanın sebebi neydi biliyor musunuz? Hırsızlıktı, hırsızlık. Yolsuzluk, çaldıra çırptıra millete hizmet diye bir şey koymadılar. Şu anda CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını CHP, hırsız diye partiden ihraç etmedi mi? Tam 60 sayfalık dosya var. Altında da CHP'li milletvekillerinin imzası var. 'Bu hırsızı biz taşıyamıyoruz' dediler. Yani CHP'de hırsızlığından dolayı -kendi iddiaları- taşınmaz hale geldiği için partiden atmadılar mı? Hangi mahkemede aklandı? Partinin hangi komisyonu akladı? Şimdi büyükşehir belediye başkan adayı."

Siyasete Şişli'de başladığını ifade eden Erdem, "Güngören'de Şakir beyle (Şakir Yücel Karaman) özdeş, onlarla hizmet sayarsanız. İddia ediyorum, Sarıgül'ün Şişli'sinde Sarıgül ile özdeş bir tane hizmet söylesinler. Desinler ki 'şu da Sarıgül'ün hizmetidir. Şu çiviyi çaktı, ceketimizi asıyoruz' desinler. Yok böyle bir şey ama birileri allıyor, pulluyor, pazarlıyor" diye konuştu.

Geçmişte de bugünkü karşı propagandanın benzerinin Turgut Özal için yapıldığını ve Anavatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybettiğini belirten Erdem, "Ancak o gün Özal değil, İstanbul kaybetti" dedi.

"Nuh Aleyhisselam'dan beri yapılmayan işleri yaptık"

Benzeri kampanyanın kendilerine karşı yürütüldüğünü belirten Erdem, "Biz, 11 yılda 100 yılda yapılmayanları yaptık. Hatta bin yılda yapılmayanları yaptık. Bir belediye başkanı geldi, ağlıyor neredeyse. 3 dere varmış, 2'sini hallletmiş, birini halledememiş, 'Ben millete ne söyleceğim' diyor. Kızdım. 'Allah'tan kork. Nuh Aleyhisselam'dan beri o 3 dere vahşi şekilde akıyordu. 2'sini ıslah etmişsin, bunun keyfini sürsene' dedim. 3 dere. Nuh Aleyhisselam'dan sonra yapılmayan işleri yaptık. Marmaray'ın bir öncesi var mı?" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye'ye karşı oynanan oyunların 30 Mart'ta bozulacağını belirterek, katılımcılara "Çocuğunuzu, eşinizi, işinizi seviyorsanız; eşinizi, işinizi, çocuğunuzu ihmal edin şu seçime kadar. Çünkü yarın, işinizin yarını, çocuğunuzun yarını, eşinizin yarını. Bunu iyi kullanmazsak son pişmanlık fayda vermez. Her zaman bir Recep Tayyip Erdoğan ele geçmez" diye seslendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement