AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

"Üniversiteler il merkezlerinde yapılıyor ama ben bunu doğru bulmuyorum çünkü tüm hizmetleri merkezlerde topluyoruz ve ilçelerde o zaman nüfus kaybı daha çok oluyor"

30.11.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Üniversiteler il merkezlerinde yapılıyor ama ben bunu doğru bulmuyorum çünkü tüm hizmetleri merkezlerde topluyoruz ve ilçelerde o zaman nüfus kaybı daha çok oluyor" dedi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde temaslarda bulunan Erdem, Suşehri Sağlık Yüksekokulu'nu ziyaret ederek, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Hüseyin Yılmaz ve okul idarecilerinden bilgi aldı.

Suşehri'ni cazip bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarını belirten Erdem, "Üniversite alanını ne kadar büyütürsek o kadar güzel olur çünkü 81 ilimizin tamamında üniversite mevcut. Üniversiteler il merkezlerinde yapılıyor ama ben bunu doğru bulmuyorum çünkü tüm hizmetleri merkezlerde topluyoruz ve ilçelerde o zaman nüfus kaybı daha çok oluyor. Buralarda geleceğin üniversitelerinin altyapısını oluşturursak, o zaman tezimiz kuvvetli olur" diye konuştu.

İlçelerin çoğunda meslek yüksekokulları bulunduğunu ancak öğrenci sayısının az olduğunu dile getiren Erdem, "Şayet gelecekte ilçelere üniversiteler kurulacaksa, bunun şimdiden altyapısını oluşturalım. Suşehri'nde 400 öğretmen ve bin 100 kamu personeli var. Gerçekten büyük bir rakam. Bu kişilerin rahatlıkla gidebileceği, sohbet edeceği güzel mekanlar oluşturmak lazım. Yani sosyal donatı alanlarını belediyeyle planlamamız gerekiyor. Bu alanların yapılmasıyla birçok kişi ilçeyi tercih edecektir" ifadelerini kullandı.

Erdem, makamların hizmet için var olduğunu ifade ederek, "Makamımızı Suşehri'ne hizmete dönüştürelim. Suşehri'ne hizmet, Türkiye'ye hizmettir, İstanbul'a hizmettir. AK Parti ve bizler, bu yörenin bir insanı olarak bir şansız" dedi.

Suşehri'nde çağrı merkezi açılacağını belirten Erdem, 200 kişinin istihdam edileceği merkezin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Erdem, Suşehri Sağlık Yüksekokulu'nun çevre düzenlemesini yaptıran Kaymakam Kadir Perçi'ye teşekkür etti.

Suşehri Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaları ziyaret eden Erdem, Başhekim Müfit Bakırcı'dan hastane hakkında bilgi aldı.

Erdem, Suşehri'ne yeni hastane yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bu konuda istimlak çalışmaları tamamlandı, proje çalışmalarının devam ettiğini biliyorum. İnşallah en kısa sürede bu hastanemizin de inşaat çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'e ziyaretleri sırasında Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ile bazı kurum amirleri de eşlik etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement