Gül : Kocaeli Belediyesi, Londra, New York ve Paris'le Rekabet Ediyor - Son Dakika
Yerel

Gül : Kocaeli Belediyesi, Londra, New York ve Paris'le Rekabet Ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Kocaeli Belediyesi'nin, Londra, New York ve Paris'le rekabet ettiğini söyledi.

19.09.2014 15:08  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Yerel yönetimlerde yetkinin ve öz gelirlerin artırılması için mevzuattaki engellerin kaldırılmasına yönelik ilk etapta çalışmalar yapacağız" dedi.

Büyükşehir ve 12 ilçe belediye başkanıyla İzmit Antikkapı'da düzenlenen toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Gül, AK Parti'li belediye başkanlarının kendilerine destek veren vatandaşları mahcup etmeyeceklerini, bütün verdikleri sözleri de yerine getireceklerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere, milletvekilleriyle Kocaeli'ne daha iyi hizmet etmenin yollarını arayarak hizmetleri daha üst seviye çıkardıklarını ifade eden Gül, kentin birçok sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Gül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başarılı hizmetlere imza attığını ve sadece kendisiyle rekabet ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kocaeli Belediyesi, Londra, New York ve Paris'le rekabet ediyor. Diğer ilçe belediyelerimiz de hizmetler yapıyor. Bu nedenle Kocaelili hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Hem 30 Mart'ta hem cumhurbaşkanı seçiminde çok güçlü bir destek verdiler. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında güzel bir destekle durdular. Hem belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum hem de il başkanımız nezdinde teşkilatlarını kutluyorum."

"Yerel yönetimlerin yetkileri artırılacak"

AK Parti'li belediye başkanlarının halkla ilişkilerini çok önemsediklerini, bu konuyu kamuoyu yoklamasıyla takip edeceklerini ve değerlendireceklerini vurgulayan Gül, "Belediyelerin bütçeleri, belediye yönetimi ve gelirlerin artırılmasıyla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu dönemde, yerel yönetimlerde yetkinin ve öz gelirlerin artırılması için mevzuattaki engellerin kaldırılmasına yönelik ilk etapta çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Gül, 30 Mart'ta millete 5 yıl içerisinde yapacaklarına yönelik sözler verdiklerine işaret ederek, Türkiye'deki 842 AK Parti'li belediye olduğunu, belediye başkanlarının tek tek bu vaatleri ne şekilde yerine getirdiklerini takip edeceklerini anlattı.

"Uyuşturucuyla mücadele çalıştayı yapılacak"

Gelecek hafta yerel yönetimlerin sentetik uyuşturucuyla mücadele konusunda çalıştay yapacağını anlatan Gül, şöyle devam etti:

"?Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yla önümüzdeki hafta bir araya gelerek neler yapılması gerektiğini masaya yatıracak. Temel hedefimiz gençlerin uyuşturucuya bulaşmasını önlemek. Bu konuda yerel yönetimlere düşen tedbirlerin alınması konusunu masaya yatıracağız. Bilgi evleri, gençlik merkezleri, öğrenci yurtlarıyla çalışmaları masaya yatırıp belediyelerin bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri sağlanacak. Dolu dolu bir 5 yılda inşallah vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunacağız."

Daha sonra belediye başkanlarıyla bir araya gelen Gül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu belediyede ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gül : Kocaeli Belediyesi, Londra, New York ve Paris'le Rekabet Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement