AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

"(MİT Müsteşarı Fidan'ın milletvekili aday adaylığı için istifası) Hakan Fidan gibi çok değerli bürokratların, değerli kişilerin AK Parti çatısı altında siyaset yapması bizleri memnun eder"

07.02.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığı için istifasına ilişkin, "Hakan Fidan gibi çok değerli bürokratların, değerli kişilerin AK Parti çatısı altında siyaset yapması bizleri memnun eder" dedi.

Gül, Atatürk Kültür Merkezinde AK Parti Danışma Meclisi Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, milletvekili aday adaylığı için istifasını sunmasına ilişkin soruya Gül, Fidan'ın MİT Müsteşarlığı dahil olmak üzere yaptığı tüm görevleri layıkıyla yerine getiren bir bürokrat olduğunu söyledi.

Bazı kimselerin bu başarıdan rahatsız olduğunu dile getiren Gül, "7 Şubat'ta bundan 3 yıl önce kelepçe vurarak, yargılanmak istendi. Buradaki temel mücadele de Hakan Fidan'ın ortaya koymuş olduğu dirayetli duruşudur. Siyasi iktidarın belirlemiş olduğu kararları uygulamaya yönelik yaptığı çok önemli bir misyondu ancak bunda kimse başarılı olamadı, hukuksuzluklar geri tepti" diye konuştu.

AK Parti'nin milletin partisi olduğunu dile getiren Gül, şöyle devam etti:

"Hakan Fidan gibi çok değerli bürokratların, değerli kişilerin AK Parti çatısı altında siyaset yapması bizleri memnun eder. Böyle bir iradesi olursa ancak bizi memnun edecektir. Takdir kendilerinindir. Büyük fedakarlıklar yaparak, Türkiye için büyük hizmetler yapan, MİT Müsteşarlığı gibi bir kurumu dünyanın en saygın kurumu haline getiren sayın Fidan'ın, AK Parti'de siyaset yapması bizi sadece memnun eder. İnşallah güzel bir seçim sonucunda, başarıyla da sonuçlanacağına da inanıyoruz."

Böcek davasının iki sanığının Romanya'da yakalanması

Gül, böcek davasının iki sanığının Romanya'da yakalanmasına ilişkin soru üzerine ise bu kararları inkar edenlerin Türkiye'yi terk etme gereğinde bulunduklarını belirtti.

Birilerinin gölgesine sığınan paralel yapının keyifler attığını aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin aleyhine mücadeleler yapıyorlar. Gerçekten bunların suçluluk psikolojisi içerisinde bakıldığında bu illegal yapının, finansal ayaklarının belli merkezlerinde suça karıştıklarını biliyoruz. Bunlar bir suçluluk psikolojisidir ama şu bir gerçektir. Hangi düşüncede olursa olsun seçimle gelmemiş illegal yapılarla mücadele devam edecektir. Nerede olursa olsun Cumhurbaşkanımızın tabiriyle Romanya'da bile olsa inlerine girilecektir. Bu mücadele sürecektir." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement