AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Güneydoğu Anadolu'daki illerde AK Parti'nin oy oranlarının düştüğü iddialarına ilişkin, "Eğer doğuda oylarımız düşmüş olsa bu kadar tehdit ve şantaj işlerine girmezlerdi" dedi.

07.05.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Güneydoğu Anadolu'daki illerde AK Parti'nin oy oranlarının düştüğü iddialarına ilişkin, "Eğer doğuda oylarımız düşmüş olsa bu kadar tehdit ve şantaj işlerine girmezlerdi" dedi.

Gaziantep'te yayınlanan Denge gazetesini ziyaret eden Gül, buradaki konuşmasında, partilerinin uyum, kalite ve vizyon açısından Gaziantep'e yakışır bir liste ortaya koyduğunu bildirdi.

Gül, Gaziantep'teki 12 milletvekilinin tamamının AK kadrolardan oluşacağına inandığını ve bu bilinçle seçim çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.

Başta Gaziantep olmak üzere tüm Türkiye'de seçim öncesi ve sonrasında huzurun hakim kalmasını temenni eden Gül, "Aslında bu seçim, istikrara mı oy vereceksiniz, yoksa krize kaosa mı oy vereceksiniz? Tercih edilecek konu bu" dedi.

Seçimlerde AK Parti dışında muhalefet koalisyonu olduğunu savunan Gül, "Muhalefet koalisyonu kendi aralarında iktidar oyunu oynuyorlar. Mahallede çocukların oynadığı oyun gibi. Muhalefet koalisyonunun ülkeye iktidar umudu da yok. Zaten bunu milletimiz de bunu görüyor. O yüzden birlik, beraberlik ve ağız tadımızın bozulmayacağı bir seçim süreci diliyorum" ifadesini kullandı.

Gül, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde AK Parti'nin oy oranlarının yüzde 20 seviyelerine düştüğü şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Eğer doğuda oylarımız düşmüş olsa bu kadar tehdit ve şantaj işlerine girmezlerdi. Şu an panik havası var. Silahın gölgesinde siyaset yapmak istiyorlar. Zaten devlet de İç Güvenlik Yasası ile kamu düzenini korumada kararlılıkla çalışabilecek durumda. Bu noktada kimsenin endişesi olmasın. Zaten Diyarbakır Meydanı'nda AK Parti'ye verilen güven ve ilgiyi gördük."

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman ziyaretinde, bazı belediye başkanları tarafından karşılanmamasını "saygısızlık" olarak nitelendirdi. Gül, HDP'nin milletin yönettiği bir yapı olmadığını belirtti.

Söz konusu partinin bölgenin oylarını isterken emirleri başka yerlerden aldığını bildiren Gül, "Şimdi işin içine Pensilvanya da girdi. Talimatı artık hem Kandil'den hem de Pensilvanya'dan alıyorlar. Normalde karşılayacaklardı. Resmi programda da görülüyordu. Sonra örgütten talimat gelince karşılamaya gitmediler. Cumhurbaşkanımız da neticede millete yapılan bu saygısızlığa gerekli ve haklı tepkisini gösterdi" diye konuştu.

"İstedikleri sonucu göremiyorlar"

AK Parti Genel Başkanı Abdulhamit Gül, HDP'nin barajı aşıp aşamayacağına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Biz sürekli kamuoyu araştırmaları yapan bir partiyiz. Bu çalışmalar sırasında da HDP'nin barajı aştığına dair bir sonuç görmedim. O yüzden de bölgede tehdit ve şantajları artırdılar. Oy vermezseniz şöyle olur, böyle olur musluklardan kan akar gibi söylemler ortada dolaşmaya başladı. Tehditler savurmaya başladılar. Bunun temel sebebi de istedikleri sonuçları görememeleri. Barajı aşamamanın panik havası içerisindeler. Her ne olursa olsun sandıktan çıkan sonucun herkes tarafından kabul edilmesi gerekir. Çıkan sonuca başta HDP olmak üzere her siyasi partinin hazmetmesi lazım. Bu işi belden aşağıya vurmaya, tehdide, şantaja götürmeye çalışılırsa devlet buna asla müsaade etmez."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement