AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz Açıklaması

"Eminim CHP'yi ziyarete giden STK'lar da görmüştür ki siyasette gerilimin ana kaynağı CHP'nin genel başkanıdır.

15.04.2014 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Eminim CHP'yi ziyarete giden STK'lar da görmüştür ki siyasette gerilimin ana kaynağı CHP'nin genel başkanıdır. Her türlü hakareti ağzından düşürmeyen Kılıçdaroğlu uzlaşı kavramına çok uzaktır" görüşünü dile getirdi.

AK Parti Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklama göre Kapusuz, Twitter'dan değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bana atılan yumruk, cumhuriyete atılmıştır" dediğini aktaran Kapusuz, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu'na soruyorum, peki Sarıgül'ün vatandaşa attığı yumruk neye atılmıştır? Biz, şiddet kime uygulanırsa uygulansın kınıyoruz ama Kılıçdaroğlu, vatandaşı yumruklayan Sarıgül'e sesini bile çıkarmadı. Kendine atılan yumruğu, cumhuriyete mal etti ama vatandaşa yani cumhura atılan yumruğu görmezden geldi. Kendini cumhuriyetin temsilcisi olarak görüyorsun da vatandaşı niye görmüyorsun? Asıl cumhur vatandaş değil mi? Bizim de kınadığımız bu yumruklu saldırı, CHP'nin paralel ittifakından önce yapılsaydı Kılıçdaroğlu aynen şunu söylerdi: Bu yumruk, laikliğe atılmıştır. Peki Nevşehir'de bakanımıza yumruk atan şahsa senin genel başkan yardımcın sarılıp sahip çıkarken niye tepki vermedin? Anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu, şov peşinde. Kendisine atılan yumruktan siyasi sonuç çıkarmaya çalışıyor. Bu, ucuz siyasettir, millet bunu yutmaz. Ucuz şov siyasetini bırak, cumhurun sandıkta attığı tokata bak. Onun muhasebesini yap. Milletin verdiği mesajı anla."

"OccupyCHP" hareketinin "CHP'nin şov siyasetine örnek olduğunu" öne süren Kapusuz, "gençleri 'diren' diye sokağa sürdüklerini" şimdi de "işgal gençliği oluşturulmak istendiğini" savundu. Haksızlık yaparak hak aranmayacağını, yanlış yöntemle doğru iş yapılamayacağını ifade eden Kapusuz, işgal etmenin hak arama değil gasp yöntemi olduğunu belirtti. Kapusuz, "Onun içindir ki bizim AK Gençlik, işgal siyaseti değil gönül siyaseti izler. AK Gençliğin elinde molotof değil kalem olur" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun kendisini ziyaret eden STK'lara "Başbakana sesinizi yükseltin" ve "Başbakanın sözlerine karşı TÜSİAD'ı niye savunmadınız?" dediğinin belirtildiğini anlatan Kapusuz, şunları kaydetti:

"Yani, 'Siyasi dil yumuşasın' diye CHP'yi ziyaret eden STK'lara 'Gerilimi daha da yükseltin, TÜSİAD gibi olun' demeye getiriyor. TÜSİAD'ın avukatı Kılıçdaroğlu, Başbakanımızın TÜSİAD'a verdiği cevaplardan çok rahatsız olacak ki aylardır unutamamış, hala cevap yetiştiriyor. Ziyarete gelen STK'lara TÜSİAD'ı örnek gösteriyor ve TÜSİAD'ın avukatlığını telkin ediyor. Buradan birkez daha anlaşılıyor ki CHP, kaymak tabakanın yani TÜSİAD'ın partisi. CHP'de STK denilince akla hemen TÜSİAD geliyor. CHP-TÜSİAD ittifakının temelinde geçmişteki vesayet döneminin izleri vardır. Darbe dönemlerinde bu ittifak birlikte çalışmıştır. Eminim CHP'yi ziyarete giden STK'lar da görmüştür ki siyasette gerilimin ana kaynağı CHP'nin genel başkanıdır. Her türlü hakareti ağzından düşürmeyen Kılıçdaroğlu uzlaşı kavramına çok uzaktır. Bugün grup konuşmasında diyor ki 'Eğer Twitter, vergi kaçırıyorsa gönder müfettişi ceza yazsın.' KK'nın dünyadan haberi yok. Twitter'ın Türkiye'de bürosu olmadığı için müfettiş gönderilemiyor. KK, daha bunu bile bilmiyor. Bir de 'Hesap uzmanıyım, devlet tecrübem var' diye övünüyor. Hesap uzmanlığını bilmem ama yalan konusunda uzman olduğu açık bir şekilde ortadadır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement