AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın konuşması BOLU (AA) – AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Bu teröristlere de şu ya da bu şekilde, ister kamu kaynaklarıyla, ister belediye olarak, ister siyasi olarak, isterse medya olarak destek verenlere de Allah akıl ve izam versin.

15.07.2016 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın konuşması

BOLU (AA) – AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Bu teröristlere de şu ya da bu şekilde, ister kamu kaynaklarıyla, ister belediye olarak, ister siyasi olarak, isterse medya olarak destek verenlere de Allah akıl ve izam versin. Hukuk gereğini yapacaktır." dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ile birlikte Bolu Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret yaptığı açıklamada, Türkiye'de belediyecilik faaliyetlerinin kendileri için önemli faaliyetler olduğunu ifade eden Kaya, "Maalesef bu ülkede 90'lı yıllarda şehirlerimizin çok kötü tablosuna hep birlikte şahit olduk. Ben 94'te belediye başkanı olduğumda haftada bir gün su akıtmayı vaat etmiştim ve müthiş alkış alıyordum. Sular o zamanlarda 15-20 günde bazı mahallelerde ayda bir akıyordu. Bir çok yerde tankerle sular veriliyordu. Özel su duraklarımız vardı. Otobüs durağı gibi. Üzerine su durağı yazıyordu. İnsanlar bir gün önceden geliyorlar ve bidonlarını diziyorlar, tankerler geliyor su verirse alabiliyordu. Allah'a hamdolsun Türkiye o günleri geçti." diye konuştu.

"Bu gün ülke olarak daha büyük hamleler yapma içerisindeyiz" diyen Kaya, "2015 yılı verilerine baktığımızda, kesinleşen ve yayımlanan verilere baktığımızda Türkiye'deki bin 397 belediyemizin toplam harcaması İl Özel İdaresi dahil yaklaşık 100 milyar liralık bir bütçeyi kullandı belediyemiz. AK Parti olarak, AK Partili Belediyelerimizin kullandığı kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanmasını önemsiyoruz. Bu anlamda belediyeleri mali, idari performansların ve kamuoyu nezdindeki algılarını mutlaka hassas bir şekilde takip ediyoruz." dedi.

Kaya, Türkiye'de belediyecilik açısından tıpkı 90'lı yıllardaki gibi bu günde yaşanan bazı talihsizliklerin olduğuna dikkat çekti.

HDP'li Belediye Başkanlarının 2015 yılı 22 Temmuz'dan bu güne kadar olan süre içerisinde teröre destek verdiğini belirten Kaya, "Kamu kaynakları ile şehirlerde çukurlar kazılarak, teröre destek verildiğini ya da asli görevler yerine getirilmeyerek, maalesef terörün bir şekli ile psikolojik olarak daha güçlü bir şekilde olmasının sağlanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Hükumetin bu anlamda teröre destek veren, terörle iç içe olan tespit edilmiş tüm belediye başkanlarına karşı tavrı nettir. Bu ülkenin kamu kaynakları ile askerine, polisine tuzak kuran, onlara silah taşıyan, onlara bomba yüklü araçlarla servis yapan arkadaşlarımızın bu ülkede kimse kursa bakmasın belediye başkanlığı yapmasına tahammülümüz yok." ifadesini kulladı.

Dünyadaki terör olayları

Kaya, konuşmasında Fransa'nın Nice kentinde yaşana saldırıya da değinen ve 80'den fazla insanın hayatını katledildiğini hatırlatarak, "Öncelikle Fransız halkına baş sağlığı diliyoruz. Terörün dini, imanı, ırkı, milleti yok. Dolayısıyla terörist teröristtir. İnsanı katleden bir varlık. İnsanı katledenlere hoş görüyle bakmak, hele Avrupa'da bazı parlamento önlerinde. Türkiyemizin bize 30-40 yıldır acılar yaşatan PKK, DHKP-C, PYD'nin bayraklarını görmek bizleri cidden üzmekte, yaralamakta." dedi.

Gerek İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının gerekse de Fransa'da yaşana saldırıdan sonra dünyada terörle ilgili yaşanan hadiselere bakıldığında herkesin kendine çeki düzen vermesi gerektiğinin altını çizen Kaya, "Bütün dünyaya bir çeki düzen vermek gerekiyor. Sadece Charlie Hebdo'da 50 kusur liderin yürüdüğü bir gösteriyle bir kamuoyu algısı inşa etmek değil, bunun gereğini yerine getirecek bir algıya döneriz diye temenni ediyorum. İnşallah dünya terörden arındırılmış belki yüzde 100 bitmeyecek ama terörden arındırılmış, teröre karşı top yekün tavır koymuş bir noktaya gelinir diye temenni ediyoruz." dedi.

Kaya, Allah'ın Türkiye'yi ve dünyayı terör belasından koruması dileğinde bulunarak "Bu teröristlere de şu ya da bu şekilde, ister kamu kaynaklarıyla, ister belediye olarak, ister siyasi olarak, isterse medya olarak destek verenlere de Allah akıl ve izam versin. Hukuk gereğini yapacaktır. Millet olarak onlara karşı duruşumuzun mutlaka net olması gerek." diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz'da, belediye çalışmaları ve Bolu'nun doğal güzellikleri hakkında Kaya ile Şeker'e bilgi verdi.

Ziyaretin sonunda Yılmaz, kaya ve Şeker'e üzerinde Bolu'nun doğal güzellikleri arasında yer alan Gölcük Tabiat Parkının fotoğrafı bulunan bir plaket hediye etti.

Kaya ve beraberindekiler belediyedeki görüşmelerinin ardından AK Parti Bolu İl Başkanlığına geçerek İl Başkanı Nurettin Doğanay'ı ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement