AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "Bu Anayasa Paketinin Temel Özelliği Güçlü Iktidar ve Tek... - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "Bu Anayasa Paketinin Temel Özelliği Güçlü Iktidar ve Tek...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Bugün inanıyorum ki parlamento ilk defa parlamento olacak.

21.03.2017 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Bugün inanıyorum ki parlamento ilk defa parlamento olacak. Bu ülkede ilk defa başka bir ifadeyle millet iktidar olacak." dedi.

Kaya, bir restoranda mevcut ve eski belediye başkanları ile meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen "Vefa Buluşması" toplantısında, mevcut sistemin yol açtığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, aslında ilk defa Türkiye'de meclisin seçileceğini söyledi.

Katılımcılardan, yaklaşık bir yıl önce gerçekleştirilen 7 Haziran seçimlerini hatırlamalarını isteyen Kaya, milletin yüzde 40 oy verdiği AK Parti'nin 258 milletvekili çıkartmasına rağmen hükümeti kuramadığını belirtti.

Kaya, bu süreçte CHP ile koalisyon görüşmeleri yaptıklarını ifade ederek, "Sayın Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'ye bir teklifte bulundu. Ne dedi? 'Sen gel Başbakan ol, MHP, CHP, HDP hükümetini kuralım, AK Parti muhalefette kalsın.' Peki Devlet Bahçeli, MHP kaçıncı partiydi? Dördüncü partiydi. Devlet Bey bunu kabul etseydi kim başbakan olacaktı? MHP'nin genel başkanının başbakan olduğu bir hükümet kurulacaktı. Size soruyorum, hani biz AK Parti'yi seçmiştik?" diye konuştu.

Türk siyasi tarihinin 7 Haziran seçimleri de dahil en büyük oyu AK Parti'nin aldığını vurgulayan Kaya, "Yüzde 40, çok az bir siyasi harekete nasip olan bir şeydir. Bakmayın siz AK Parti bunu bozdu da yüzde 40, 45, 50, 60'ları konuşuyoruz. Yüzde 40'la sandıktan çıktık, eğer Kılıçdaroğlu'nun teklifini Devlet Bey kabul etseydi hükümeti MHP kuracaktı, dördüncü parti. Hani milletin dediğini yapıyordu bu Meclis? Kimse kusura bakmasın, bu millet sandığa gidiyor, hükümet kurduğunu zannediyor ama aslında sanal bir film seyrediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, siyasi tarihte buna benzer çeşitli olayları da örnekleriyle anlattı.

Katılımcalara, "Hani biz millet olarak sandığa gidiyor ve hükümeti seçiyorduk?" sorusunu yönelten Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Kimse kusura bakmasın böyle bir şey yok. Bu anayasa paketinin maddelerini konuşmak önemli bir şeydir ama esası ilk defa millet iktidarı temsil edecek. Bu ilk defa oluyor ülkede. Biz sandığa gideceğiz Cumhurbaşkanı seçeceğiz ve olay bitecek. Birinci turda seçtik seçtik, seçemedik ikinci turda iş bitmiş olacak. Bugün inanıyorum ki parlamento ilk defa parlamento olacak. Bu ülkede ilk defa başka bir ifadeyle millet iktidar olacak."

Erol Kaya, anayasa değişikliğine 'hayır' diyenlere ilişkin ise "Bugün bu pakete 'hayır' diyenlerin kahir ekseriyetinin tek bir derdi var, 'bu millet iktidar olmasın, hangi siyasi parti olursa olsun' çalışmasıdır. Avrupa'dakiler, hangi devlet olursa olsun onların derdi, bir bu ülkede millet iktidar olmasın, iki güçlü iktidar olmasın. Çünkü sandıktan yüzde 50 artı 1'i alan insan ancak hükümet, iktidar olacak ve asla tartışılmayacak ve bu insanın tek bir özelliği vardır o da millete benzemesidir." dedi.

"17 Nisan günü namazda en ön safta onları görürseniz hiç şaşırmayın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Maltepe'de başörtüsü mağduru bir aileyi ziyaret ettiğine dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:

"Bu önemli bir ziyarettir, tebriğe ve takdire şayan bir hadisedir çünkü başörtüsünden dolayı saldırıya uğramış bir hanım kızımızı ziyaret etti. 17 Nisan günü namazda en ön safta onları görürseniz hiç şaşırmayın. Camide de göreceksiniz, milletin olduğu her yerde de göreceksiniz, niye? Çünkü millet ne derse o oluyor artık. Başka hesaplar burada sökmüyor. Bu anayasa paketinin temel özelliği güçlü iktidar ve tek başına iktidardır hiç tartışmasız. Kıyametin koptuğu nokta burasıdır. Eğiyorlar, büküyorlar, 'Meclisin etkisi azalıyor' diyorlar, tam tersine Meclisin yetkisinin arttığını da söyleyelim."

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise referandumdan sonra Trabzon'da mağduriyete yol açan Büyükşehir Belediye Kanunu'nda değişiklik yapılmasını istediklerini belirterek, bu konuda Kaya'nın gayretlerini bildiklerini ve bu değişikliğin gerçekleştirileceğine yürekten inandıklarını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi'nin de katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "Bu Anayasa Paketinin Temel Özelliği Güçlü Iktidar ve Tek...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: 'Bu Anayasa Paketinin Temel Özelliği Güçlü Iktidar ve Tek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement