AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"Berkin Elvan'ın acısını istismar ederek hiç kimsenin Türkiye'de yeni acılar yaşanmasına vesile olmaması lazım" "Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık.

13.03.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " Berkin Elvan'ın acısını istismar ederek hiç kimsenin Türkiye'de yeni acılar yaşanmasına vesile olmaması lazım" dedi.

Kurtulmuş, partisinin Altınordu İlçe Teşkilatı tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş danışma meclisi toplantısına katıldı.

Ordu'da büyükşehir belediye başkanı olacak kişinin birikimi, tecrübesi, büyük sevdası, azmi, enerjisi ve hükümetle uyumlu bir şekilde çalışacak nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, tüm bu özellikler bir araya geldiğinde adayları Enver Yılmaz'ın Ordu için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.

Eski ve yeni Türkiye'nin tanımını yapan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu memlekette 18 sene, 'Tanrı uludur, tanrı uludur, tanrıdan başka yoktur tapacak', Ordu'da da okundu. Böyle bir sesi ezan diye millete dinlettiler. Bu memlekette TRT'nin radyosundan iki seneyi aşkın bir süre Türk sanat musikisi dinlenemedi. Çünkü bizim modern olmamız lazımdı, batılı olmamız lazımdı. Beethoven'ı, Çaykovski'yi dinlememiz gerekiyordu. Ulubey'in köylüsü, Korgan'ın köylüsü, Akkuş'un köylüsü radyosunu açtığı zaman sabah Çaykovski'yi dinliyordu. Ordu'nun Dereleri'ni dinlemek yasaktı. Çünkü o eski bir şeydi, türküydü, o, bu 'pis halkın' türküsüydü, olur muydu öyle şey? Bizim Çaykovski'yi dinlememiz lazımdı."

Kurtulmuş, gelinen yerin bilinmemesi halinde gidilecek istikametin tayin edilemeyeceğini belirtti.

"Milletimiz bu oyuna müsaade etmeyecektir"

"Ne zaman Türkiye ileri gitse bir yerlerden olaylar patlak vermiş" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Eski Türkiye'de bunlar var. Şimdi Türkiye tam bunlardan kurtuluyor, bu mesafede, bu yolda devam ediyor. Yine eski Türkiye'nin adamları içerideki ve dışarıdaki işbirlikçileri ile yeni oyunlar tezgahlamaya çalışıyorlar. İşte dün akşam İstanbul'da olanlar, daha önce olanlar... Ellerinden gelse Türkiye'nin her şehrini karıştıracaklar. Sağcılar, solcular, Aleviler, Sünniler... Herkes birbirinin gırtlağını sıksa aman Allah, ellerini ovuşturacaklar. Biz bu oyunu gördük. İnşallah milletimiz bu oyuna müsaade etmeyecektir. Milletimiz bir daha böylesine karanlık günlere dönülmesine asla prim vermeyecek, bunun üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin asla önünü açmayacaktır."

Berkin Elvan'ın ölümü

Berkin Elvan'ın vefatından dolayı çok derin üzüntü duyduklarını anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bununla ilgili gerekli açıklamaları yaptık, Allah rahmet eylesin. Kolay değil, bir anne 15 yaşındaki evladını bir hiç uğruna kaybediyor. Sokakta olaylar olmuş, başına istenmeyen bir şekilde bir cisim isabet etmiş, işte bir gaz bombasının fitili, kapsülü isabet etmiş, 270 gün komada kalmış. O 270 günün her günü o anne, baba için, o ailenin fertleri için aslında ölüm gibi bir şey. Öyle mi? Hepimiz, anne, baba olanlar biliyor. Gerçekten dayanılacak bir acı değil. Allah rahmet eylesin ama Berkin Elvan'ın acısını istismar ederek hiç kimsenin Türkiye'de yeni acılar yaşanmasına vesile olmaması lazım. Bunun için bütün herkesin, siyasi partilerin, AK Parti'nin, CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin tabanlarını, farklı kanaatlere sahip olan insanları, farklı yaşam tarzlarına sahip olan insanlarımıza, Sünnilere, Alevilere, bütün kardeşlerimize, Türklere, Kürtlere, herkese diyoruz ki sabırla bu süreci aşmak zorundayız."

"Bu oyunları tezgahlayanlar var"

Kurtulmuş, Türkiye'nin Ukrayna'dan daha beter olmasını bekleyenler olduğuna dikkati çekerek, "Zaten bu oyunları tezgahlayanlar var. Aman ha dikkat, aman ha hassasiyet. Bir hükümeti değiştirebilirsiniz. AK Parti hükümetini istemiyor musunuz? Bunun yolu demokratik olarak bellidir. Sandık 2015'te geliyor. Sandığa gidersiniz, hükümeti değiştirirsiniz. Yerine bu halk kimi istiyorsa iktidara getirir, başımızın üstünde yeri var ama hiç kimsenin yan yollara saparak, illegal yollara saparak, gayrimeşru yollara saparak Türkiye'de halkın meşru şekilde seçtiği hükümete zarar veriyoruz diye Türkiye'ye zarar verme hakkı yoktur" diye konuştu.

Tek bir Türkiye olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "İsimler değişir, partiler değişir ama hepimizin bir tane Türkiyesi var. Alevi'nin de Türkiyesi burası, Sünni'nin de Türkiyesi burası. AK Parti'linin de Türkiyesi burası, CHP'linin de Türkiyesi burası, MHP'linin de Türkiyesi burası, BDP'linin de Türkiyesi burası, 76 milyonun hepimizin Türkiyesi burası. Başka bir Türkiye yok" ifadelerini kullandı.

"Biz bu ülkeyi sokaktan bulmadık"

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Biz bu ülkeyi en zor şartlarda dedelerimiz, bırakın ellerinde topu, tüfeği, kazma, küreği olmadan 'ya Allah' diyerek ayağa kalkarak Sakarya'da, Dumlupınar'da bütün Kurtuluş Savaşı'nda 72 düvele karşı istiklalini kazanmış olan bir millet. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Nice zor badirelerden geçtik ve inşallah bunları da atlatacaktır. 'Herkese sabır, herkese feraset, herkese akl-ı selim' diliyoruz ve dua ediyoruz ki Yarabbi bu ülkeye karanlık günler gösterme." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement