AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş - - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Askeri vesayete pabuç bırakmamış bu millet, başka bir vesayete de eyvallah etmeyecektir.

21.03.2014 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Askeri vesayete pabuç bırakmamış bu millet, başka bir vesayete de eyvallah etmeyecektir. Yargıdaki vesayete de şunun vesayetine de bunun vesayetine de içerideki vesayete de dışarıdaki vesayete de müsaade etmeyecektir" dedi.

Yazıçarşı Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, Çorum'un, Anadolu'nun gelişen ve büyüyen kentlerinden biri olduğunu belirterek, 30 Mart'taki seçimlerde yüksek bir oy oranı beklediklerini söyledi.

Türkiye'de 1980 öncesinde sağcı, solcu kavgasının yaşandığı kentlerden birinin de Çorum olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"1980 öncesinde bu memleketi yönetilemez hale getirdiler. 'Sağcılar, solcular' diye böldüler, 'Aleviler, Sünniler' diye böldüler. Çorum'da da olaylar oldu, Maraş'ta oldu, Sivas'ta oldu. Türkiye'de şehirleri böldüler, caddeleri böldüler, okulları böldüler, hastaneleri böldüler, polisleri böldüler. Polislerin bir kısmı Pol-Der'liydi, birileri Pol-Bir'liydi. Falanca sağcılar o hastaneye gidemez, solcular bu hastaneye gidemez... Büyükşehirler bu hale geldi. Böyle yaptılar. Kim kazandı? Türkiye kaybetti, Türk insanının tamamı kaybetti, bu ülkenin vatandaşlarının tamamı kaybetti. Türkiye'yi 12 Eylül 1980'e getirdiler. Şimdi aynı şeyi yapmak istiyorlar, inanın aynı şeyi yapmak istiyorlar. İki ayda Ukrayna'yı ne hale getirdiler, gördünüz. Türkiye'yi de bu hale getirmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz, bu millet buna müsaade etmeyecek."

"İstiyorlar ki hükümet yargının elinde, parmağında oynasın" ifadelerini kullanan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"11 yıl az mı uğraştı bu millet, askeri vesayetten kurtulmak için. Rahmetli Menderes'in ipe gönderildiği 1960 ihtilalinden bu yana bu millet askeri vesayetle az mı uğraştı? Menderes'i darağacına göndermediler mi, Turgut Özal'a oturduğu makamları haram etmediler mi, rahmetli Erbakan'ın elinden halkın oyuyla geldiği iktidarı zorla almadılar mı? Bu millet çok şükür 64 yıldır demokrasi mücadelesi veriyor ve çok şükür Türkiye'de askeri vesayet geride kaldı. Askeri vesayete pabuç bırakmamış bu millet, başka bir vesayete de eyvallah etmeyecektir. Yargıdaki vesayete de şunun vesayetine de bunun vesayetine de içerideki vesayete de dışarıdaki vesayete de müsaade etmeyecektir."

- "Milletin vekaletine ihanet olmaz"

AK Parti hükümetlerini milletin seçtiğini ve yönetim için vekalet verdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bu hükümeti millet seçti değil mi? Vekaletini verdi mi? Milletin vekaletine ihanet olmaz. Hükümet de bu vekaleti de başkalarıyla paylaşmaz. Paylaşırsa zaten hükümet olmaz, paylaşırsa zaten ayakta kalamaz. 28 Şubat hükümetleri milletin verdiği vekaleti paylaştılar da ne oldu, ayakta mı durabildiler, ayakta mı kaldılar, paylaştılar? Erbakan hükumetinden sonra o 28 Şubat hükümetini kim hatırlıyor?" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin halktan kopuk olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bunlar o kadar çok milletten uzak ki CHP'ye, CHP'nin başkanına 'buyrun anahtarları verdik, şu Türkiye'yi siz yönetin' deseniz, vallahi billahi 'biz istemiyoruz' diyerek bırakır, gerisin geriye kaçar. Öyle mi değil mi? Yani AK Parti'yi indirme teşebbüsünü yapacaksanız, yolu sandıktır, sokaklar değildir, kirli ittifaklar değildir" dedi.

Daha sonra Alaca ilçesine geçen Kurtulmuş, Cumhuriyet Meydanı'nda AK Parti'nin seçim otobüsü üzerinden halka hitap etti.

Son 11 yılda Çorum genelinde yaklaşık 6 milyar TL yatırım yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, Alaca ilçesinin de bu yatırımlardan asgari ölçüde yararlandığını dile getirdi. 30 Mart seçimlerinde Alacalıların, başkan adayı Muhammet Eyvaz'a destek olmasını isteyen Kurtulmuş, yeni Türkiye'nin oluşumunda bu desteğin önemine dikkati çekti.

Muhabir: Gazi Nogay, Kemal Karadağ, İsmail Çimen

Yayınlayan: Orhan Topal

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dsd vvgg: senin konuşmaların hiç inandırıcı gelmiyor artık harun gibi gelip karunlaştılar firavunlaştılar dedin inandık türkiyenin yükselen değeriydin tayyip seninde önünü kesti mağlesef artık ne dersen bence yalannnnnnnnnnnn 0 0 Yanıtla

Advertisement