AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"Antidemokratik seçim sistemi değişecek, ümit ediyoruz ki dar bölge sistemiyle Türkiye, hem barajları kaldıracak hem de temsil gücü çok yüksek bir parlamentoya kavuşacak"

19.04.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Antidemokratik seçim sistemi değişecek, ümit ediyoruz ki dar bölge sistemiyle Türkiye, hem barajları kaldıracak hem de temsil gücü çok yüksek bir parlamentoya kavuşacak" dedi.

Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanlığınca Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 30 Mart'taki seçimlerde milletin üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Çok zor bir seçim sürecinden geçmiş ve seçimden büyük bir başarıyla çıkmış Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasına değinen Kurtulmuş, "Önemli şeyler vardı ama bana göre en önemli cümlesi şu; 'Biz dün yoktuk, yarın da olmayacağız, bizim amacımız, dava taşını gediğine koymaktır ve biz bunun için mücadele ediyoruz'. Bizi sıradan bir parti olmaktan kurtaran da budur, burası" diye konuştu.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Nedir o dava taşı? Önümüzde milletin bize 30 Mart'ta verdiği iki büyük sorumluluk var. Bunlardan biri, yeni Türkiye'nin inşası istikametinde yarım kalmış olan işlerin tamamını tamamlamak inşallah. Bakın hemen gündeme seçim sisteminin değişmesi geldi. Antidemokratik seçim sistemi değişecek, ümit ediyoruz ki dar bölge sistemiyle Türkiye, hem barajları kaldıracak hem de temsil gücü çok yüksek bir parlamentoya kavuşacak. O parlamentoda Allah'ın izniyle anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olacağız ve milletin istediği anayasayı yapacağız. Yeni Türkiye, kimsenin kendisini öteki hissetmediği Türkiye. 'Ya ben başörtüsü örtüyorum, onun için kenarda bırakılıyorum. Benim etnik yapım bu, onun için kenarda bırakılıyorum. Benim ana dilim bu, bundan dolayı kenarda kalıyorum. Benim mezhebim, meşrebim, dinim, diyanetim, yaşam tarzım, kılığım, kıyafetim bu, onun için kenarda kalıyorum' kimse böyle düşünmeyecek. Öyle bir dünyayı inşa edeceğiz ki bu topraklarda yaşayan her bir kardeşimiz, kendisini 'hazreti insan' olarak hissedecek ve herkese 'hazreti insan' muamelesi yapılacak."

Sadece yollar ve köprüler yapmakla, ekonomik gelişmeyi sağlamakla yükümlü olmadıklarını dile getiren Kurtulmuş, "Bu milletin 30 Mart'ta bize verdiği ikinci önemli yükümlülük, medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek potansiyelimizi ortaya koymak. Büyük medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etmektir. İşte bu ikisi bir arada olduğu sürece AK Parti yoluna devam edecektir, bu millet, AK Parti'ye destek vermeye devam edecektir. Bu millet, bütün engellerini aşacaktır ve Allah'ın izniyle çok kısa bir süre içerisinde o özlediğimiz güçlü, büyük, öncü Türkiye'nin güçlü vatandaşları olarak hepimiz göğsümüzü gere gere çok daha ileri bir Türkiye'nin içerisinde yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret eden Kurtulmuş, odanın yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement