AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"(Cumhurbaşkanı adayı) Yapsanıza aranızdaki ulusalcılardan birisini, yapsanıza bu milletin değerleriyle çatışmalı birisini. Çatıda dolaşırken başka aday bulamadınız mı bu milletin değerleriyle, inançlarıyla kavgalı, onlara hakaret eden, onları geri unsurlar olarak gören birisini. Bulmuşsunuzdur da cesaret.

03.08.2014 03:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yapsanıza aranızdaki ulusalcılardan birisini, yapsanıza bu milletin değerleriyle çatışmalı birisini. Çatıda dolaşırken başka aday bulamadınız mı bu milletin değerleriyle, inançlarıyla kavgalı, onlara hakaret eden, onları geri unsurlar olarak gören birisini. Bulmuşsunuzdur da cesaret edememişsinizdir" dedi.

Kurtulmuş, partisinin il başkanlığı tarafından Kütahya'da Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Eski Türkiye'nin, halkın değerleriyle devlet adına mücadele edilen bir Türkiye olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Eski Türkiye, herkesin bir kalıptan dökülmüşçesine tek tip insan yetiştirilmeye çalışıldığı bir Türkiye'ydi. Eski Türkiye'de yakın zamanlara kadar başörtüsüyle insanlar üniversitelerde okuyamazdı. Gencecik kız çocukları başörtüleriyle üniversitelerden kovuldu. Bırakın insanların başörtüsüyle kamu görevlisi olmayı, eşleri başörtülü diye yakın zamanlara kadar Türkiye'de kamu görevlisi yapılamazdı. Hatta öyleleri kamu görevlerinden ihraç edildiler. Bunları hep beraber yaşadık. Eski Türkiye'de seçilmiş milletvekilini başörtüsü yüzünden nasıl parlamentonun dışına atıldığını gördük. Eski Türkiye'de ortada bir sandık vardı ama o sandıkta milletin verdiği oyları düzeltecek bir mütegarribe vardı. Yani seçkinler grubu vardı, yani etkinler, elitler grubu vardı. Millet ne oy verirse versin sandıktaki irade tam tersi haline getirilirdi yakın zamanlara kadar. Milletin adamlarından birisi Çankaya Köşkü'ne oturdu diye kızılca kıyamet koptu. Rahmetli Özal'a Çankaya Köşkü'nü dar ettiler. Çankaya'nın şişmanı diye dalga geçtiler, alay ettiler. Hatırlayın. Rahmetli Erbakan'ın zorla altından 28 Şubat'ta koltuğunu çektiler. Milletin helal oylarıyla iktidarı zorla elinden aldılar."

Kurtulmuş, Türkiye'de 150 yıllık siyasi mücadeleyi milletin bizzat kendisinin kazandığını dile getirdi. Bu kazanımın en büyük ispatının da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday olmasını gösteren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Yapsanıza aranızdaki ulusalcılardan birisini, yapsanıza bu milletin değerleriyle çatışmalı birisini. Çatıda dolaşırken başka aday bulamadınız mı bu milletin değerleriyle, inançlarıyla kavgalı, onlara hakaret eden, onları geri unsurlar olarak gören birisini. Bulmuşsunuzdur da cesaret edememişsinizdir. Hiç olmazsa demişsinizdir ki 'bizim adayımız da dindar, muhafazakar diye çıkalım da üç beş oy alalım' zannettiniz. Orada da yanıldınız. Yine CHP zihniyetiyle yanıldınız. Bu millet aslı varken faslına oy verir mi? Bu millet hakikisi varken yapayına niye oy versin? Hala kafa aynı kafa, Ekmel Beyin şahsını bir tarafa koyarak söylüyorum. CHP için de bir aşama olduğunu söyleyerek bunu ifade ediyorum. Hala ne diyor o CHP, 'o devletlü zihniyeti, siyaset pis bir alandır, siyasetçi birisinden cumhurbaşkanı olmasın' emrin olur. Var mı böyle bir şey? Aynı kafa, siyaset pis bir şey, halka bulaştığı için siyaset bunlar için pis. Siyasetçi halkın arasından geliyor. Bunlar isterler ki cumhurbaşkanı seçkinlerin arasından gelsin."

Konuşmanın ardından Kurtulmuş'a günün anısına AK Parti Kütahya İl Başkanı İshak Gazel tarafından partilerinin amblemini taşıyan çini bir tabak hediye edildi.

Konferansa, TBMM Kamu İktisadi ve Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement