AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Kilis'te - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Kilis'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Kilis\'te

"Bu memlekette bir tek Allah'ın kulu eğer haksız yere milletin parasını kendi cebine atıyor, yolsuzluklara bulaşıyorsa onun yakasına yapışmak bu milletin de arzusu bizim de boynumuzun borcudur.

10.03.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu memlekette bir tek Allah'ın kulu eğer haksız yere milletin parasını kendi cebine atıyor, yolsuzluklara bulaşıyorsa onun yakasına yapışmak bu milletin de arzusu bizim de boynumuzun borcudur. Kim haksız yere bir kör kuruşu yemiş ya da yedirmişse yakasına yapışır, hesabını sorarız" dedi.

Kurtulmuş, Kilis Belediyesi tarafından Karataş Parkı'nda yaptırılan Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu ile su ishale hattının açılış töreninde yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bir yol kavşağında olduğunu, milletin başına örülmek istenen çoraplara seyirci kalmayacağını kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu millet 'Biz yeni Türkiye istikametinde ilerliyoruz mu?' diyecek? 30 Mart seçimlerinde darbecilerin, darbe heveslilerinin, hükümetin ayağına çelme takmak isteyenlerin, Türkiye'nin önüne engeller çıkarmak isteyenlerin ekmeğine yağ mı sürülecek yoksa bunlara 'Durun, yeni Türkiye istikametinde koşar adım yoluna devam ediyorum mu?' denecek. Türkiye 30 Mart'ta bunu oylayacak. Şimdi ne oldu da böylesine büyük bir operasyonla Türkiye'nin ayağına çelme takılmaya çalışılıyor. Ne yapmaya çalışıyorlar. Hedef nedir? Şunu çok açık söyleyeyim. Hedefleri yolsuzluk falan önlemek değil, eğer yolsuzlukları önlemek için bu operasyonlar yapılıyorsa 2012-2013 arasında 509 bin kişinin telefonu niçin dinlenmiştir. Bunun bir cevabı var mı?  Eğer böyleyse devletin kurumlarını nasıl çalışamaz hale getirilmek istenmiştir. Bunun bir cevabı var mı? Dolayısıyla bu memlekette bir tek Allah'ın kulu eğer haksız yere milletin parasını kendi cebine atıyor, yolsuzluklara bulaşıyorsa onun yakasına yapışmak bu milletin de arzusu bizim de boynumuzun borcudur. Kim haksız yere bir kör kuruşu yemiş ya da yedirmişse yakasına yapışırız. Hesabını sorarız. "

Darbe teşebbüsü iddiası

Kurtulmuş, İstanbul merkezli operasyonun yolsuzluk operasyonu olmasının ötesinde bir darbe teşebbüsü olduğunu savundu.

Kurtulmuş, "Vatandaş, 'Hükümeti düşürme operasyonudur' diyor. Bunlara kanmıyor millet. Sokaktaki vatandaş, evindeki ev kadını, işindeki esnafımız herkes diyor ki büyük çoğunluk diyor ki 'Evet bu hükümete karşı operasyon ama aynı zamanda dışarıdan yapılan bir operasyon'. Dolayısıyla bunu millet gördü. Deşifre etti. Oynanan oyunun farkına vardı ve inşallah 30 Mart bu oyunları bozmanın tarihi olacaktır. Bu oyunları oynayanları sandığa gömmenin tarihi olacaktır" diye konuştu.

Ukrayna örneği

Numan Kurtulmuş, Türkiye'de siyasi kriz çıkarmak isteyenlerin, Türkiye'de devletin yönetilemez hale gelmesini isteyenlerin olduğunu kaydetti.

"Polis başka telden, yargı başka telden, devletin başka kurumları başka telden çalsın" isteyenlerin bulunduğunu vurgulayan eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Hükümetin, devletin kurum ve kuruluşlarına sözü geçmesin, gücü yetmesin istiyorlar. Neresi gibi? Ukrayna gibi. Türkiye'yi Ukrayna'dan bin beter hale getirmek istiyorlar. Ellerinden gelse Türkiye'yi Suriye'den bin beter yapmaya çalışacaklar. Türkiye'yi siyaseten yönetilemez hale getirmek istiyorlar. Ne istiyorlar? Türkiye'de ekonomik kriz çıkarmak istiyorlar. 2013 yılının haziran ayında Türkiye'de döviz ne kadardı? 1,74. Bugün ne kadar? 2,24. Kimin hakkı var?

Türkiye'de gösterge faizi mayıs ortasında yüzde 4 artmıştı. Şimdi ne kadar yüzde 12. Neredeyse 3 katı yükselmiş. Faizle alıp işini döndürmeye çalışan esnaf kardeşim orta direği üretici insanlarımız maalesef borçları katlanmış. Faiz borcu birikmiş olanların döviz karşısında da değeri azaldığı için oradan borcu artmış. Bu Allah'tan reva mı? Bu hak mıdır? Bu vatanseverlik midir? Bu hukuk mudur? Bu adalet midir? Bu kabul edilebilir mi? Ne istiyorlar? Çözüm süreci başarısız olsun istiyorlar."

Suriye'deki olaylar

Kurtulmuş, Suriye'deki olaylar dolayısıyla Kilis'in tarihten getirmiş olduğu kadim değerlere ne kadar bağlı ve istekli olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Kilislilerin Suriye'den gelenlere kucak açtığına işaret eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yaklaşık 90 bin nüfusu olan Kilis bir o kadar da Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptı. Bundan dolayı bütün Türkiye halkı, aziz milletimiz, Suriyelilere göstermiş olduğunuz bu ev sahipliğinden dolayı sizlere müteşekkir."

Kurtulmuş'a, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı yetkilileri tarafından Kilis yorganı hediye edildi. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Kilis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement