AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Tokat'ta - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Tokat'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Tokat\'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Birbirlerine selam vermeyen adamlar şimdi Türkiye'nin her tarafında 'AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse onu destekleyin' diyorlar.

22.03.2014 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Birbirlerine selam vermeyen adamlar şimdi Türkiye'nin her tarafında 'AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse onu destekleyin' diyorlar. Fark etmez. İçerideki ve yurt dışındakiler, bütün güçler, hatta görünenler ve görünmeyenler, hepiniz karşıya geçin, bu millet hepinizi alt edecektir" dedi.

Kurtulmuş, partisince Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti döneminde ülkede çok büyük hizmetlerin yapıldığını belirterek, herkesin bu hizmetleri gördüğünü söyledi.

Yerel seçimlerin önemine dikkati çeken Kurtulmuş, "Türkiye, bu seçimde şunu oylayacak; eski Türkiye'nin karanlık, pis, millete karşı tuzaklı labirentlerine geri mi dönecek, yoksa yeni bir Türkiye istikametinde yoluna koşarak devam mı edecek? Bunun seçimini yapacak. Bunu, bu millet biliyor. Bu millete karşı tuzak kuranlar da bildiği için Türkiye'de son zamanlarda gördüğünüz oyunlar oynanıyor. Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu siz görüyorsunuz. Milletin büyük bir kesmi görüyor ama bazıları da görüyor, karalar bağlıyor. Onun için müdahale ettik, onların önünü kestik. Yoksa 'bu memlekette bize ekmek kalmadı' diyorlar, birtakım hesaplar yapıyorlar, tuzaklar kuruyorlar" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Tokat'ta büyük farkla seçimi alıyoruz ancak yetmez. Bu şer odaklarının, ihanet çetelerinin sesinin, soluğunun kesilmesi, Türkiye'ye karşı bir daha kimsenin olağanüstü dönem beklentisi içerisinde olmaması için, hayalinden bile geçirmemesi için sandıkları patlatmak durumundayız" ifadesini kullandı.

Milletin karşısında geniş bir koalisyon olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Yan yana gelmesi mümkün olmayan, aynı istikamete dönmeyen, iki cümle etrafında ortak fikri olamayanlar, neredeyse bütün Türkiye'de, yurt dışındaki ilişkilerini de yanlarına alarak kol kola girmiş durumdalar. Birbirlerine selam vermeyen adamlar, şimdi Türkiye'nin her tarafında 'AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse onu destekleyin' diyorlar. Fark etmez. İçerideki ve yurt dışındakiler, bütün güçler, hatta görünenler ve görünmeyenler hepiniz karşıya geçin, bu millet hepinizi alt edecektir. Hesabınızı verecektir. Sizin sesinizi, soluğunuz kısacaktır."

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Hükümeti yıkacağız diye kurduğunuz kirli ittifakların sonucu Türkiye ekonomisine zarar verme hakkınız var mı? Bu insaf mıdır, bu vicdan mıdır, bu ahlak mıdır, bu vatanseverlik midir, bu Müslümanlık mıdır? Türkiye'yi yönetilemez hale getirmek istiyorlar. Türkiye'yi Ukrayna'dan bin beter hale getirmek istiyorlar. İstiyorlar ki sokaklar karışsın, polis başka telden çalsın, yargı başka telden çalsın, devletin başka kurumları başka şekilde çalışsın, hükümet bunları yönetemez hale gelsin. Yetmiyor. Ben telekulak falan da demiyorum, koca kulak diyorum. İki yıl içinde 509 bin insan dinleniyor. Diğerleri ile 1 milyon insan. Artık sokaktaki insanlar, 'ben dinleniyor muyum?' diye endişe ediyor. Tokat'taki vatandaşlarımız konuşurken 'acaba bu telefonlarımızı kim dinliyor'. Yetmiyor, dinleyenleri de dinliyorlar. Türkiye'yi korku cumhuriyeti haline getirmek istiyorlar, siyaseten Türkiye'yi bölmek istiyorlar, hükümeti iş yapamaz hale getirmek istiyorlar. Biz, bu oyunu çok gördük. Bu millet, artık bu tür vesayet heveslilerinin hevesini kursağında bırakacaktır. 11 yıllık mücadelemizde nasıl askeri vesayet geride kaldıysa, millet hiçbir vesayete bundan sonra izin vermeyecektir."

- "Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz"

Neredeyse bütün dünya Filistin'i unutmuşken Türkiye'den yiğit bir sesin yükseldiğini belirten Kurtulmuş, "Bütün dünya sırtını dönse de biz Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz" dedi.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız her platformda ne diyor? 'Dünya 5'ten büyüktür' Ne demek bu? Dünyanın 5 ülkesi, Amerikası, Rusyası, Çin'i, 5 büyük ülke, bunlar dünyayı istedikleri gibi yönetecek, 195 ülke de onların dediğini, buyurduklarını yapacak. Böyle bir dünya sistemi olur mu? İşte en son Kırım'da gördük. Ruslar, Kırım'ı ilhak etmeye kalkıyor. Ruslar, Kırım'ı belki işgal edecek. Böyle bir noktaya gelmiş, Birleşmiş Milletlere gidiyorsunuz, Birleşmiş Milletler'den karar çıkmıyor çünkü 5 ülkenin 5'inin de 'evet' demesi lazım. Ya Allah aşkına Rusya işgal ettiği bir yerde 'işgal kalksın diye' oy verir mi? Rusya veto ediyor, yapamıyorsunuz. Suriye'deki resimleri gördünüz. Suriye'deki işkence resimlerini gördünüz. Birleşmiş Milletler'e gidiyor, Birleşmiş Milletler'den ses çıkmıyor çünkü arkada dayısı var. Rusya 'olmaz' diyor, 'bunu cezalandıramayız' diyor. İsrail, Filistinlilere, Gazze'yi işgal ediyor, silahlar atıyor, kurşunlar atıyor, bombalar atıyor, yüzlerce kere Birleşmiş Milletler'e gidiyor, ses çıkmıyor çünkü onun da dayısı var. Amerika da İsrail'i koruyor çünkü Birleşmiş Milletler artık barışı sağlamıyor, güçlünün elini kuvvetlendiren bir dünya mekanizması gibi hareket ediyor. Bunu da dünyada dile getiren bir tek Türkiye var."

Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı atılımlara değinen Numan Kurtulmuş, "Türkiye, insansız hava aracını yapıyor. Türkiye, kendi uçağını yapma yolunda ilerliyor. Türkiye, kendi zırhlı tanklarını üretmeye başladı. Türkiye, askeri teknolojide önemli adımlar atmaya başladı. 'Eğer bunlar savunma sanayisinde ileri giderlerse vay halimize' demeye başladılar. Onun için içerideki ve dışarıdakiler, söyledikleri bahane, istiyorlar ki Türkiye'nin bu gidişatını durdursunlar. Ellerini çabuk tutmaya çalışıyorlar. Onun için bakıyorsun aynı cümlede anlaşması mümkün olmayanlar kol kola giriyorlar" diye konuştu.

- "Maalesef Türkiye'de birtakım kirli ittifaklar oluşturuyorlar"

Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

" Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı, bozkurt işareti yaparak halkı selamlıyor. Çorum'da dün bir vatandaş çok güzel bir pankart hazırlamış. MHP'nin M'si yok, hilali var. CHP'nin de C'si yok, HP'si var. Birleştirmişler, CHP, MHP gibi bir CHP olmuş. Sayın Kılıçdaroğlu'na Türkiye'nin anahtarını verseniz, teslim etseniz, Sayın Bahçeli'ye Türkiye'nin anahtarlarını verseniz, teslim etseniz vallahi billahi 'biz, bu Türkiye'yi yönetmeyiz' diye gerisin geri döner, kaçar, giderler. Onun için milletin karşısına çıkma cesareti olmadığı için, sandıkta oy isteyerek Türkiye'de iktidar değiştirme ihtimalini görmedikleri için maalesef yan yollara sapıyorlar. Maalesef Türkiye'de birtakım yanlış ve bazen de kirli ittifaklar oluşturuyorlar. Dolayısıyla bunları millet gördü. Neden ne yapmak istiyorlar çok açık, anlattım. Niye şimdi yapmak istiyorlar? Vakit geçirmek istemiyorlar."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarına destek istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement