AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, “Görünen köy kılavuz istemez” dedi.

27.06.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, "Görünen köy kılavuz istemez" dedi.

Partisinin Karabük İl Başkanlığı görevine atanan Timurçin Saylar'a yetki belgesini veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti grubu olarak 1 Temmuz Salı günü 113 milletvekilinin imzası ile cumhurbaşkanı adaylarını Ankara'da açıklayacaklarını söyleyen Mehmet Ali Şahin, "Aynı gün TBMM Başkanlığına takdim edeceğiz. Cumhurbaşkanı adayımız kimdir sorusunu yönetebilirsiniz. Benin buna vereceğim cevap ise 'Görünen köy kılavuz istemez' şeklindeki bir atasözü olacaktır. AK Parti 12 yıllık iktidarı boyunca liderinin önderliğinde ülkemize ve Karabük'e önemli hizmetler ortaya koydu. Eğer Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayı olursa ki, öyle olacağı anlaşılıyor. Açıklanmadan bir beyanda bulunmam şık bulmam. Bu Türkiye'ye daha süt seviyede hizmetler yapmak için bir görev değişikliğidir, farklı bir makama geçmektir. O nedenle Türkiye'de AK Parti hizmetleri daha büyük bir tempo ile inşallah Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da 2015'de yapılması muhtemel seçimden sonra da devam edecektir. Biz günü birlik siyaset yapan bir parti değiliz. Biz önüne hedefler koyan bir siyasi hareketiz. 2023 hedefini bu ülkenin önüne koyan biziz. Cumhuriyetin 100. yıldönümünde Türkiye'yi getirmeyi hedeflediğimiz noktayı şimdiden planlayarak buraya gitmek için azim ve kararlılıkla çalışan bir hareketiz. Hatta Genel Başkanımız ve Başbakanımız 2071'i bile çocuklarımıza ve torunlarımıza hedef olarak gösterdi. Anadolu topraklarının Müslüman Türklere açıldığı Malazgirt zaferinin bininci yıl dönümünü bile ortaya koymuş olan hareketiz. Günü birlik yaşayan bir hareket değiliz. O bakımdan bu dava içersinde yer alan tüm arkadaşlarımız hangi konumda bulunursa bulunsunlar, bu ülkeye ve millete hizmet etmek için gayret edecekler. Yeni Cumhurbaşkanımızın da aynı anlayışla hizmet edeceğinden tüm vatandaşlarımızın emin olmalarını istirham ediyorum" dedi.

"KİMİN AÇIKLAYACAĞINA KARAR VERMEDİK"

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını kendisinin açıklayacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Şahin, "Bu konuda haberler çıkıyor ama bunu aramızda henüz kararlaştırmadık. Ben ya da bir başka arkadaşımız hatta bizzat Genel Başkanımız, Başbakanımız açıklayabilir. Salı günü onu hep birlikte görürüz. Şuan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eğer kendisi Aday olur ve Cumhurbaşkanı seçilirse, Genel Başkanı ve Başbakana ondan sonra karar vereceğiz" dedi.

"KANUN TASARISI ÇÖZÜM SÜRECİNİN ZEMİNİ OLUŞTURMAYA DÖNÜK YASAL BİR DÜZELEME TALEBİDİR"

Çözüm sürecine yönelik sunulan yasa tasarısını da değinen Şahin, şunları söyledi:

"AK Parti olarak Türkiye'nin kronik hale gelmiş olan sorunlarını çözmek gibi bir misyonumuz var. Bunlardan biri Türkiye'nin yıllarına mal olan, binlerce vatan evladını şehit vermiş olduğumuz terör sorununu çözmektir. Çözüm sürecinin adını verdiğimiz bu süreçte Türkiye'de terör sorununu çözmek amaçlıdır. 2 yıla yakın bir süredir bu süreç başlayalı çok şükür şehit cenazeleri ile karşılaşmadık. Biz bu süreci başlatırken, asla vazgeçmeyeceğimiz ilkelerimiz var. Kanun tasarısı çözüm sürecinin zemini oluşturmaya dönük yasal bir düzeleme talebidir. Çünkü bu sürecin bir yasal çerçeveye kavuşturulması icap ediyordu. Dağdakilerin indirilmesi amaçtı ve bir de çözüm sürecinin başarıya ulaşması için yapılacak olan çalışmalarında bir yasal güvenceye kavuşturulması gerekiyordu. Bu iki amaçla hazırlanmış olan kanun tasarısının muhalefet sahikiyle karşısında olanlar olabilecektir. Ancak bu adımı attığımız takdirde, zaten bölgemiz son derece karışık. Bizim kendi bütünlüğümüzü korumamız gerekiyor. Kendi içimizde barışı ve kavgayı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunu amaçlayan bir kanun tasarısıdır. Ben akıl sahiplerinin, insaf sahiplerinin Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde sorunlarını çözme çalışmalarının onlar tarafından takdir edileceğini düşünüyorum. İtirazlar olacaktır, komisyonda ve genel kurulda görüşülecek. Muhalefetinde katkıları ile eksiklikleri de tamamlanacaktır. Ama çok iyi niyetle hazırlanmış, Türkiye'nin temel sorununu çözmeyi amaçlayan bir kanun tasarıdır."

"REHİNELER İÇİN LÜBNAN TAKDİĞİ UYGULANIYOR"

Şahin, Irak'ın Musul kentinde IŞİD örgütü tarafından rehin tutulan resmi görevliler ve vatandaşların kurtarılması için Lübnan'da pilotların kurtarılmasında izlenen yolu denediklerini söyledi. Şahin, "Irak'ta rehine olarak tutulan resmi görevlilerimiz ve vatandaşlarımız var. Onların sağ salim hiçbir sorun yaşamadan Türkiye'ye getirilmesi için Devletimizin ve hükümetimizin çok yönlü çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. İnanıyorum ki, en kısa sürede o vatandaşlarımız ülkemize dönecektir. Bu çok hassas bir konu. Bundan önce Lübnan'da da pilotlarımız birkaç ay rehine olarak tutulmuşlardı. Onu da başarılı bir takip süreci, inzibat süreci yürütmek suretiyle çözmüştük. İnşallah bu sürecide bu şekilde takip ederek çözeceğiz. Farklı şeyler ve öneriler olabilir ama biz oradaki vatandaşlarımızın hiç birinin burnunun kanamasını istemiyoruz. Bu hassasiyetimiz nedeniyle bu konuda yapılan ve yapılmakta olan çalışmaları yeteri kadar kamuoyuna izah edememiş olabiliriz. Bu işin hassasiyetinden kaynaklanıyor" ifadesinde bulundu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement